Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stály letenky v ČSSR?

Od: gorka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, víte někdo kolik mohla stát letenka v 70-80tých letech z Prahy do Londýna nebo do Moskvy? Nikde jsem nenašel informarce na internetu. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

no dalo mi to kurevsky zabrat... rok 59
timetableimages.com/...

timetableimages.com/...

tady je potom vsechno, nektere letove rady jsou cele, takze ceny lze dohledat napric historii

timetableimages.com/...

hodnocení

2x

V roce 1976 jsem jako dítě letěl podle toho co mi říkla táta cca za 150kč do Bratislavy.V roce 1985 jsem přijel z Vídně do Bratislavy a nechtělo se mi čekat na noční vlakový spoj do Prahy tak jsem prubnul ČSA a ono to zrovna letělo...Za 300,- Praha to si pamatuju přesně.

mp*
hodnocení

2x

Tak do Londýna se tak moc často tenkrát nelétalo. Vždy si na to vzpomenu, když jedu do Hornbachu, či Obi v Řepích (jsou přímo v ose přistávací dráhy letiště Ruzyně (teda letiště Václava Havla - ale nezměnili zatím volací znaky je to furt PRG). Když jsme chodili na letiště v 70tých letech se snahou vidět nějaké letadlo, tak jsme čekali hodinu a pak max nějaké Tůčko. Dneska se bojím, že se na mě něco každou minutu snese. Jinak mám zkušenost s letenkami do tehdejšího východního Berlína. Zpáteční začínaly začátkem 80tých let na 215 Kč a pak se to mírně zdražilo na asi 400 kč. Letěl jsem několikrát IL 18 nebo TU 134. Někdy i na jeden den. Tak zase při tehdejších platech to nebylo zase levné, ale když si vezmete, že za džíny z tuxexu jsme byli ochotní dát třeba tisíc a barevná televize stála deset tisíc (myslím korun), tak to tenkrát bylo fakt zadarmo.

gorka*
hodnocení

Děkuji všem, opravdu jsem čekal tak trochu vyšší ceny, i když chápu, že průmerný čistý plat byl údajně kolem 1000 Kčs-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]