Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní bankrot a nástup do práce

Od: mishka18* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně osobního bankrotu.Máme jej společně s manželem a máme 2 děti. Já byla ted nějakou dobu bez příjmů a manželovi zůstává po stržení splátky měsíční 13500kč.Má otázka zní, jak to bude teď, když nastoupím já do práce a budu mít čistý příjem 10tis.Seberou pak víc manželovi a mě nic nebo mě něco málo a jemu zůstane stejně?Či se nic nezmění? Tenkrat nám bylo řečeno, že by mi snad nic strhávat při této nízké mzdě neměli, ale to mi přijde zvláštní. Věděl by jste to někdo prosím? Děkuji předem za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

4x

Ano, nebude se Vám nic strhávat. Máte tři vyživované osoby (manžel + 2 děti). Teprve když budete vydělávat více jak 11.000,- Kč, tak se začnou provádět srážky. I v tom případě budou manželovi strhávat tolik jako dosud.

lullu
hodnocení

0x

Musí Vám zůstat nezabavitelné minimum. Pozor si ale dejte na to, že jste povinni uhradit minimálně 30% svých závazků + odměnu správce za těch 5 let. Pokud nebudete dodržovat podmínky oddlužení, může být Váš případ přehodnocen na konkurs

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]