Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výživné na rozvedenou manželku

Od: ivanahudcekova odpovědí: 3 změna:

Psala jsem si žádost o alimenty od exmanžela na mou osobu . Nemůžu chodit do práce už 5 let , protože jsem po těžké operaci a mám psychické problémy . Jezdím po psychiatrických léčebnách a platím léky , které jsou někdy drahé . Psala jsem si žádost do Jindřichovém Hradci , ale tam mi napsali , že nemám vše co k tomu patří vyřízené . Tak jsem zavolala k soudu a tam mi poradili co mám vše udělat , tak jsem vše sehnala a poslala k soudu . Včera mi přišlo od soudu , že nemám formulován petit . Prosím porad te mi co mám dělat? Děkuji Ivana Hudčeková

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

K soudu se nepíší žádosti, ale žaloby. Ve Vašem případě - žaloba na určení výživného na rozvedenou manželku. V žalobě musíte uvést čeho se domáháte, jaké částky a z jakého důvodu a doložit vše, co je k tomu potřeba (posudek od lékaře, výdaje za léčiva atd.)

doplněno 16.01.16 10:28:

Jinak viz. Výživné na rozvedeného manžela § 760 – 763:

podnikatel.cz/...

cechacek*
hodnocení

0x

Možná jste něco opomenula, je petit jednoduchý t.j. jeden návrh, je složený více návrhu, eventuální a alternativní, pokuste se ze soudu vyloudit co tam konkrétně chybí

wasube*
hodnocení

0x

Vzory, jak psát k soudu či podávat u soudu i když já bych v takovém případě si to nechala napsat advokátem

Zas tolik peněz to není a je to rychlejší.

bezplatnapravniporadna.cz/...

doplněno 16.01.16 15:34:

Špatné podání . se zde vysvětluje - Váš problém.

Pokud máte děti, které pracují, musí Vám pomoci i ony.

epravo.cz/...

doplněno 16.01.16 15:59:

Mimochodem každá žádost se dá zamítnout, tedy i Vaším manželem.

Proto nemůžete podávat žádost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]