Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zná někdo tuto knihu o zdraví a mohl by případně popovídat,jak jisté věci z knihy pochopil,hlavně o stravě?Díky
blesik-četla jsem zatím jen na netu a knihu jsem si objednala.pročítala jsem,že se má držet oddělená strava.moc jí nerozumím.hlavně nevím,jak spojit očistu a hubnout,jak jíst.tam je zmínka,že by se mělo jíst od 12-20hod.před tím jen ovocné štávy.ale co můžu kombinovat nerozumím a také množství jsem nenašla.díky moc
Knihu znám,ale zdála se mi místama rozporuplná.A oddělená strava je jen jednou z diet.Jestli chcete zhubnout,Musíte ráz a navždy změnit svúj zpúsob stravování.Jíst 5x denné,správně a zdravě, vyváženou stravu.Omezte řepný cukr a tuky,dopřejte si dostatek zeleniny a bílkovin.Jestli vám to zdraví dovoluje,tak o to víc přidejte pohybu,stačí chúze, svižná chúze nebo jogging.Jen stravovací kázní dosáhnete úbytku váhy.
Myslel jsem kapitoly o urinoterapii,mumiu,a podobné v jeho knize.
mate59-Také díky za názor.víte já chápu jak jinak zhubnout,dokud jsem chodila k nutriční,šlo to hravě,horší bylo pak dodržet nový styl života.Malinko jsem vybočila a je to zpátky.jde mi ted ale o to,že chci zkusit přesně rady Cingroše,jde jen o zkoušku a docela se mi zdá logická ta dělená strava,že některé potraviny do sebe prostě nepasují,mají jinou dobu trávení atd.jen si u některých kombinací nejsem jistá.Tak kupříkladu Boršč.Dává se do něho sama zelenina a maso,to by se nemělo tlouct.Ale co takové brambory?Dávat do něho ,či né?Jinak nesladím,tuky minimálně,sport-rozjíždím se.víte já jsem zloustla,že jsem z extrémní aktivity se doatala do uplného nic nedělání a za 4 měsíce 10kg nahoře..ale zrovna tak jsem před tím zhubla,že jsem pracovala 20 hod ,v kuse a fakt záhul,krátký dl.týden a zrovna tak bylo za 3 měsíce 10kg dole.bez diety,a tekutin dost.K obědu moravský vrabec,neměla jsem ani čas ho sníst,jiná možnost,nebo čas nebyl..je to zamnou a ted mám času dost věnovat se sobě a napravit,co jsem pokazila.Jinak jak píšete do urinoterapie bych nešla,to bych nedala,jen kdyby šlo o život,o mumiu se teprve dočtu,ale povědomí mám...
Jak jsem psal v minulém příspěvku, musíte ráz a navždy...Jinak se dostaví jojoefekt a budete vždy tam kde předtím.Nechci vás odrazovat od knihy,ale příběh vašeho hubnutí ona nevyřeší.Ten je jen a jen ve vás.Pokud budete držet své stravování na uzdě,klidně muže být na oběd i ten brabec.Musíte mít svoji vlastní vúli a disciplínu.Když ji porušíte,tvrdě za to zaplatíte váhou nahoru.A pokud se nebudete v jídle omezovat, nepomúže vám ani 10 Cingrošú.Oddělená straaňva není spása.Ani vás nespasí.Představte si, že máte istý počet tukových buněk, které dietou vyhladoví a splasnou.Vaše váha jde dolu.Ale vaše tělo, hormony /nevím kolik je vám let a jestli jste po menopauze/ a váš metabolismus je nastavený momentálne tak,že ty bunky čekají pouze na to, až uděláte chybu a vykrmíte je.Vy by jste měla jíst v menších dávkách 5x denně tak, aby jste nepociťovala hlad.Knihu si přečtěte,ale řiďte se svým rozumem.I váha má dvě misky a jestli bude příjem kalorií vyšší jak výdej,svúj boj budete stále prohrávat.Vaše druhé nebo čtvrté jídlo na zasycení múže být klidně strouhaná mrkev s citronovou šťávou.A do boršču si dejte klidně maso rybí, udělejte si obměnu.Výborný detox střev udělá řapíkatý zeler.Mějte dostatek vlákniny v stravě.A teď, když máte dostatek času,věnujte se pohybu,nemusíte žádný sport,pomúže vám ta spomínaná svižná chúze, pravidelne denne by člověk měl udělat min. 10000 krokú,takže vy by jste měla ještě víc.Klidně si stáhněte aplikaci krokoměr/pedometer/ do mobilu,nebo jinou aplikaci Sport tracker nebo Endomondo, budete mít porovnání a bude vás to motivovat.Víte je mnoho diet,ale jen jediná zabírá.Jmenuje se :žer méň,ale to jistě znáte.Já vám budu ve vašem boji s hubnutím držet palce.
mate59-myslíte to dobře,máte i pravdu,že na hubnutí to není spása..ale já chci dělenou stravu hlavně kvůli zdraví a trávení,jak popisuje Cingroš.Jinak uměrně na kalorie odhadem,s nějakým počítáním,to by se člověk zbláznil.zvolila jsem si pomalé hubnutí,tak 6000KJ na den,se zvýšeným množstvím bílkoviny,ale až po očistě,ted minimum.Jím asi tak,že snídaně 1700KJ,sváča-450KJ,oběd-1700KJ,svačina750KJ,večeře 1000KJ.Jinak zeleniny 200g pokaždé a 200gbílkoviny,nízkotučné.Mám vypsané přílohy,ale ted si je moc nedávám a bojím se i tu bílkovinu,při očistě,aasi bych měla jen zeleninu,ovoce.Snídaně vypadá kupříkladu tqak,že-50gcelozrnné pečivo,bílkovina podle toho jaká.. a 200g zeleniny.Třeba nízkotučný tvaroh můžu celý,eletvrdý sýr30%už jen 70g..Dobře,ale to je dle rozpisu odborníka a fakt se nedokáži zbavit myšlenky,že ta dělená strava by se měla,kvůli zanášení organismu..
Juglans, zdravím - k tomu boršči: brambory tam nepatří (jsou to uhlovodany neboli sacharidy) - jinak zásady oddělené stravy i s bohatými tabulkami, co kam patří, se dají dohledat na internetu. Cingroš to probírá jen stručně: maso a tuky jsou neslučitelné se sacharidy (rýže, brambory...), obojí lze kombinovat jen se zeleninou nebo ovocem.
Mindo,myslela jsem si právě,že tam brambory nepatří,tak příště nedám.Dá se říct jinými slovy,že přílohy nebrat?A pokud přílohy,tak jen se zeleninou,ovocem?Chápu to dobře?Takže,brambor,těstoviny,rýže,jen se zeleným?Co taková čočka,prý se může vejce?Nebo taky jen zelenina.zkusím někde ještě pohledat nějaké tabulky,pokud jim tedy porozumím.Díky moc
Knihu mam doma.Začal jsem číst a po části čtení skončil.Čtení každopádně zajímavé,ale řídit se tím mi přišlo trochu moc,tak jsem knihu odložil.Já jsem rád,že se vůbec najím,natož abych to takle komplikoval.Věřím,že někomu s jistými problémy a vůlí to zkusit,to může dost pomoci.Ale nazval bych to velice řízeným životním stylem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.