Nejste přihlášen/a.
posledni dobou mam se sebou potize a nevim co s tim. vsechno zapominam, nedokazu se soustredit, mam takovy zvlastni tlak v hlave, nemam na nic energii, nic se mi nechce delat, nemam chut k jidlu, pripadam si celkove zbytecna, neschopna, prazdna a sama.
ted mam zkouskove obdobi a nevim jak to zvladnu, protoze se na to uceni nedokazu vubec soustredit.
Dobrý den, patrně navštívit psychologa a vypovídat se. Dobrým "psychologem" může být i dobrá a vnímavá kamarádka (nebo kamarád). Předpokládám, že tu příčinu neznáte, ale bylo by dobré ji najít a odstranit. Zdravím!
P.S. Jak se stravujete? Nedržíte přísnou dietu? Jíte zdravě a "energeticky"? Máte pohyb?
Jen zareaguju na to "vypovídat se". Jsou psychologové, se kterýma si jen povídáte, což mi připadá neúčinné, a psychologové (nebo lépe řečeno psychoterapeuti), kteří používají i nejrůznější terapeutické techniky (regrese, hypnóza, atd.). Doporučil bych spíš ty druhé, vypovídat se můžeš do kamarádky nebo do vrby.
Popište co děláte 24 hod denně. Máte v tom obsaženo trochu spánku, trochu zábavy, trochu pohybu, čerstvý vzduch, studium, nějaké denní neodkladné povinosti atd? A nebo jen ležíte na kavalci a přemýšlíte, že se vám nic nechce? CHce to pevný řád - ne vstanu až se mi chce, běhat nepůjdu neb je 10 měsíců v roce škaredé počasí, neuvařím si neboť mi stačí namazat chleba, o prádlo se stará mamka. Nevím, bydlíte doma na koleji? Ale tam nebo tam denní řád musí být a ne jen povinnosti, ale i zábava.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.