Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc z povolání

Od: anna* odpovědí: 12 změna:

Proč nás nevalorizuje každým rokempojištovna já přicházím o peníze každý rok .Místo toho aby mě renta se zvedala tak mě klesá.A to ještě musím ďělat jinač na ni nemám nárok.prosím poradte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Renta není dána "jednou provždy", její výše se měni v závislosti na výši příjmu.

Zvýší-li se Váš příjem ze zaměstnání a/nebo ID, sníží se renta.

dominikalincova*
hodnocení

0x

přesně tak, jak píše dole

stirecek*
hodnocení

0x
Renta se valorizuje každý rok. Jen vy to nevidíte, protože vám nejspíš přidali v práci a podle toho vám pak pojišťovna dorovnava. Loni mi valorizovali ID o 119 Kč a rentu o 216 Kč. Letos to bude min, důchod o 40 a rentu ještě nevim.

anna*
hodnocení

To je hezké tak já mám rentu vypočítanou dejme tomu na 10,000kč a z práce jinde beru životní minymum tak že mámtedy18,000kč.A víc nedostanu celou dobu a při tom je pravidelně pomalu inflace tím pádem jdu s rentou dolu tak co mám dělat veškeré odměny mě jdou v niveč protože nemohu překročit rentu to by mě uš pojištovna nedávala nic a to by se jim líbylo jak to udělat abych nestrádala vůbec.Díky.

stirecek*

Buďtě ráda, za to co máte. Co mají říkat důchodci na těch 40Kč navíc? Vždyť do ani nepoznají, jak jde vše nahoru. Vy máte stále ještě možnost s tím něco dělat, nechci radit, ale spousta firem stále platí "bokem"...

anna*
hodnocení

Co to je za pomoc já bych byla ráda kdybych jsem mohla dělat tam kde jsem dostala astma protože bych jsem si k důchodu vydělala vice a průměr bych měla viší než se takhle doprošovat.Ale pojištovny jsou mazaný.

stirecek*

Tak si najděte práci za 18tis a nemusíte se doprošovat u pojišťovny. Pak budete mít případné odměny navíc.

sveca12*
hodnocení

Je vydět že nevíte o tom nic protože kdyby to bylo tak jednoduchý tak bych si našla práci ráda a hned protože mě to zdraví nedovolí bohužel tak se musím podřídit pojištovně.

stirecek*
Právě ze vím, proto vás nechápu...
sveca12*
hodnocení

Když to víte tak musí Vám být známo že kdyš skončím z nemoci z povolání tak se do nem.z povolání nemohu vrátit kdyby po nějaký době mě nesloužilo z draví.

stirecek*

ale já to vím. co vlastně chcete? Mít rentu nebo mít odměny?

sveca12*
hodnocení

Já chci mít dorovnání do výplaty co dnes berou v mím podniku o co jsem díky nemoci o to přišla né abych šla s penězma dolu.Já uš jsem na stajný úrovni uš 10.let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]