Nejste přihlášen/a.
Honzíku, Eulálie vám odpověděla úplně správně. Hodnoty klesají a stoupají podle vaší ukázněnosti v jídle a také ve způsobu života. Jen jsem vás chtěla upozornit na dvě velmi důležité věci. Hlídejte si nohy! Může dojít k odumírání nervů neuropatii, a také k odumírání cévního zásobování. Problém, který je označován jako "diabetická noha", kdy se noha otevře a nehojí se. Někdy se tváří jako bércák, jindy jako otevřená rána, která hnije a nehojí se. spektrumzdravi.cz/...
A pak oči.Zvýšený cukr v krvi poškozuje oční pozadí a ničí oko. Retinopatie se tomu říká. zbynekmlcoch.cz/...
Cukrovka není jen o hodnotách, které vykazujete své lékařce. Cukrovka je tichý zabiják! Bacha!
On takový kousek másla je rozhodně lepší než inzulín. Možná by to chtělo pít nějaké bylinky. Jsou speciální směsi pro diabetiky.
Liso a na tuto hloupost s maslem jste přišla vy sama, nebo jste to odněkud vycetla? Víte vůbec, nač je je lidském těle inzulin?
Jinak Honzíku, co se týká té zvýšené glykémie... vše záleží na tom, co jíte, jaký máte pohybový režim... A určitě nevěříte tomu, že místo inzulínu vám pomohou bylinky. Jak vysokou míváte glykemii po jídle? Měříte si ji pravidelně glukometrem? Nebo znáte její výsledky jen kontrolou u lékaře?
Co to tady plácáte za nesmysly? Já snad psala, že místo inzulínu pomohou bylinky? Naučte se číst. Bylinky jsou rozhodně dobré při každé nemoci. Je třeba je užívat jako doplňkovou léčbu. A vám bych doporučila znovu navštívit první stupeň základní školy, tam se děti učí číst. A co se týká toho másla, vy vážně věříte tomu, že margaríny jsou nějaké terno? Tak se tím ládujte dál a říkejte si o ucpání cév. Nepsala jsem, že by se pán měl po kilech ládovat máslem, ale slabá vrstva na chleba je rozhodně lepší než margarín. Samozřejmě nejlepší by bylo používat pouze panenské rostlinné oleje, ale ne každý je dokáže konzumovat samostatně.
Liso, myslím si, že jste si poněkud popletla pojmy. Ale inzulin vážně není jeden z druhů margarínů. Teď vyvstává otázka, kdo by se měl raději vrátit do té základní školy. Ale obavám se, že já to nebudu...
Liso, koukejte se vzpamatovat. Doslova jste napsala, že je lepší kousek másla, než insulin. Napsal, že občas zhřeší tím, že si dá kousek salámu. Vy odpovídáte úplně zcestně a to v dotazu který se týká zdraví a ještě si dovolíte napadat někoho, kdo o problému ví, zatím co Vy odpovídáte hlouposti.
Jéžišmarijá, tak to by mne vůbec nenapadlo, že je něco podobného vůbec možné. Pochopila jsem to, až když založil Ben novou otázku o znalosti cizích slov a tam zmiňuje záměnu významu slova insulin a margarin. A tak jsem se k otázce vrátila a ono je to opravdu tak. Lisa si spletla insulin s názvem nějakého margarínu a ještě si dovolí urážet Eulálii tím, aby se vrátila do základní školy. Tady vidíte, kam až může sahat lidská blbost a jak jsou právě ti, kterých se to týká neomalení a nadutí.
Hluboce se omlouvám všem, že jsem místo margarín napsala inzulín. Sama nevím, jak se mi to povedlo, ale bohužel se stalo a těžko to opravím. Stále však trvám na tom, že máslo je zdravější než nějaký MARGARÍN. Máslo je průmyslově daleko méně zpracované než MARGARÍN a proto pro naše tělo přijatelnější.
Jojo, Liso. Bez másla se lidské tělo obejde, bez inzulínu nikoliv. Je fajn, že jsme se tak nějak na tomto všichni shodli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.