Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepromokavá obuv promokla

Od: martinaa* odpovědí: 24 změna:

Pěkný den, koupila jsem od soukromé osoby boty z druhé ruky.

- od výrobce jsou tyto boty na prodejnách deklarované jako nepromokavé, od prodejkyně se mi tudíž dostalo tohoto infa

- botám promokly obě špice

- nemám info, zda jsou boty v záruce, ale zřejmě už nebudou

Na jednu stranu chápu prodejkyni, výrobce inzeroval nepromokavost, což ovšem ona jako první uživatel mohla poškodit praním atd. Možná také zjistila, že boty promoknou, a chtěla se jich zbavit. To jsou ovšem jen domněnky.

Na druhou si přijdu podvedená, částka nebyla malá a zaplatila jsem si za nepromokavé boty, které nemám. Je v pořádku žádat o vrácení peněz oproti vrácení obuvi? Zkusila jsem se na tooto zeptat na módním serveru a bylo mi tak akorát sděleno, že jsem byla blbá, že si mám boty impregnovat sama a nárok údajně nemám. Děkuji.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

3x

Tak nárok samozřejmě je, nicméně v případě nákupu z druhé ruky od soukromé osoby jsou možnosti omezené. Buď se s prodávajícím domluvíte a pokud ne, tak jedinou možností je už jen soud.

Jinak není nepromokavá bota jako nepromokavá bota. Zaleží na deklarovaném vodním sloupci.

martinaa*
hodnocení

Děkuji, u boty je přímo uvedeno nepromokavá, waterproof, do extrémních podmínek až -17°C. Konkrétněji to samozřejmě bude na štítcích, ale ty už zřejmě nikdy nikdo neuvidí.

doplněno 17.01.16 18:17:

Díky za odkaz, počtu si :).

mytrix*

To těžko říct, vysvětleno to máte např zde: botybambini.cz/...

Klidně se může stát, že sama o sobě je obuv nekvalitní - nemá podlepené švy - a pak je nepromokavost dosti diskutabilní.

Ano, jenže nová bota měla měla u sebe nejspíš nějaké pokyny k používání, které jste předpokládám nedostala, a tam může být napsáno, že nepromokavost musí být obnovována impregnací každý rok nebo něco takového. V obchodě byste je dostat zcela jistě měla. U prodeje z druhé ruky jsou pravidla podle občanského zákoníku a bohužel je neznám.

Každopádně pokud boty vysušíte a naimpregnujete, tak nepromokavost možná obnovíte, rozhodně bych to zkuzil.

uska*
hodnocení

3x

Každou obuv i udávanou jako nepromokavou před prvním použitím impregnuji. (sprejem). Vy nevíte jak zacházela s obuví 1. majitelka. Vy jste po koupi nějak boty ošetřila? Je to blbý, ale nárok na reklamaci nemáte. Kupte si sprej, boty 2 x postříkejte a uvidíte, že vodu odpudí. Semotamo v průběhu sezony zopakovat.

martinaa*
hodnocení

Děkuji, no zkusím to, ale moc šancí si nedávám. Já boty nijak neošetřila, asi jsem měla, ale příliš jsem spoléhala na lovo prodejce. Sprej mám, nastříkám :)

hodnocení

1x

Žádná obuv, s výjimkou gumové /např. gumové holínky/ NENÍ NEPROMOKAVÁ. Snad jen nějakou omezenou dobu...záleží na intenzitě máčení. Ani zázračný goretex není nesmrtelný. Seriózní prodejci se s touto skutečností netají, viz prodejci sportovní běžecké, trekové a podobné obuvi. Ani pravidelná impregnace není 100%. Bohužel!

hodnocení

1x

Ostatní vám řekli všechno. Vy si kupte impregnaci, cca 100 kč a vysušené boty několikrát nastříkejte. Dokud budou impregnaci sát, potud stříkejte v tenkých vrstvách. Někdy se stane, že zatéká švy. Tak ty přestříkejte pečlivěji.

doplněno 20.01.16 07:08:

Z toho dopisu mi příjde, že paní ani nezjistila, že boty vodu propouští. Nikdy je do mokra neobula. A tak ani neví a nechápe, co se vám nelíbí. Zamáčkněte slzu do oka a kupte impregnaci. *hej*

iz*
hodnocení

0x

Podle mne nelze vycházet z toho, co uvádí výrobce, ale z toho, co uvedla prodávající.

Jestli Vám nabídla nepromokavou obuv a k tomu záruku, můžete se domáhat vrácení peněz.

