Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na bruxismus (skřípání zubů)?

Od: pu® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, všechny zdravím. Chtěla bych poprosit o radu ohledně bruxismu, resp. skřípání zubů ve spánku. Trpí tím můj přítel a dodnes mi to připadalo spíš komické. Dnes jsem však ze zájmu vygooglovala, oč vlastně jde, a zjistila, že by si také mohl pěkně poničit zuby! Četla jsem různé diskuze na známých fórech (doktorka.cz apod.), ale všude v podstatě doporučují jediné - dlahy mezi zuby. To je pro přítele nemyslitelé, ani mu to nenavrhuji *stop* . Dočetla jsem se, že příčinou je hlavně stres a vypětí, nicméně my jsme po přestěhování zpět spíš klidnější, pracovní vypětí povolilo, nervy také moc nemáme, splaceno máme vše, ve vztahu plus mínus, jako všude (rozhodně žádná stresující záležitost)...prostě si myslím, že skřípe zuby bez důvodu, bez příčiny. Chtělo by to nějakou bylinku na povolení napjatých svalů nebo tak něco. Moc se v tom nevyznám, ale žádné léky bych také nevolila (našla jsem nějaká doporučení, ale bylinky žádné *nevi* ). Za všechny případné rady předem moc děkuji!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

digggi23*
hodnocení

0x

Ahoj, měla sem kamarádku se kterou jsme ještě se základkou jezdili na tábory a školy v přírodě, hory a tak...a taky skřípala zubama! Vim, jak je to hrozný, takže tě obdivuju - spát vedle někoho takovýho...to asi nejsi ráno moc ready, co? Abych se vrátila k tématu, tak jsme naučili kamarádku spát se žvýkačkou a nic! Fakt nic! Žvejka bez cukru zuby nekazí, ale může to bejt nepříjemný usínat se žvejkou v puse, ale de si na to zvyknout a fakt to funguje! Škoda jen, že nemůžu napsat jak se jí daří teď, kamarádce - odstěhovala se až za moře.

pu®
hodnocení

Téda, to je hodně alternativní tip, díky *smich* Ale upřímně se přiznám, že to bych taky vyžadovat nemohla - co kdyby se udusil! Mně by teda se žvýkačkou nikdo spát nepřinutil *stop* No mně to ani nevadí, sem tam mě to vzbudí, ale hned zase usnu - přítel to nedělá pořád (alespoň myslím), takže to není jako chrápání, nicméně se bojím, že si fakt ty zuby zničí :( , a to bych nerada.

siggrid

Ahoj, také trpím bruxismem už ňákých pět let...a bohužel to 4 roky nebylo léčené. Nakonec to dospělo k opakovaným těžkým zánětům čelistního kloubu...a můžu ti říct že to není nic příjemného. Léčení probýhalo pomocí medikamentů a později i obstřiků. Jestli ti smím poradit ať si přítel nechá u zubařky udělat otisky zubů. V laboratoři mu vyrobí náustnou dlahu přímo na jeho zuby. Nošení není nijak nepříjemné a je to k nezaplacení. Bohužel jediná nevýhoda je vyšší cena. Cca 1500Kč. Bohužel mě například vydrží dlaha tak měsíc a musím si dát udělat novou- hned jí prokoušu. Náústnou dlahu bych určitě využila. Nejde pouze o zuby ale i o čelistní klouby. A když pak začne bolet celá čelist až k uchu tak je fakt dost příšerný. Nechci tě nijak strašit třeba jsem vyjímka ale určitě bych to považovala za dobrou věc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]