Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
již delší dobu mě trápí takový problém... Jde o to, že když je v místnosti teplejší vzduch než mi vyhovuje, tak mě pořád svědí nos zevnitř a mám potřebu kýchat a po nějaké době, asi tak 40 minut se mi nos úplně ucpe, přesněji se mi slepí nosní stěny k sobě někde na konci nosu a já pak nemůžu vůbec dýchat, takže již nějaký 7 let musím používat nosní kapky, které kupuji pravidelně 2x do měsíce, protože stříkat si do nosu každých 45 - 90 minut něco stojí a ty kapky se rychle vypotřebují, takže za měsíc mám třeba 200kč výdaj jen za nosní kapky, což asi není úplně nejlepší...
A ono, když si otevřu okno abych si nemusel, tak často stříkat těma kapkama do nosu není příjemné pro ostatní lidi v místnosti, protože se pak klepou zimou zatímco mě je dobře, ale jakmile se to okno zavře, tak se mi začne rychle ucpávat nos a slzet mi oči. A ono, když se mi ten nos ucpe a nemám kapky do nosu, tak se začnu dusit a nemužu ani polknout kvůli tomu divnému tlaku v nose, no prostě hnusnej pocit a nepřál bych to nikomu...
Ještě dodávám, že můžu dýchat pouze pravou nosní dírkou, protože levou nosní dírku mám ucpanou permanentně kvůli křivé nosní přepážce, která se dá napravit pouze operací, která by hádám, že něco asi stála a tak se tedy ptám nevíte o nějakém způsobu jak se toho zbavit abych mohl přestat používat ty kapky a mohl normálně dýchat? A né, alergie nemám žádné, testovali mě všechny alergie nejmíň 5x.
Pokud nemůžete dýchat, pak ta operace by byla zcela jistě hrazená a Vás nestála nic. Chce to jen jít na ORL a řešit to.
Nadužívání kapek je cesta do pekel. Pak nefungují a naopak způsobují otok nosní sliznice. Taky jsem si to jednou způsobila a musím si na kapky dávat pozor. Konzultujte to na ORL, lékař předepíše léky, které otok sliznic snižují. Kapky musíte omezit. Zkuste ten ucpaný nos přetrpět co nejdýl a kapat jen na noc, abyste se vyspal. Že pomáhá chladný vzduch a sliznice při něm neotéká, je cekem logické, není tak prokrvená.
Předesílám, abyste se poradil s lékařem.
Podle mne už může jít o reakci na ty kapky, které by se neměly používat vůbec (nebo co nejkratší dobu). Pokuste se vydržet bez kapek (postupně prodlužujte dobu bez kapek, až je vysadíte úplně), začne se stav postupně zlepšovat.
Jj přesně -u většiny je na příbalovém letáku napsáno že se smí používat maximálně 7 dnů!
Jiank já osobně bych zašel za OL napsat žádanku (nebo přímo) na vyšetření na ORL !
Tak ono to vždycky říkají, když je chodím kupovat, ale před těma 7 rokama to začalo z ničeho nic a to používání kapek nám doporučil obvodní lékař, který řekl, že je mám používat, když nebudu moct dýchat, tehdy jsem ani rýmu neměl, prostě se jen začaly slepovat nosní stěny k sobě, jako by byly vyschlé. I když, byly a jsou vyschlé...
Tak rozhodně předem říkám, že nesnídám, takže akorát večeřím a obědvám a obě dvě jídla jsou teplá.
Většinou to jsou omáčky a pak taky celkem často smažená jídla a pak ještě celkem často jídla, která neobsahují maso, takže třeba sýry, těstoviny a tak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.