Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde na internetu najít přátele?

Od: pinkbunny* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

bydlím v novém městě a nemám tu žádné přátele atd. Napadlo mě, seznámit se na netu, protože ven o samotě nebo někam do barů moc nechodím. Jaká je dobrá internetová seznamka, kde se dá najít i přátelství a ne jen vztah? Na badoo jsem slyšela samou kritiku a totéž na lidé.cz.

Díky všem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

3x

Hledat přátele na internetu mi přijde jako totální blbost, přátele hledáme osobním kontaktem, na internetu hledáme informace a nakupujeme.

ladana

Lidé jsou různí a mají různé potřeby. Proč nemít třeba kamarády na internetu se stejným zájmem třeba o hudbu či sběratelství něčeho, když ve městě kde žiju, se nikdo takový nevyskytuje? Internet nbyl vymyšlen na obchody, to lidi napadlo až potom, byl vymyšlen především na komunikaci a to přes celý svět.

Myslím tedy že nemáte pravdu.

Taky bych se nemohla kamarádit s někým, koho nevidím. Oční a osobní kontakt, slyšet tón hlasu a vidět jak se druhý tváří, je pro mě důležitý. Kolik vztahů rozvrátil mobil a smsky, stejně tak internet, protože si ty dva nedorozumění nevyříkali z očí do očí, ale psaním. A to je špatně.

ladana

Otazka je, jestli člověk, se kterým máte společné zájmy,například si vyměnujete sbírky a podobně bude i v tom městě kde zrovna bydlíte. Většinou to tak nebývá a lidé netouží se jen seznámit a hledat partnery, ale hledají i přátele ke společným koníčkům a o tom internet přece je.

doplněno 08.02.16 09:54:

Vy totiž patrně máte na mysli jen seznámení za učelem partnerství, nikoliv přátelství. V tom je ovšem rozdíl.

hodnocení

1x

Internetový seznamky jsou všechny stejné a lidi nich. Je to ztráta času. Spíš bych jezdila, chodila někam ven mezi lidi. Z jakého kraje jsi? Můžeš mi napsat do vnitřní pošty. Taky hledám kamarádku.

hodnocení

1x

V dnešní době, ač skoro důchodce, si nedovedu představit život bez internetu, ale rozhodně se nedomnívám, že je to vhodný způsob hledání přátel.

Přítel musí mít určité kvality, které poznáte jen osobním kontaktem a dlouhodobým pozorováním jeho reakcí.

Kdysi jsem se taky přestěhoval do nového města (skoro přes celou republiku směr východ) a trvalo to asi 4 roky, než jsem si zvykl. Dnes nějaké kamarády mám, hlavně vím o lidech, na které se mohu spolehnout ale ani jeden není z netu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně bude obtížné najít si přátelé na internetu, jestli jde o malé město (to by bylo asi o náhodě). Takže, buď přes FCB nebo nějaké lokální stránky, kde je inzerce. Zdravím!

doplněno 08.02.16 09:10:

Dotaz jsem pochopil tak, že tazatelka hledá živého člověka ve svém městě. Nemá zájem o dopisování na internetu nebo kamaráda daleko. Měla by to upřesnit.

doplněno 02.03.16 18:26:

pinkbunny - doplníte se a upřesníte svůj dotaz nebo již máte nových přátel dost?

marketka*
hodnocení

0x

Na seznamkách ti budou psát jen samí chlapi, kteří se chtějí vážně či nevážně seznámit. To se podívej spíš na facebooku podle toho, co tě baví - může tam být skupina lidí z vašeho města, která pravidelně chodí na hory, na kolo, hrát deskovky apod.

jakubugeisler
Ahoj jmenují se kuba chtěl sem se zeptat jestli máš messenger nebo facebook a poslední otázka kolik máš let prosím odepis. Jakub geisler

ladana
hodnocení

0x

Neviděla bych jako blbost hledání přátel na internetu, sama jich mám docela dost a i jsme se časem poznali osobně. A všichni byli fajn. A jsou fajn i po letech.

Ale problém je ve věku pisatelky, který neznáme a její sociální situaci. Pokud je to mamina na mateřské, tak bych šla na mimino.cz a napsala tam, z kterého jsem města a má šanci na kamarádky v podobné situaci, které se pak scházejí na procházkách na pískovišti. Lze se takto seznámit s kamáradkami i na pediatrii.

Pokud je tazatelka v pubertě, tak bych si našla facebook, jak tu píše správně ben, toho města a okolí, ovšem pokud je pisatelka nezletilá tak pozor na uchyly.

Ale chodí i do baru, takže nezletilá asi nebude, takže bych řekla že se tam pořádají i jistě nějaké zábavy v tom městě, jsou tam kavárny a hlavně v prostředí kde se pohybuje - práce - škola, lze získat přátele i ve městě, kde jsem nová.

Možností je opravdu spousta, stačí mít usměv na tváři a dobrou náladu, to přitahuje každého, než uplakánek plný bolestí a trápení, to lidi moc nebaví a nepřitahuje. Právem.
Zkuste tedy oboje - internet i realitu.

Co se týče seznamek, je to tristní. Takoví lidé.cz byl kdysi dobrý portál, dokud ho nezkazili. Nikdy bych tam nešla někoho hledat - už jenom to oslovení - holky - by mě odradilo a deprimovalo.

Naše babička říkávala,že holky jsou jen u zedníků a ještě se jim říká : slečno, podejte mi prosím tu cihlu.

balzerka
hodnocení

0x

Najděte si na internetu nějaké kluby, zájmové kroužky, akce, sporty, turistické vycházky, tance, jazyky... ve Vašem novém městě a do něčeho se přihlašte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]