Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu podporu?

Od: jan111* odpovědí: 2 změna:

Zdravím vás, řeším teď takovou situaci. Pracuji ve firmě skoro 3 roky, smlouva na dobu určitou - do 4.3 2016 , chci odejit, ale nevím, zda počkat na skončení smlouvy ( nechce se mi, pac zaměstnavatel nařídil přesčasy ), potom bych šel na pracák , doufám , že bych dostal 65%, nebo je lepší ukončit pracovní poměr hned? Pravděpodobně bude následovat 2 měsíce výpovědní lhůta? Za jakých podmínek bych ji nedostal? Šlo by se s vedením dohodnout na ukončení dohodou? , nebo bych měl dát výpověď? , a musel bych udávat důvod? co je lepší?

Jde mi o to, jestli zvolím druhou možnost, zda dostanu aspoň 45% podporu, když dám výpověď, a ještě mi zbývá 27 dní dovolené, kterou bych si rád vybral, ale asi mi ji nedají, nebo na ni mám právo? Rád bych si ji do konce pracovního poměru vybral!

Tady na webu jsem přečetl vše, co se týká tohoto, ale stejně to nechápu, potřeboval bych to od někoho trošku celé objasnit, co se týká rozvazování prac poměrů VS podpora nezaměstnanosti.

Jen doplním, práci si hledám, ale nevím, jestli to stihnu do toho 4.3. , v následujících měsících se chceme s přítelkyní stěhovat.

Děkuji vám za odpovědi!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Já poradím vydržet do konce.

Dohodu o rozvázání pracovního poměru lze uzavřít jenom

v případě, že s návrhem bude souhlasit zaměstnavatel.

___

Kdybyste dal teď v lednu výpověď, začala by výpovědní doba běžet až 1. února (výpovědí byste nic neurychlil).

Vdržíte-li ještě těch pár týdnů (cca 7), budete mít nárok na klasickou nekrácenou podporu.

___

Uzavřete.li se zaměstnavatelem dohodu bez vážného důvodu,

budete mít nárok na krácenou podporu (45 % průměrného čistého výdělku).

pt®
hodnocení

3x
VI.5 Skončení pracovního poměru sjednaného na dobu určitou(U pracovního poměru sjednaného na dobu určitou oba účastníci již při uzavírání pracovní smlouvy projevili souhlas s tím, aby pracovní poměr trval pouze po určitou, smluvně vymezenou dobu. Pracovní poměr na dobu určitou končí uplynutím doby.Před uplynutím sjednané doby lze ukončit pracovní poměr sjednaný na dobu určitou všemi způsoby, stanovenými v zákoníku práce pro skončení pracovního poměru. mpsv.cz/... v nezaměstnanosti dostanete, ale nesmí být ukončen pr. poměr porušením kázně.doplněno 17.01.16 17:47: mpsv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]