Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědivé pupínky

Od: pinkbunny* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

před cca dvěma měsíci jsem se začla drbat různě na rukou a nohou, protože jsem cítila svědění. Z rozdrbání vznikly maličké tvrdé pupínky normální barvy(nejsou rudé ani bílé prostě jsou jako kůže). Šla jsem na dermatologii ale doktor mě odbil mastí na atopický exém, která nepomáhá, znovu už k němu nechci, nebyl mi příjemný. Svědí mě to občas i vzadu na krku nebo na prstech z vnější strany. Vždy po poškrabání se objeví ty maličké pupínky a za nějakou dobu(den, dva) zmizí, pak mě to ale svědí zas jinde a celý proces se opakuje :(

Neví někdo, co to může být?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Čím se myjete, koupete? Čím se mažete po sprše nebo po koupání?

doplněno 13.01.16 07:00:

*hej*Hade, kupte si Zodac. Ten je právě na takovéto záchvatové svědění, bez zjevného důvodu. Je volně v prodeji a má také tu vlastnost, že nejenže funguje během chvilky, ale nějakou dobu se svědění nevrací a člověk má chvíli klid.

Děkuji. Ale Zodac a mnoho dalších podobných léků nezabírá. Co týden jiný prášek na vyzkoušení, a nic. Jediný co na chvilku utiší svědění, je potřít místo slivovicí. A jako nepovinný bonus hlteček téhož. :)

hodnocení

0x

Mám něco takového už přes půl roku. Všechy možný testy, všechy možný masti, finále dva týdny na kožní klinice, a bez výsledku. Podle zkušeností spolupacientů, a po pročítání různých fór na netu, kde píší lidé s podobnými příznaky, se úspěšné léčení moc často nedaří. Nejpravděpodobnější příčina by prý mohla být intolerance na nějakou potravinu. Ale na jakou? Testy se sice dělají, bohužel pojišťovna je nehradí. Cena se pohybuje okolo dvaceti tisíc, což je jako "výstřel na slepo" docela drahá sranda. Hodně je doporučováno vynechat z jídelníčku citrusy a kořeněná jídla, ale může to dělat spoustu jiných věcí. Snad budeš mít štěstí a tvůj problém se brzy vyřeší a nebude to takový boj na dlouhou trať. To neustálé svědění je fakt k zešílení.

dominikalincova*
hodnocení

0x

raději bych zašla k doktoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]