Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je mi 17, jsem kluk :D Měl bych dotaz ohledně toho, že si plánuji nechat udělat tetování - ale až v příštím roce. Mám v plánu si jej nechat udělat na jakoby "dolní" předloktí.. Jen nevím tohle: moje přeloktí není nějak velké, ani střední ale spíše jako měnší (Není zase uplně malé :D ) Když já tatérovi pošlu "obrázek" on si předpřipraví... a potom já tam příjdu a on mi to přiloží na ruku a nebude to pasovat.. dejme tomu, že bude moc velké to tetování.. Přizpůsobbí ten tatér potom to tetování? Spíše jestli to nebude vypadat špatně, když nemám velké předloktí :/
Mám v plánu něco v tomto stylu - viz příloha..
Předem děkuji za rozumné odpovědi
Musel jsem se zasmát odpovědi, že tetování "není in". Buď v klidu, je. Funguje to tak, že pošleš tatérovi obrázek, on si ho překreslí na speciální papír a obtiskne ti ho na ruku. Pokud budeš spokojenej, bere jehlu a jedem! Pokud ne, prožene ho kopírkou, zmenší nebo zvětší a pak ho překreslí znovu. Pokud si nebudeš na sto procent jistej, že chceš ty netopejry takhle a takhle velký, nech ho to předělat třeba pětkrát. Uvědom si, že to budeš mít do konce života. Ale upozorňuju na jednu věc - jakmile si pořídíš jednu kérku, budeš chtít další a další. Je to jako droga. Mě je 40, už jsem potetovanej jak námořník a nehodlám přestat...
Buď uplně v klidu, nejen že ti tatér přizpůsobí velikost, ale v klidu po dohodě může nepatrně změnit motiv. Něco malinko přidá, něco může ubrat, aby ta tvoje kérka nebyla přesná kopie toho co už někdo nosí.
Je fuk zda tetování je in či není, ale každý by si měl uvědomit že tetování je na celý život. Ta kérka by měla něco o vás vypovídat, něco pro vás znamenat. A proto si velmi dobře rozmyslet nejen motiv kérky, ale především kam si ji necháte umístit. Viditelné tetování vás bude omezovat při hledání zaměstnání nejen ve státní či finanční sféře, ale většina šéfů firem dá přednost nepotetovanému uchazeči o práci (vypadá solidněji). Doporučuji umístit kérku tak, aby nebyla vidět v košili s krátkým rukávem a k tomu najít kvalitního tatéra .
Nezlobte se, ale tetování už dávno je za zenitem. In to bylo asi před 10 lety.
Jinak, kdyby jste někdy chtěl jít k policii, nebo do banky a podobně, měl byste problém to mi věřte.
Nechat si poničit zdravou kůži není rozumné, kupte si takové ty třídenní samolepky, můžete měnit téma a přitom mít krásnou čistou kůži. Nebude Vám věčně 17.
Děkuji za rady..
Ale tetování se mi stále líbí i když to bylo IN před 10ti lety.
Pro policii určitě nikdy pracovat nebudu
V bance možná Ale to je ještě daleká budoucnost
Tatér si to upraví. Je to obor, kde je potřeba talent, není to teda jen kopírka na šablony.
Jen tedy doporučuji velmi zvážit tetování na předloktí. V životě to pro vás může znamenat velká omezení co se práce týče (viditelné tetování není většinou tolerováno) popřípadě budete odkázán na dlouhý rukáv i v naprostých vedrech )
Nejlepší odpověď má Jezevec, v salonu to probíhá přesně tak, jak píše. A nevěř tomu, že tetování není in (bylo, je a bude), případně řečem, že kdo je tetovaný, je vyšinutý nebo kriminálník. Pracuji ve školství a tetování mám tři, naštěstí zaměstnavateli záleží víc na tom, co umím a jak pracuji s dětmi, než jestli mám na ruce obrázek. Připrav se ale na to, že tě mnozí... ehm, méně tolerantní, budou soudit ne podle toho, co umíš a jaký jsi, ale právě podle obrázku. Vlastně budeš odsouzený předem, ale aspoň se ti krásně vyselektuje okolí.
Souhlasím s tím, že motiv by o tobě měl něco vypovídat. Potkávám mraky lidí s nicneříkajícím stejným obrázkem.
Jako kluk jsem jednou na bazéně potkal mladého dospělého chlapa. Zepředu na stehně měl vytetovanou asi dvacet centimetrů velkou figurku panáčkujícího zajíčka od Walta Disneyho. Obrázek to byl pěkný, solidně provedený, já jsem z něho byl v extázi a strašně jsem ho chtěl taky. Naštěstí jsem tehdy nepotkal nikoho, kdo tetování dělá a zaplaťpánbu možná i proto dodnes nemám ani pich.
Takže až potkáš někde v akvaparku pomenšího, postaršího, obézního a připlešatělého chlápka ve věku kolem padesátky, který má na na nohu vytetovaného panáčkujícího Disneyova zajíčka, tak ho pozdravuj. To je on.
Plně souhlasím s Jezevcem. Nechybí mi moc do padesátky, mám na sobě 10 kousků a ne zrovna malých a taky jsem ještě neskončil. Jestli máš možnost osobní konzultace přímo s tatérem, zavolej mu, domluv si schůzku a zajdi tam. Je to nejjednodušší řešení. Dobrý tatér si tě omrkne a domluvíte se na motivu a na termínu. A jak už psal Jezevec - cokoli se ti nebude zdát s tatérem okamžitě prober a nestyď se si říct. Nevím odkud jsi, a jestli máš už vybrané studio. Jestli chceš, pošli soukromou zprávu, mohu ti dát pár dobrých tipů a doporučení.
Jako první ti doporučuju zajet se najaře podívat do Prahy na Tattoo convention. Bývá tam několik desítek tatérů předvádějících svoje díla v soutěži. Byl jsem tam zhruba před třemi lety jako jedno z živých pláten a ta akce fakt stojí za to. Termín si najdi na netu, teď ještě asi nebude stanovený.
Tak oprava. Už je stanovený: 2016.tattoo-convention.cz/...
Nepříjde mi to ženské :D Ale děkuji za názor
Určitě zapřemýšlím
Váš "návrh" taky není špatný ale tohle mi příjde tak trochu vězeňské :D (Nic ve zlém)
Tetování je fajn, vypadá dobře - určitě není za zemitem, nic méně je potřeba se nad ním jako celkovým i nad tím co chci se zamyslet .. teď ho chcete ale co za 5,10,15let - samozřejmě se dá odstratit - ale je to celkem drahé. Také se příliš nevyplatí šetřit - vybrat kvalitní tetovací sálon - ať je tetování dobře a hezky udělané. Je pravda že někde by jste mohl mít s tetováním problém ale nutno říct že v posledních letech se to silně převrací a když nenarazíte vyloženě na nějakého zpatečnického neinformovaného pruďase tak s tím už většinou dnes nemají problém - ostatně je to jako naušnice nebo cokoliv jiného a pokud to není nějak pobuřující nemá s tím většina - normálních lidí - problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.