Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná primátorka?

Od: lucie* odpovědí: 9 změna:

Jsou zde nějací pražáci?nebo někdo kdo má politický přehled?pořád mi nejde na rozum,proč Krnáčovou označují jak nejslabší,nejhorší primátorku.Zrovna u ní jsem nezaznamenala žádné kauzy nebo nejasnosti.Vnímám jí,jako zatím nejlepší a hlavně si pamatuju,jak byla ostrá(slovně) ,když šlo o Blanku.Jak to teda je,byla fakt tak na nic?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, možná je fajn, ale má smůlu. Není moc zkušená, nemá jistou podporu vlastní strany, je emotivní - není zrovna diplomatická (slovenská krev=?). A Prahu v podstatě vedlo duo Kleslová - Březina. Zdravím!

doplněno 12.01.16 08:28:

Národnost paní Krnáčové neřeším. Výrazem "slovenská krev" jsem myslel její povahu a to, že obecně "vytočit" Slováka jde vcelku rychle (zase jednají přímo). Myslím, že hnutí ANO nemělo jiného vhodného kandidáta na primátora, tak to "odnesla" paní Krnáčová, která si nevybudovala zákulisní podporu a nechala se "převálcovat" paní Kleslovou. A "kostlivci" se třeba teprve najdou až po odchodu primátorky.

hodnocení

2x

Vzpomeňte se na její největší přehmat, kdy jako advokáty pro Prahu navrhovala právníky, které doporučila protistrana. Opravdu taková osoba hájí zájmy Prahy? V normální demokracii by se na magistrát dívala dávno z vazby.

mp*
hodnocení

0x

Já mám dost velký politický přehled, dát slovenskou aktivistku jako primátorku Prahy považuji za výsměch. Ale je to výsledek voleb. Škoda

wasube*
hodnocení

0x

Českým financím vládne Slovák, českému hlavnímu městu Slovenka.

A já se ptám, proč tomu tak je? My nemáme své lidi?

Zkuste totéž udělat na Slovensku- vynesou vás v zubech.

Takže slovenskou stranu ANO bych rozhodně nevolila a doufám že i všichni pražáci.

doplněno 11.01.16 19:53:

Ostatně je milé, že si dokážou slováci vládnout sami.

lucie*
hodnocení

...ale soudit jen podle národnosti?to snad né?!Já jen ,že ostatní primátoři nadělali veliké dluhy,tunely a to mi příjde horší než argumenty co jste zde uvedli...ale asi to někdy opravdu stačí.*nevi*

doplněno 11.01.16 21:41:

Díky za odpovědi,ale v názoru na vlastenectví se neshodnem.Zajímalo mě co opravdu udělala špatně.Jaké má kdo občanství neřeším a stejně tak si myslím,že národnost,náboženství nebo barva pleti nemusí vypovídat o kvalitě člověka.

Vždyť v našich dějinách bylo tolik panovníků,politiků...cizinců nebo měli rodiče cizince,tak proč to řešit teď?

wasube*

Myslím že jste dostatečně nepochopila jednu věc. Že jsme v Česku a nikoliv na Slovensku.
A jako my se nemotáme v jejich vládě a nevládneme Bratislavě, tak by neměli ani oni nám.
Nebo máte dojem, že by nám mohli vládnout i čínani, podle Vás by to asi bylo v pořádku.
Jsem vlastenka, v mém domově chci aby si vládli češi sami.

mp*

Tak určitě, alespoň je vidět co Čeští voliči v současné době preferují (bohužel). Ale existují i vyjímky. V 30tých letech byl, tuším, starostou Chicaga Čech. A v Jižní Americe byl zase president Japonec. nakonec Husák byl taky Slovák, a panečku, jak tady dobře vládnul. Někteří ještě dnes vzpomínají, jak bylo dobře.

doplněno 12.01.16 15:10:

Skoro bych si tipnul, že jsou ti samí, kterým se to dneska líbí a fandí.

wasube*

Jestli čechům Husák vládnul, tak proto že jsme tehdy tvořili se Slovenskem jeden stát - Československo, což se dávno změnilo a máme svá uzemí, své vlády, svá hlavní města a hlavně své volby.

O tom jak Husák vládnul si nemyslím že dobře. Podvedl nás pražany a ne málo, docela sprostým způsobem.

Jinak, že na něj v dobrém vzpomínají slováci docela chápu, v té době Slovensko mělo a dostalo vše. My jsme od nich na oplátku přebrali olašské cikány a jiné podobné kvalitní pracovité občany.

