Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám jestli jsem romantik? (test?)

Od: cimrman odpovědí: 5 změna:

Napadlo mě, že bych si udělal nějaký test abych zjistil jestli jsem romantik, ale testy které jsem našel jsou pro holky. Tak jak to mám objektivně posoudit? Nevíte o nějakém testu, který by byl nezaujatý a byl i pro chlapy?

Zajimala by mě i definice slova romantik. Myslím že hodně žen by řeklo něco ve smyslu, že romantik by se měl k ženám chovat galantně a slušně - ale to si myslím že je mýlná definice, která spíš popisuje gentlmana. Může přece existovat i romantik co postrádá galantní chování, protože dneska je galantní chování výceméně něčím zastaralým co už skoro neexistuje, přesto si nemyslím, že by neexistovali romantici (kluci) ale že se jedná o nedostatek gentalmanů. Jak definovat romantika? Je to člověk, který má romantickou duší, čte romantické knížky, romány? To by byl podle mě spíš zženštilý, protože to je vlastnost žen. Musí být muž romantik aktivní ve vytváření romantické pohody ve vztahu s holkoum aktivní ve vytváření romantické atmosféry, nebo stačí když tuto romantiku akceptuje, jako že se mu to líbí? Někdo by třeba nesnedl dívat se na romantický film, kde tato romantická atmosféra je a tudíž to není romantik. Ale co když důvod proč se nesnese dívat na takový film je jiný, třeba to, že mu to připomíná fakt, že je sám a je mu smutno? Třeba ve skutečnosti je romantik, ale nechce se dívat na romantický film právě proto, že by raději trávil romantický čas se svoji partnerkou jinak než díváním se na televizi...

Pomozte mi to rozsoudit. Chci zjistit jestli jsem romantik nebo ne.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x

P odle mého názoru se to pozná tak, že se třeba těšíte ze západu slunce, obdivujete květinu, rád koukáte na moře, na hory, prostě taková citlivá chvilka. To není jen ženské chování. To je občasný stav duše. Jinak byste se z každodenního pragmatismu zbláznil. Ale na druhou stranu, když budete se slečnou jen tančit v dešti, najde si rychle někoho praktického, kdo jí bude nosit deštník. Takže holky to mají vlastně taky jako terapii, jenom některé mají z filmů navíc pocit, že k tomu potřebují chlapíka, so se o tu úžasnou chvilku postará. Stačí takový názor laika?

cimrman
hodnocení

Překvapilo mě jak jednoduše jste to dokázal popsat! Zdá se mi to hodně výstižné. Kdo má co rád může být individuální, ale tohle si romantici najdou společné.

joudic*
hodnocení

1x

pravy romantik se pozna tak, ze do mesice se s nim kazda rozejde *smich*

hodnocení

0x

ahoj - tak např. romantik rád sní a představuje si co by mohlo být... věří, že život není jen o penězích... bývá snadné ho obalamutit, protože od druhých nečeká zradu... když je zamilovaný, tak mu dělá radost mít u sebe nějakou drobnost toho druhého, rád se vodí za ruce a dělá blázniviny a věří, že spolu budou do konce života... udělá mu větší radost drobnost od srdce než finančně náročný dar... věří, že ho čeká úžasná budoucnost... atd. :-D

cimrman
hodnocení

To právě není romantik, ale snílek. Kdo rád sní je snílek nebo idealista. Idealista nemusí být snílek. Třeba takový Hitler byl velmi praktický člověk, který dokázal dotáhnout své sny do cíle. Snílek tohle nedokáže, sní si ve svém světě. Snílek může být romantik, ale není tam rovnítko. To druhé - přehnaná důvěra, to si nemyslím že by byl popis romantického člověka, ale naivního, příliš důvěříveho. Nepopisujete náhodou svoje vlastní vlastnosti? To taky bývá často omyl, že lidé si představí nějaký pojem podle sebe, místo toho jak je to objektivně. Podle vilika si žádný test dělat nemusím, protože rád chodím do přírody, západ slunce na lavičce v lese mě dokázal ohromit, bylo to tak romantické, rád se zajdu s holkou projít sednou si někam na louku, kde se pomilujeme. V tom vidím romantiku.

Svíčky nebo lávová lampa při milování vytváří tu správnou romantickou atmosféru, která se mi líbí a tak si myslím že romantik jsem. I když třeba nesnáším tmu, myslím si že moje bývalá byla romantik, protože tyhle věci uměla zajistit, ale co mě překvapilo, že když mělo dojít na první sex tak chtěla zhasnout světlo nebo rozsvítit svíčku, která ale nedávala tolik světla abych na to viděl. Takže z toho to pak vypadá, že nejsem romantik, když se nakonec musí rozsvítit světlo, ale zase to není tím že bych nebyl romantik, ale že mám postižení mozku z dob mládí a nesnesu tmu a dotyky zároveň. Jinak se taky u holek stává, že když někdo pořád myslí na sex nebo o tom mluví tak že je prostě posedlí sexem, ale ve skutečnosti to taky klidně může být romantik. Je mezi ženama rozšířená představa, že romantici mají nízké libido? Zdá se mi že to tak je. Když se řekne romantik představíte si někoho kdo se k vám chová galantně a zároveň je něžný. Co když je ale někdo vášniý a zároveň romantik, to přece taky jde.

I romantik nemusí být zrovna zamilovaný. Může s někým chodit aniž by byl zamilovaný, když věří že jim to bude klapat. To se nevylučuje. Viděl jsem test na netu kde byla otázka jak často se dotyčná zamilovává. Ale to přece nepodmiňuje to jestli je romantik nebo ne. Protože někdo nemá štěstí a je většinu života sám, samotář nebo smolař. To ale neznamená, že není romantik. Zamiluje se dvakrát za život, znamená to že není romantik? Takto se to podmiňovat nedá. Znamená to že člověk který nemá rád romantické věci, se nemůže zamilovat?

doplněno 08.01.16 09:36:

Nakonec ani do kina nechodím, znamená to že nejsem romantik? Nikoho nezajímaj moje důvody? Že je to anglicky a nerozumím tomu co říkaj, nevidím na titulky nebo je nestíhám číst? Proč chodit na film ze kterého nic nemám, stojí to spoustu peněz, jsem šetřivý nemohu vyhazovat peníze jen tak když tam ani nevysílaj můj oblíbený film. Prostě romantika se bude u každého projevovat jinak a je to individuální, ale vilik to popsal dokonale.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]