Nejste přihlášen/a.
Dvě platby to nevezme, ale nelze s určitostí říct, kterou kartou to veme. Nutně to nemusí být ani ta první - nejblíž. Je to tak trochu loterie. Osobně kartu z peněženky vytahuju.
nevím nevím, ještě jsem nezkusil, proto septám. Možná by šly karty oddělit mezi sebou tenkým plechem nebo alobalem, přes kov to prý nejde. Taky jsem kartu vždy vytahoval, teď jsem si pořídil právě další a plus ještě nálepku. Tu jsem dal zatím pod kryt telefonu, ale nepodařilo se načíst, možná jsem špatcně namířil. Ale už mi poslali klíčenku, tak ji nalepím přímo tam, klíče nosím furt u sebe, telefon ne. Bude to jednodušší než vytahovat peněženku a kartu.
Jinak kontaktní karty jsem zrušil a nechal poslat bezkontaktní. Peněženky neztrácím, karta se dá kdykoliv zablokovat a banky v případě ztráty nebo krádeže pozdější platby vrací, takže o to strach nemám. Taky to chce mít nastavený rozumný denní limit, v případě většího nákupu se dá lehce změnit.
Mno, paradoxně je na bezdrátovém terminálu bezpinová bezkontaktní platba bezpečnější než kontaktní platba s pinem. Bezdrátový terminál sice komunikuje s centrálou po wifi šifrovaně, ale klíč centrala generuje a terminál nemá jak ho ověřit. Pokud ho někdo na stejné frekvenci podvrhne, terminál pošle pin zašifrovaný špatným klíčem, platba se neautorizuje, ale útočník bude mít PIN. Je to dost práce udělat si tu falešnou centrálu, ale není to nemožné.
Já mám pouze jednu kartu, ale loni jsem si vyřídil nový pas s biometrickými informacemi. Dokud jsem pas něměl, tak šlo nalistovat stránku s platební kartou (v knižce s doklady) a kartu přiložit k terminálu.
S tím novým pasem (taky v té knížce s doklady) už mi to platbu neprovede. Musím kartu vyndat a přiložit k terminálu samostatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.