Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakup v e-shopu - chtějí změnit cenu

Od: abweb* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

hledám někoho, kdo by mi poradil ve věci nákupu v e-shopu. Náhodou jsem v jednom e-shopu narazil na zboží, kde byla sice na první pohled chybně uvedená částa, ale zboží bylo možné objednat. Provedl jsem tedy závaznou objednávku zboží, přilo mi potvrzení do mailu že je vše OK.

Nyní se obchod začíná cukat, že mi zboží nedodá, že měli chybu v systému a že cena nesouhlasí s tím, že se odkazu na obchodní zákoník (jde ve skutečnosti o jejich nákupní řád, nicméně s tímto jsem při objednávce nemusel v žádném kroku souhlasit a ani to nebylo po mě vyžadováno. Tudíž pokud nemají můj souhlas s tímto nákupním řádem, tak by to mělo být ok?)

Přiznávám se, že jsem se vžil do role spekulanta, který prostě poslal objednávku na zboží, o jehož cené jsem byl dopředu přesvědčen, že je vyšší než uváděná na netu. Nicméně se jednalo o jejich chybu a čekal bych alespoň kompenzaci za upozornění, že mají chybu...ale dočkal jsem se pouze reakce že zboží nedodají viz nějaké jejich podmínky ...)

Jsou v právu oni nebo ja? :))

Díky moc za radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

Dobrý den,

v právu jste Vy, neboť potvrzením nabídky e-shopu jste uzavřeli smlouvu, kterou teď e-shop nehodlá dodržet. Domáhat se plnění byste ale musel soudně. Je také možné, že mají obchodní podmínky postavené tak, že byste stejně neuspěl.

hodnocení

0x
V právu jste vy...pohrozil bych COIkou, soudem,...
O2 Kdysi udělalo stejnou chybu a telefon za 4 950,- prodali za 2 950,-
Pod několika pohružkami a vyhrůžkami soudem, zda to někdo soudu dal již nevím, se vše otočilo, pokud malou cenu potvrdil automat je to jejich smůla mají to dělat ručně třeby by jim to došlo...
Na mobilmania.cz je o tom hezký článek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]