Nejste přihlášen/a.
Je možnost kontroli poplatků? Platím formo SIPO, ale nejsem si jistá jestli mám uhrazeny všechny platby. Memohu najít žádné stránky kde bych se této informace dopídila.
tvp.ceskatelevize.cz/... a zis-ext.rozhlas.cz/... - zde se můžete zaregistrovat,vytvořit si účty a kdykoliv se podívat jak jste na tom s platbami, navíc 1x ročně dostanete emailem celkový přehled.
já platím sice inkasem,ale pro klid v duši je to dobré na konci roku na to kouknout
Platíte jen za jeden přijímač, a klidně můžete mít 10 televizí doma, na chalupě, u tchýně, u synka...
milancukrar: Může mít deset televizí kdekoliv ...u tchyně, synka, ale nutno podotknout, že ta tchyně a synek musí poplatky platit a je jedno či je ta televize. Aby si to někdo nevysvětlil tak, že prohlásí u příbuzenstva tv za své a oni nemusí nic platit. To jen poznámka pro pořádek.
Jofa, ujištuji Vás, že synek má mojí televizi, tchýně v domově důchodců má moji televizi. Minulý týden jsem dal do DD dokument, kde se uvádí, že televize je moje a proto tchyně nemusí platit poplatek. Naprosto jim to stačilo.
Před několika lety přišel synovi dopis, kde zhruba psali, že zjistili, že platí elektirku a neplatí poplatyk za TV rozhlas. Sdělili jsme jim, že televize je moje, a já platím poplatky přes SIPO. Taky jim to stačilo a již se neozvali.
Pokud je to tak jak píšete, prosím můžete mne poučit nějakým výkladem, či předpisem?
Proč by měl syn (tchýně) platit za přístroj, který nevlastní?
Jofa, máte pravdu, děkuji za poučení.
Poplatníkem televizního poplatku je fyzická osoba nebo právnická osoba, která vlastní
televizní přijímač. Jestliže drží4) nebo z jiného právního důvodu alespoň 1 měsíc užívá televizní
přijímač fyzická osoba nebo právnická osoba, která není jeho vlastníkem, je poplatníkem tato
osoba.
To byste mohl nakoupit tv pro celou rodinu a příbuzenstvo a nikdo by nic neplatil. Tak jak si to představujete to není.
milancukrar: Buďte rád, že se v tom u synka nešťourají. Jinak se nedoplatí+ pokutu.
Poplatníkem televizního poplatku je podle zákona č.348/2005 Sb. o rozhlasových a televizních poplatcích a o změně některých zákonů fyzická osoba, která je vlastníkem televizního přijímače nebo je jeho uživatelem, pokud již není poplatníkem vlastník. Televizní poplatek se platí z jednoho televizního přijímače, z druhého a každého dalšího televizního přijímače se poplatek neplatí. Poplatek se neplatí rovněž z televizního přijímače, který je v držení fyzických osob žijících s poplatníkem v téže domácnosti. Televizní poplatek platí i účastník televizního kabelového rozvodu, protože televizní poplatek není součástí platby za kabelový rozvod.
A heršoft. Tak to jsem si při čtení této diskuze vzpomněla na jednu známou. Jednou jsme se o tomhle bavili a ona mi řekla, že žádné poplatky neplatí. Když jsem se divila, protože jsem věděla, že to jde nějak přes ten Čez, tak mi řekla, že ji nikdy nikdo nekontaktoval a že to bude zřejmě proto, že má strašně nízký důchod a tudíž je poplatků zproštěna. Copak to bych i pochopila, ale jak je možné, že nedostala ani žádný dotazník? To jsou nějak propojeni s důchodovým systémem a mohou mít tyto informace?
Co vím, tak tv ani rozhlas se nebudou starat kdo je schopen či neschopen platit poplatky. Osoby osvobozené od poplatků: nesmí mit víc než nějaký násobek životního minima, osoby praktický slepé a hluché a možná ještě někdo, to přesně nevím. O placení či neplacení se musíte postarat sám. Tv ani rozhlas nejsou důslední a proto prochází lecos.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.