Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadávání kontaktních čoček

Od: kate8 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, od středy jsem začala nosit uplně poprvé kontaktní čočky, sedí mi v oku dobře nemám s nimi žádný problém, až na ten že pokud je nějaká změna prostředí tak mi vypadnou z oka. Už dvakrát při vaření, včera jsem byla večer v baru a tam se mi po pár hodinách začal zrak trochu mlžit a bylo mi jasné, že už to neni ono a brzo vypadnou. Naštěstí to vydržely až domu a tam už mi jedna hned po příchodu vypadla. Je to nesprávným výběrem čoček? Nebo je problém u mě že mam třeba citlivější oči a vysychají mi?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Může to být špatný rozměr, ten je nejčastějším důvodem, kdy čočky se čočky nepřilepí k oku tak, jak by měly. Já nosím čočky 15-16 let a vypadly mi párkrát a to pouze když jsem si pořádně mnula oko...

Do baru si berte kapičky na zvlhčení očí (stejně tak do klimatizovaného autobusu, letadla...), ten vzduch je zlo.

Jak to, že Vám vypadly při vaření? Jako ze změny vlhkosti vzduchu? Dost podivné... Určil Vám rozměr čoček kontaktolog?

doplněno 09.01.16 19:26:

Asi bych si zkusila ověřit rozměr čoček u někoho jiného. Nemusíte uvádět, že se domníváte, že Vám jej jinde změřili špatně, prostě vypadejte jako zájemce... akorát to asi pak nebude zadarmo. Je to první, co mě napadá, a zatím jediné. Fakt mi čočka nikdy sama od sebe nevypadla. Mnutí oka, proud vody při mytí, to jo, ale z páry?

Zkuste tohle: podívejte se před sebe, nadzdvihněte si horní oční víčko ukazováčkem a podívejte se směrem dolů. Pak se zase podívejte před sebe a pak pusťte víčko zpátky. Vypadne čočka? (Takhle očařka zkouší, jestli mi rozměr čoček sedí. Jednou se mi takhle při tom čočka posunula, že jsem ji musela mrkáním dopravit zpět na místo, očařka na to, že rozměr je trochu větší, než bych měla mít.)

A nebo jinak: můžete do té optiky zajít a sdělit svůj problém, třeba budou vědět a jestli Vám je prodali, měli by to řešit. Rozhodně tohle vypadávání není normální ;)

kate8
hodnocení

ano byla jsem v optice na zmeření a jinak mi ta čočka vypadla, když šla pára od hrnce a já stála u toho no takže předpokládam, že to bude tou vlhkostí...

fhjjvf
hodnocení

0x
To je tím, ze vám tahle značka čoček nesedí pořádně na oku. Zkuste jiné čočky. I když maji stejné parametry, každé čočky jsou trochu jiné. Je prostě potřeba zkoušet a zkoušet.

Za 15 let, co čočky nosím, mi nevypadla nikdy žádná čočka.

V optice vám s tím nepomuzou - respektive neurci, co vám bude sedět. Musíte to prostě zkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]