Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Žil jsem několik let s paní, s kterou jsme se vzali a měli další dítě. Paní měla z předešlého vztahu holčičku, kde nebyl biologický otec uveden v rodném listě.
Postupem času a po svatbě s paní jsem si holčičku osvojil - nechal jsem se do rodného listu dopsat já. Holčičku mám velmi rád, ona si mě zamilovala a já ji také. Nedělám rozdíli mezi vlastním klukem a holčičkou.
Nyní se s paní rozvádíme a paní se vrátila k biologickému otci od své dcery, žijí spolu, slaví Vánoce, jak rodinka.
Chtěl jsem se zeptat, je nějaká možnost, aby se biologický otec přihlásil k otcovství dcery?
Jak na toto reagovat?
Udělala ze mě idiota, paroháče..., ale holčičku mám velice rád.
Děkuji.
Rád, nerad, tady radu nehledejte, běžte za právníkem, který se zabývá rodinným právem. Bylo osvojení zrušitelné a nezrušitelné. Nový občanský zákoník nyní od tohoto dělení upustil. Ale po třech letech, pokud se jedná o zrušitelné osvojení již nelze zrušit. Záleží tedy, kdy jste děvče osvojil a jakým typem. Jednejte Vy, nespoléhejte se na pravého otce ani matku. Budete platit alimenty na svoje i osvojené dítě, obě děti budou po Vás dědit, pokud je /jedno/ v budoucnu nevydědíte! Neotálejte, jedná se o Vaše peníze, Vaši budoucnost. Váš hezký vztah s dcerkou přítelkyně platí nyní, ale nevíte, jak se bude vyvíjet později, neuvidíte se tak často, vliv pravého otce, puberta apod.
Děkuji za odpověď.
Osvojení proběhlo tak, že jsem byl s manželkou někdy v polovině roku 2011 na sociálním odboru, kde po předložení totožnosti mě dopsali...
jj, i to už tady bylo. Není páka, která by ho k přiznání otcovství přinutila.
No ale na vašem obzoru se vynořuje horší problém. Jestli na vás vaše bývalá podá žalobu pro vyměření výživného, pak soud rozhodne ve prospěch dítěte.
Vy jste v rodném listu, vy budete platit alimenty a biologického tatíka sponzorovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.