Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych získala nějaké tipy, co si přečíst od Stephena Kinga. Jsem jím v podstatě nedotčená - četla jsem jen jednu knihu Rose madder, ale teď bych si ráda přečetla něco dalšího. Aby to bylo pěkně napínavé nebo děsivé...Napsal toho opravdu dost a já nevím, co si vybrat. co se líbilo vám? Děkuji za tipy, E.
Emm, omlouvám se, ale tvůj dotaz mi příjde hodně srandovní. Není problém zajít do knihovny a půjčit si, co tam mají a číst. A pak říci, že to bylo super nebo, že to bůhvíco nebylo. Čte se v pohodlném prostředí, tedy, žádné odříkání, nepohodlí. Tak o co jde? Týden si nechávat doporučit, týden diskutovat, týden shánět? Za tu dobu máš přečtené 4 knížky, na které si uděláš vlastní názor..
Jenže v poslední době jsem natrefila na samé celkem blbé knížky, tak teď chci něco fakt dobrého a ne ztrácet zase čas s nějakou blbostí...A teda za týden 4 Kingy fakt nepřečtu, to zas tolik času nemám
No, jestli mají v knihovně stejně vymeteno, jako u nás a na dobrou knihu je potřeba počkat několik měsíců v pořadníku, potom dotaz chápu.
Mnoho jsem od Kinga nečetl, klasika Running man, Cujo, obě mohu doporučit. U té první se nenechte odradit stejnojmenným filmem s Arnoldem Schwarzeneggerem, to je paskvil, který nemá s knihou nic společného.
Milujeme Kinga a máme doma spoustu knih.Není to lehlé čtení,ale je fajn.Proto mám nejraději sbírku povídek Noční směna,jsou krátké,tudíž se to dobře čte a potom bych pokračovala Hřbitovem domácích zvířatek a třeba Misery nesmí zemřít.Třeba Pytel kostí nebo To jsou hoooodně tlusté a zdlouhavé,to bych si nechala až na vyšší level.Taky má parádní povídku z r.1995 Oběd v restauraci Gotham.Třeba se dá někde dohledat.
Pokud neseženete knihy,tak stejně dobré jsou i filmy-Carrie(ale vše v původní verzi!né ty nově natočené)Hřbitov domácích zvířatek,Missery nesmí zemřít,To,Mlha.
...a já hloupá-KUKUŘIČNÉ DĚTI ,ty miluju a jsou právě jako jedna povídka v knize Noční směna.Supr je i film,ale musí to být ta původní verze a jedička,protože to natočili několikrát,ale některé verze hrůza.
jethro-Geraldova hra-tu mám ráda a zapomněla jsem ji napsat.
Kinga miluje bratr .. mě baví si přečíst knihu a pak se kouknout na film,
Děsivý je "TO"(It) pak skvělá Zelená míle, Vykoupení z věznice Shawshank, Carrie, Mlha
Jethro - to je přesný - třeba Nadaný žák, nebo Holčička, která měla ráda Toma Gordona - člověk i když jsou to spíše povídky, tak je to přehnaně zdlouhavý.. ale napínavý
Svědectví je dobrý kousek..
Mě zase nebaví krváky.. je to prašř jako uhoď, nějaké vyvražďovačky..
Ještě doporučím Nezbytné věci nebo Geraldova hra. Od Kinga jsem toho přečetl dost, ale časem mi začalo vadit, jak je zdlouhavý a má pomalé rozjezdy. Ale musím uznat, že vyloženě špatnou knihu ještě nenapsal
Líbil se mi od něj Řbitov zvířátek, protože do půlky se tam nic neděje a je to "nuda" a jenom se čeká, kdy "to" vypukne, ale pak je to teda jízda. Mám od něj radši nefantastické knížky - třeba Holčička, která měla ráda Toma Gordona. I Misery je dobrá. Asi nejradši od něj mám povídku Nadaný žák. Je to dost velká psychárna. Pochází z knížky Čtyři roční doby.
Mám ráda horory, krváky, detektivky, ale King mě nezaujal. Nic hrůzostrašného jsem u něj nenašla /TO, Řbitov zvířátek- prý nejděsivější kniha, co byla napsána , pro ale mne ne/.
Jestli jste nečetla švédského spisovatele Stiega Larssona, tak doporučuji začít knihou ,,Muži, kteří nenávidí ženy. Je lepší nejdříve přečíst knihu a až potom shlédnout film. Knihu si vychutnáte po několik večerů, je napínavá od začátku do konce, Vaše fantazie a představivost tak může pracovat na plné pecky, kdežto naopak už to tak nefunguje.
Dobrý den.Přestože mám pořád nějakou knihu rozečtenou,tak od Kinga jsem zatím nic nečetl,ale viděl jsem vše co bylo zfilmované.Moc se mi líbila Bouře století-třídílný film.Pak taky Stůj při mě-to je zfilmované podle povídky.Ale líbila se mi vlastně většina filmů.Přikládám seznam Kingových knih.Když si kliknete na název,tak si pak můžete přečíst o co tam jde a třeba se řídit podle toho při výběru.Některé ale zatím v čestině nevyšly.Myslím,že právě ta Bouře století.Já si asi koupím Dallas 63,ten mě docela láká.
V pravo, v podsekci si můžete kliknout na filmy nebo povídky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.