Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat,když jsem asi před 8 lety udělal závět u notáře,kde jsem napsal moji přítelkyni svůj byt na dožití,kdybych samozřejmě zemrřel dřív,jestli jsem toto měl také ohlásit,nebo zapsat,na katastru nemovitostí,děkuji.
Otázkou je cos jí přesně napsal?
Věcné břemeno užívání? Ano to bys do KN nechal zapsat, jako záznam.
Závěť, že v případě tvé smrti bude vlastníkem bytu ona? To by se zapsalo jako vklad až po vyřešení dědictví.
to je možné, že se to zapisuje jako vklad, ale to je v tomto případě asi jen detail.
Takže je to pravda ano,že to tam mám vložit,protože mi bylo divné,že mi poslední dobou -jemně-naznačovala,že by přišla o střechu nad hlavou,protože mám děti,ale mně to pořád nedocházelo,co po mně chce,asi jí to bylo trapné to říci na plnou hubu,aby nevypadala nenajedeně,děkuji.
Řekněte jí, že pokud bude chlapovi jen "naznačovat", tak se nikdy nedočká, protože to nepochopí. Nesmí myslet na to, že bude vypadat nenajedeně (protože chlap to stejně tak vnímat nebude), a říct na tvrdo, co chce a jaké k tomu má důvody.
Dobrý den, myslím, že pokud jste stále majitel, tak k tomu není důvod. Po Vaši smrti (a po vyřízení dědictví) se tam záznam opraví na nového majitele.
Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.