Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvojení, otcovství

Od: jenda112 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Žil jsem několik let s paní, s kterou jsme se vzali a měli další dítě. Paní měla z předešlého vztahu holčičku, kde nebyl biologický otec uveden v rodném listě.

Postupem času a po svatbě s paní jsem si holčičku osvojil - nechal jsem se do rodného listu dopsat já. Holčičku mám velmi rád, ona si mě zamilovala a já ji také. Nedělám rozdíli mezi vlastním klukem a holčičkou.

Nyní se s paní rozvádíme a paní se vrátila k biologickému otci od své dcery, žijí spolu, slaví Vánoce, jak rodinka.

Chtěl jsem se zeptat, je nějaká možnost, aby se biologický otec přihlásil k otcovství dcery?

Jak na toto reagovat?

Udělala ze mě idiota, paroháče..., ale holčičku mám velice rád.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tohle kdysi popisoval MUDr Plzák a dodával, že adoptivní otec s tím nic nenadělá...

Ale není to odpověď na otázku, zda s tí nemůže něco udělat biologický otec. Ten myslím může, ale jen asi do 2 let dítěte.

jenda112
hodnocení

Dcerce je 7

pohanka*
hodnocení

1x

Rád, nerad, tady radu nehledejte, běžte za právníkem, který se zabývá rodinným právem. Bylo osvojení zrušitelné a nezrušitelné. Nový občanský zákoník nyní od tohoto dělení upustil. Ale po třech letech, pokud se jedná o zrušitelné osvojení již nelze zrušit. Záleží tedy, kdy jste děvče osvojil a jakým typem. Jednejte Vy, nespoléhejte se na pravého otce ani matku. Budete platit alimenty na svoje i osvojené dítě, obě děti budou po Vás dědit, pokud je /jedno/ v budoucnu nevydědíte! Neotálejte, jedná se o Vaše peníze, Vaši budoucnost. Váš hezký vztah s dcerkou přítelkyně platí nyní, ale nevíte, jak se bude vyvíjet později, neuvidíte se tak často, vliv pravého otce, puberta apod.

jenda112

Děkuji za odpověď.

Osvojení proběhlo tak, že jsem byl s manželkou někdy v polovině roku 2011 na sociálním odboru, kde po předložení totožnosti mě dopsali...

pohanka*

Neměl o tom nejdříve rozhodovat soud? Pokud zapsání do rodného listu nepředcházel soud, tak byste se mohl domáhat i v případě nezrušitelného osvojení a i po třech letech o zrušení osvojení z důvodu ,, v rozporu se zákonem,,.

figurek*
hodnocení

0x

jj, i to už tady bylo. Není páka, která by ho k přiznání otcovství přinutila.

No ale na vašem obzoru se vynořuje horší problém. Jestli na vás vaše bývalá podá žalobu pro vyměření výživného, pak soud rozhodne ve prospěch dítěte.

Vy jste v rodném listu, vy budete platit alimenty a biologického tatíka sponzorovat.

mate59

Ano, bohužel je to tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]