Nejste přihlášen/a.
Hezké odpoledne, venku svítí sluníčko a mě stejně to rozsluněné odpoledne někdo zase zkazil.
Máme menší obchůdek, jezdí k nám 2-3 do týdne opravář od jedné firmy, jezdil takový mladý kluk, přijel, hezky pozdravil, sympaťák, usměvavý, příjemný, ukecaný, na jeho návštěvy jsem se i těšila. Najednou jezdí takov starý, tlustý, rozrazí dveře, line se kolem něj zvláštní odér, zamumle něco ve stylu "no nazdar" ve tváři výraz ježiši marja zase něco. Pochopím, že třeba někdo prostě nemá den, musí něco řešit doma, nebo něco podobného, jenže tohle je tak vždy když přijede, ať je to ráno, odpoledne, večer nebo v noci.
Dá se nějak požádat třeba o změnu toho opraváře. Zavolat, poslat dopis nebo jak, stalo se vám to už někdy?
A co Vám do toho obchůdku jezdí opravovat dvakrát až třikrát týdně a ještě k tomu v každou denní i noční dobu? To to pokaždé po jeho odjezdu rozbijete? Nějak mi to připomnělo film "Holky z porcelánu", tam také Veškrnová neustále něco "rozbíjela", aby přišel ten hezký instalatér a opravoval to. Třeba toho mladého vyměnili za tohohle starého nerudu, by jste si už nic nevymýšlela. Třeba to bylo dokonce i na žádost toho, co se Vám tak líbil. Třeba už toho měl dost. Teda já bych byla naštvaná, kdybych musela stále volat opraváře. Ne že bych se na něho těšila.
A co když si ten opravář říká totéž o vás? Jejda, jezdit k té je za trest. Dříve jsem jezdil k takové mladé, hezké kozy měla, i na zadek se šlo podívat... ale tadlenta? Jen na mě otráveně čučí, nevím, co na ní ten Jarda viděl, že ji vždycky chválil.
Tož asi tak. Požádat o změnu opraváře by snad šlo, kdyby neodváděl svou práci v pořádku.
Já bych u opraváře především hodnotil, jak umí svou práci. Pokud má příjemný vzhled a chování, je to sice milé, ale určitě ho nezvete proto, abyste s ním strávila příjemné odpoledne. On je tam na práci. Když se mi nelíbí, tu chvíli to nějak vydržím. Nebo byste radši modrookého prince na bílém koni, který Vás okouzlí vtipem, šarmem a elegancí, který ale neumí vzít do ruky šroubovák? Jako milence možná, na opravu čehokoliv určitě ne.
A pokud k Vám musel jezdit oprvář 2x týdně, bylo něco špatně. To o jeho šikovnosti moc nesvědčí.
To samozřejmě, je mi jedno jestli je mladý, starý, hubený, tlustý, modrooký, hnědooký. Jenže zapáchat nidko nemusí, ani mi nevadí, že je někdo špinavý, pracuje- tomu se nikdo nevyhne, jenže i flek se dá za 14 dní vyprat.
Myslím si, že jsem na lidi kolem sebe příjemná, mám ráda společnost, nikdy se mi nestalo že by někdo řekl, že jsem na něj zlá. Jenže tomu opraváři řeknete jaký máte problém, on se na vás tvaří tak jakože vlastně asi ani neposlouchá a potom odvětí buď "no" a nebo "a co?" Úplně jak kdybych ho tím otravovala, je takový jako zlý. Jsem mladší než on, je mi to hloupé ho na toto upozorňovat, ani nevím jak bych to měla udělat.
Trošku nelogický dotaz. Co u vás v obchůdku opravuje několikrát do týdne? A proč jste závislí zrovna na daném opraváři? Kdo vám jej tam posílá? Je obchůdek opravdu váš nebo jste nějak smluvně vázáni na servisu dané firmy?
K nám domů přišel pán na postřik proti hmyzu. Měl jsem již nějaké informace o možnostech postřiku a tak jsem se jej na to zeptal, snažil se dozvědět více, neboť máme domácí zvířata a sami se straníme chemie jak to je jen možné. Pán mi dal najevo, že jsem úplný idiot, docela na mě vystartoval a dále komunikoval jen s manželkou. Při příští návštěvě jsem jej ani nevpustil do bytu s tím, že o jeho služby nemám zájem. Ti lidé si musí uvědomit, čím se živí a kdo je živí. Zákazník mi může bezmála na...rat na hlavu a já si to musím nechat líbit, chci-li si vydělat. Sám musím často lecos překousnout.
Tedy doporučuji sehnat jiného opraváře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.