Jediné, co mu dávám k dobru, že se rozhoupal stavět metro a tím se museli komunisté rozhoupat i postavit sídliště, jinak by jim neměl to metro kdo postavit, dětí bylo velmi málo z důvodu nemožnosti získání bydlení. Zvláště v hlavním městě.

Nebylo to jako dneska že se dva seberou, najmou si aspon garsonku a můžou se osamostatnit.
Komunisté totiž bytovou krizi řešili jako v Moskvě, tedy v Rusku. Kde byl byt, tak byla kuchyn dohromady a v každém z pokojů v tom bytě bydlela jedna rodina, wc společné.
I za to byli vděčni, takže soudruzi tím pádem neměli nikde ve svých zemích bezdomovce a neřešili bytovou krizi.

doplněno 15.01.16 11:00:

Jestli čechům Husák vládnul, tak proto že jsme tehdy tvořili se Slovenskem jeden stát - Československo, což se dávno změnilo a máme svá uzemí, své vlády, svá hlavní města a hlavně své volby.

O tom jak Husák vládnul, si nemyslím že dobře. Podvedl nás pražany a ne málo, docela sprostým způsobem.

Jinak, že na něj v dobrém vzpomínají slováci docela chápu, v té době Slovensko mělo a dostalo vše. My jsme od nich na oplátku přebrali olašské cikány a jiné podobné kvalitní pracovité občany.

Jediné, co mu dávám k dobru, že se rozhoupal stavět metro a tím se museli komunisté rozhoupat i postavit sídliště, jinak by jim neměl to metro kdo postavit, dětí bylo velmi málo z důvodu nemožnosti získání bydlení. Zvláště v hlavním městě.

Nebylo to jako dneska že se dva seberou, najmou si aspon garsonku a můžou se osamostatnit.
Komunisté totiž bytovou krizi řešili jako v Moskvě, tedy v Rusku. Kde byl byt, tak byla kuchyn dohromady a v každém z pokojů v tom bytě bydlela jedna rodina, wc společné.
I za to byli vděčni, takže soudruzi tím pádem neměli nikde ve svých zemích bezdomovce a neřešili bytovou krizi.

Jak Husák podvedl mladé pražany.
Když se začalo stavět metro, tak byty na nových sídlištích dostávali jen a jen migranti. Tedy lidé z venkova, všichni ti co byli i ze zapadlé slovenské vísky, jen pražané neměli nárok.

Což bylo sprosté, 65 % procent pražanů pracovalo u metrostavu a jiných firem, které stavěly sídliště a přitom bydleli u rodičů bez naděje na byt.

Mluvím o rodinách, svobodný člověk totiž neměl šanci ani když přišel z venkova. Svobodní se museli oženit, vdát, mít děti, popřípadě knížku KSČ, z toho všeho lidi měli víc bodů na žádosti o byt, nebo bydlet v mamahotelu do smrti rodičů.

A tak se sáhlo k podvodům. Pražané si přihlašovali trvalý pobyt na venkově aby pak cestou náboru přešli do Prahy jako migranti z venkova a podepisovali smlouvy na 10 let. Přitom se z Prahy ani z práce nehnuli.
Tupost, jakou svět neviděl a proto na něj nelze vzpomínat v dobrém, že z pražanů by nejraději udělal bezdomovce, ačkoliv to metro a ta sídliště stavěli také, ale oni ten nárok neměli.

Pokud máte na Husáka jiný názor, napište ho, ráda si ho přečtu.
A samozřejmě že když mladí lidé získali bydlení, bylo víc dětí - to je snad logické ne?

wasube*

Primátorem bude Novotný, nebo Nouza
Definitivní složení nové rady a jméno primátora by mělo být jasné 28. ledna, kdy se sejdou zastupitelé. Primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO) ve vedení města nahradí zřejmě Novotný.zdroj:
novinky.cz/... je však obžalován v kauze Opencard. "Teprve kdyby všichni řekli, že jim to nevadí, tak můžu na post primátora pomýšlet. Kdyby to nebylo možné se mnou, tak Jiří Nouza je kvalitní kandidát,"uvedl Novotný.

Koalice v čele s TOP 09 by měla v 65členném zastupitelstvu většinu 35 hlasů. Po podzimních rozporech vládně v hlavním městě sedmičlenná rada.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]