Jinak to bude na její dobré vůli. Ale za pokus nic nedáte.

martinaa*
hodnocení

Děkuji, na moje sdělení, že boty promokly, reagovala tak, že prakticky nemá co říct, protože výrobce uvádí boty jako nepromokavé. Záruka, myslím, nebude... no uvidíme, teď mi doma leží boty, které jsou mi k ničemu.

hodnocení

0x

Ono záleží jaké boty-pokud jde o dnes moderní gumáky tak je to divně ale pokud jde o kožené ,které jsou neošetřené, je to normální věc!Osobně má ještě kanady které jsem nafasoval někdy v 1986 ale i přes stáří vím,že s nima mohu do vody až do hloubky cca15 cm aniž by pormokly!

doplněno 19.01.16 21:16:

Impregnaci bych nevěřil-mám s ní špatné skušenosti a pže mám rád klasiku-koupil bych kožené boty a "naglobinoval"(namazal poctivým krémen na boty a po zaschnutí vyleštil)

martinaa*
hodnocení

Děkuji, jedná se přímo o tuhle obuv. salomonsport.cz/...

Kožené nejsou. Impregnaci udělám, ale stejně budu na každé další túře trnout, že promoknou. :(

Namazal jste je krémem, to JE impregnace.

hodnocení

0x

No s prodejcem asi nic nenaděláte...

Boty bych očistila, a aspoň 2 x nastříkala impregnací, tím nic nezkazíte. Já teda když si koupím boty i nepromokavé, tak stejně impregnuju. Každý rok!

martinaa*
hodnocení

Děkuji, tak to udělám :).

hodnocení

0x

Když si koupíte hodinky s vodotěsností do 15 metrů, taky po prvním dešti zdechnou.
V obchodě by Vám řekli, že obuv musíte před použitím naimpregnovat a nabídli několik pořádně drahých sprejů.

U hodinek to číslo před M neznačí hloubku vodotěsnosti v metrech...

Leč to tak vzniklo a je dosud vykládáno. I když je to celé podvod a dnes to neznamená nic. Stejně jako nápis WATER RESISTANT.

martinaa*
hodnocení

Děkuji, tak k čemu je sakra označení nepromokavé? :( To je bordel, s prominutím. Buď boty jsou nepromokavé, nebo nejsou...

Ono nepromokavé - pokud v botách půjdete ve městě při dešti, tak po nějakou dobu nepromoknou. Pokud budete úmyslně šlapat do louží či se budete brodit nějakou sněhovou břečkou, tak se voda do nich dostane.

martinaa*
hodnocení

Dnes mi paní na mou žádost o vrácení poslala toto:

"Dobrý večer, nezlobte se, ale vaše chování není zrovna standartní. Myslíte si, že si koupíte boty a když vám nevyhovují že je vrátíte? Boty jsem vám odesílala, dobře prohlédla žádné závady jsem nezjistila,kterými by do bot teklo. A navíc za zlomek ceny. Víte kolik věcí já koupila a i špatně oměřených nebo neseděly jak měly a nikdy mě nenapadlo vracet je, hold jsem jsem je prodávala dál.nejsem si vědoma žádných vad."

Tak to vidím docela bledě... kontaktovala jsem podporu bazaru, ale šance je asi malá.

doplněno 20.01.16 07:30:

Mám je týden... Dva dny po příchodu balíčku jsem je vzala ven, to bylo v sobotu.

Ono také asi trochu záleží, jak dlouho boty máte u sebe. Jinak málokterý soukromý prodejce použitého oblečení dává záruky.

Bohužel, u použitého zboží podstupujete určité riziko. Zboží je sice levnější, než nové, ALE:

Je klidně možné, že se jich původní majitelka zbavila, když zjistila, že do nich teče. A řekla si, ať si to zažije také někdo další, jsou mezi námi různí kujóni. A záruky se většinou neposkytují, je to už nošené, používané a nikdo neví, jak dlouho a co s tím 1. majitel prováděl. Proto snad jenom zkusit naimpregnovat nebo případně poté vyhodit, pokud ani impregnace nepomnůže. A příště si raději koupit nové, s 24 měs. zárukou.

Kdo je vyčuraný, možná by to nabídl prodat dál, ať se napálí další, ale nemám povahu na to, aby mi někdo psal a volal a reklamoval a zlobil se. Vy asi taky ne. Proto nad tím udělejte kříž. Věc z druhé ruky mívá často nějaký zádrhel, to jsem už také zjistila a nekupuji podobné věci. Jaga.

martinaa*
hodnocení

Moc děkuji všem za odpovědi a rady :). Krásný večer přeji :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]