Nejste přihlášen/a.
Chci udělat web o Belgii. V jakém jazyce by to bylo nejlepší? Jakým jazykem se v Belgii nejvíce mluví?
Belgie je moc pěkná zěmě, je to převážně rovina, listnaté stromy a hodně zeleně. Průmyslové zóny jsou mimo města a zabydlené oblasti. Říká se, že každý Belgičan má místo mozku cihlu, to proto, že opravdu většina bydlí ve svém postaveném domečku. Domečky jsou opravdu pěkné, velmi udržované, žádné vysoké ploty, jen náznakově z keříků nebo z květin. Nezlobte se, že jsem se rozepsala, ale musela jsem, jelikož ta země na mně udělala dojem.
Belgie je království a je rozdělena na jižní a severní část, Na jihu se mluví francouzky (Valóni) a ne severu vlámsky (popř. holandsky, čili nizozemsky - Vlámové). Úřední jazyky jsou francouzština, hlandština (nizozemština) a němčina, což se moc neví. Ale domluvíte se také anglicky.
Mně se například líbilo v centrálním parku blízko města Lommel De Vossemeren a doporučuji navštívit s rodinami s dětmi.
Google: centerparcs.nl/...
" wasube",...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.