Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lidé si mě neváží

Od: chica7 odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

potřebovala bych s něčím poradit. Nevím, jak začít... Nelíbí se mi, jak se někteří lidé (a není jich málo) ke mně chovají a jaký mají ke mně přístup. Týká se to hlavně spolužaček a kamarádek. Neříkám o sobě nic a ani nevytahuji žádné podrobnosti ze svého soukromí. Přesto si myslí, že znají každý detail. Třeba ví, že s nikým nechodím a říkají mi, že na kluky nemám čas, protože se podle nich pořád učím. Přitom je nás víc, kteří mají dobrý známky. Kritizují mojí kamarádku a že jí tzv. neschvalujou. Další holka se ke mně někdy chová jako k malému dítěti a nemá mě ráda. Také se jim nelíbilo, jakou variantu svého jména jsem si vybrala na šerpu na maturitní ples. Prostě kritizují každý můj krok. Mám pocit, že si mě nikdo neváží. Být to někdo jiný, tak se chovají úplně jinak. Říkala jsem si, že to bude tím, že jsem introvert a bavím se víc jen s některými lidmi, ale takových holek není u nás málo. Nevím, proč se zaměřují zrovna na mě. Nikomu jsem nic neudělala. Problém je v tom, že takové lidi potkávám už od základky. Chci jen trochu úcty. Dělám něco špatně? :( Děkuji za každou pomoc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z textu usuzuji, že většina těch, kteří si Vás neváží spadá do kategorie pubertry. Což je u mladých stav, kdy u některých exemplářů klesá IQ takřka k nule, mnohdy zároveň s pudem sebezáchovy. Takže nemá cenu se babrat v jejich myšlenkových pochodech. Určitě si z toho však nedělejte starosti. Mě to spíše připadá, že jste u několik levelů výše proti nim.

mzxy*
hodnocení

0x

chce to nadhled, po maturitě stejně většinu z nich už nikdy nepotkáte

janule483*
hodnocení

0x
Ahoj.
Jediné, co ti můžu poradit, je ignor. Úplně je ignoruj, nevšímej si jich, prostě jako by tam nebyli. Když uvidí, že nijak nereaguješ, tak je to přestane bavit. Není pravda, že s tě nkdo neváží, věř mi, každý máme někdy takový pocit. Ale jak píšeš, máš kamarádku, té určitě nejsi lhostejná :)
Prostě dělej co cheš,a jak chceš,nomezuj se ostatníma.
Bohužel, někteří lidi mají prostě tendenci se nad ostatními povyšovat.Ale jak píšu, kašli na ně , uvidíš,že se to zlepší:)

ria*
hodnocení

0x

Je to sranda, jak jsou tyhe lidi jako přes kopírák.. snaží se urážet, deptat, ale nakonec se z nich stanou jen nějaké puťky.. já to měla na základce stejné, sestru jsem několikrát ubulenou bosou, nebo bez bundy, jen v triku, protože jí to spolužačky ukradly, potkávala na zastávce - a to byla střední.. Kdyby ženy vládly světu, bylo by to opravdu krveprolití..

buss
hodnocení

0x

Dělám něco špatně?
Akce, reakce. Zhodnotit své chování, postojem názory, sama nepomlouvat, neškodit. Pokud je nepotřebuji, nemám k nim vztah, nechat tak, nevšímat si, lidi rádi řeší jiné. Být svým, jsi osobnost. Být lepší. Pak budou záávidět. S tím počítej všude, v zaměstnání, v paneláku...

culdabulda1*
hodnocení

0x

špatný je, že Ti na mínění ostatních lidí až moc záleží - ale to je normální, protože každý na světě touží po pochvale a uznání.

Co s tím, nevím - leda snad správně zhodnotit sama sebe - netoužit po tom, co mít nemůžeš a naopak být dobrá v tom, co máš. Ale ono se to hezky říká - pro začátek bych zkusila jejich chování ignorovat a nevšímat si toho, co Ti vadí. Pokud přestaneš příliš lpět na mínění ostatních - třeba se naučíš je nějak "přetrumfnout" - což nejde, máš-li malé sebevědomí.

Ale nějaký návod na to asi není - musíš k tomu dospět sama a na základě zkušeností - zkus to metodou - pokus-omyl.

hodnocení

0x

A potřebuješ je k životu? Nepotřebuješ! Tak buď svá, važ si sama sebe a měj svou hrdost /mně připadá,že tady trochu fňukáš/ a kašli na ně. To ale neznamená, že se na ně budeš povyšovat! Do matury to vydržíš a pak kolem sebe už asi budeš mít jiné lidi. Co budeš mít na té šerpě a jakou jsi měla možnost výběru? Pokud to tady prozradíš, mohlo by to možná být vodítkem k důvodu jejich chování. Nebo to pošli vnitřní poštou, viz lišta nahoře, a nechám to včetně tvé otázky zkonzultovat zkušeným psychologem. Určitě by poradil líp,než já a ostatní. Pěknou neděli!

hodnocení

0x

Možná máš problémy v mezilidských vztazích, ale jakmile máš pocit, že si Tě lidi nevážej, tak bych řekla, že je to spíš o Tvém nízkém sebevědomí. Takoví lidi se neustále dožadují respektu a úcty. Zdravě sebevědomý člověk nic takového neřeší. Prostě, můžou to být zcela jiné důvody, proč máš problémy, než si připustíš. Znám mnoho jedničkářek, které nemá nikdo rád (třeba nikdy nenapovídají a nosí nosánek nahoru) a jiné které jsou oblíbené. Třeba bych se někoho z nich zeptala, co za tím vězí. Možná Ti to pomůže a ušetří spoustu času. Budeš moci zapracovat na své změně a přiblížit se ostatním. Porovnávej, jak se chováš Ty a jak ostatní.

hodnocení

0x

Zdravím. Takových lidí v životě potkáte ještě spoustu. Vy si musíte vážit sama sebe především a být sama sebou. Naučte se - mít se ráda se vším, co k Vám patří. Nikdy se nechtějte nikomu podobat, přizpůsobovat se někomu jen abyste se zalíbila a začlenila se mezi pár lidí, s kterými si stejně nemáte co říct. Pokud chcete, aby si Vás lidé vážili, pak je musíte přesvědčit o tom, že si to zasloužíte. A to můžete jen svými skutky a svým chováním. Nedejte si líbit, když Vás někdo ponižuje nebo ztrapňuje bez příčiny. Nebojte se ozvat! Oni to dělají proto, že ví, že si to k Vám mohou dovolit, protože Vy se bránit ani hájit nebudete. Tak jim ukažte, že se mýlí a nedovolte nikomu, aby se k Vám choval tak, jak to Vy nechcete a nesnesete!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]