Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krvácení z konečníku

Od: lucka321* odpovědí: 18 změna:
Dobrý večer, chtěla bych Vás poprosit předem o Vaše zkušenosti či rady. Dříve než mi doktor prošetří můj konečník, takže mě prosím k němu neposilejte, protože tam zítra nebo ve středu pojedu. Třeba to není nijak ani závažné, ale už po třetí se mi při velké potřebě stalo, že ze mě při tom tekla krev. Byla to jasně červená barva a nebylo to jen pár kapek. Při konání a chvilku poté cítím bolest až jakoby spíše štípání. Takže prosím nemate s něčím podobným zkušenosti? Nechybí mi třeba jen vláknina? Není to špatný stravováním (jako třeba pečivo z bílé mouky, jak jsem se dočetla na internetu) nebo tak? Spíše se chci zeptat, jestli si teda mužů pomoct sama lepší vláčnou stravou? Jelikož mám strach z toho prošetření konečníku.
. Děkuji za odpovědi.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Ve stravování chyba nemusí být. Hlavně hodně pijte, všeobecně málo pijeme. Omezte sladké limonády a nahraďte je nyní teplejší vodou s citronem, hlavně po ránu.

To, že teče jasná krev znamená, že je problém přímo na konci. Je možná nějaká trhlina, nebo vnitřní hemeroid.

Pokud nemáte tedy venku nějakou bouličku, která se ale může zatáhnout, tudíž o ní nevíte. Vidím to na na problém v počátečním stadiu, stupeň 1. Po vyšetření budete vědět více. Pokud to bude jenom ta trhlinka, tak dostanete jenom nějakou mastičku, případně doporučení, jak se stravovat, aby nebyla zácpa. Případně snížit nadváhu z důvodu tlaku na žíly, které se nacházejí na konci tlustého střeva.

Vyšetření konečníku nebolí, jenom je nepříjemné psychicky. To máme ale tak nastavené asi všichni. Říkejte si, je to pana doktora každodenní práce, nedá se nic dělat, on to bere po odborné stránce. Neodkládejte to, čím dřív přijdete, tím je léčba rychlejší a úspěšnější a těch vyšetření potom bývá o hodně méně.

doplněno 04.01.16 22:23:

Ano, jsou to vedlejší příznaky. Ale nejsme Lucko všichni stejní, tedy nemáme všichni stejné příznaky.

doplněno 04.01.16 22:27:

Svědění, pálení není celý den, to Vám někdo řekl, kdo měl třeba již tento problém v pokročilém stavu.

Pokud se po stolici omýváte teplou vodou /bidet, sprcha v koupelně/ nemusí Vás nutně tyto projevy trápit.

lucka321*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ano, vím o sobě, že málo piju, ale nemám prostě v sobě takovou potřebu pít.. Určitě bych měla zítra vyrazit k doktorovi.
doplněno 04.01.16 22:30: To ne, já o tom vůbec nevim během dne. Jen při potřebě a chvilku poté.
pohanka*

Tak to vypadá opravdu jenom ten první nejlehčí stupeň, jinak jsou tři.

U lékaře tě nemusí hned vyšetřit, mají většinou objednané pacienty, takže je možné, že tě objednají až na někdy. Samozřejmě akutní případy /kteří třeba nemohou ani sedět/ vezmou hned.

Já jsem zažila pouze hodného a milého lékaře i sestřičku ./Mudr. Dvořák na Senovážném náměstí na Praze 1/

danys*
hodnocení

2x
Pokud chodite častěji a WC a utirate si zadnici nějakým smirglem,tak mate odreny konečník..

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý večer.Hemoroidy.Podle mě strava nemá s tím co dělat.Trpěl jsem několik let až jsem šel na zákrok k chirurgovi.Měl jakýsi /USA/ přístroj a mám klid již přes dest let.Vím,krev crčí jako při me...

lucka321*
hodnocení

Když má člověk hemoroidy, tak ho snad konečník pálí nebo svědí. Normálně po celý den, ale tak já to nemám. Opravte mě, jestli se pletu.

Když jsou hem. v klidu, v té době o nich ani nevite. Pomáhá sedací koupel v dubové kůře a můžete si koupit i spec. masti v lékárně. Rozhodně bych bto ale řešila hned, pokud se je nepodaří takto vyléčit. Je několik metod a nemusí jít jen o operaci, třeba podvázání, nebo laser.

hodnocení

0x

Předpokládám, že nemáte bolesti, průjmy ani krev přímo ve stolici, jen na papíru.

Mohou to být hemeroidy, ale ty by bolely častěji a intenzivněji. Spíš si myslím, že to hemeroidy nejsou, ale nejspíš je to jen poranění kůže v okolí, které si při každé další stolici rozedřete znovu. Změna stravy pomůže, doporučil bych více vlákniny, zeleniny a jogurtů, jemnější toaletní papír a dát si pár dní, kdy budete jíst menší porce všeho a tím budete muset na stolici méně často a kůže bude mít čas se zahojit. Doktor vám možná předepíše léky, které zesilují stěny vlásečnic, které by mohly stav zlepšit. Naopak krvácivost zvyšují léky obsahem kyseliny acetylsalicyové (Acylpyrin, Aspirin) a podle mých zkušeností také potraviny s glutamáty, k tomu jsem ovšem nenašel žádné studie.

Samozřejmě lékařské vyšetření doporučuji.

hodnocení

0x

Zdravím Lucko,taky si myslím,že by to nemusely být hned hemeroidy. Podle toho co píšete se domnívám,že máte tuhou stolici a při té se může poranit řitní otvor a důsledek- krev a štípání.Podle mne by to opravdu chtělo trochu jiný příjem potravy a více pít, aby byla stolice řidší.Doporučuji vám každý den ráno nalačno vypít vlahou(mírně teplou) sklenici vody, to pomáhá určitě. Taky pomáhá jíst hroznové víno, švestkový kompot a vůbec ovoce, zeleninu a celozrnné obiloviny.

lucie*
hodnocení

0x

Zkušenost mám a několikrát.Bylo to výrustky ve střevě a jak prochází jídlo střevy,tak praskají a krvácí.Světlá krev a někdy fakt dost.Asi vyšetří první pohmatem(prstem)do konečníku.Hemoroidy nemusí být jen na okraji,ale i hloubš.To měl přítel.Kdyby nic pohmatem,určitě Vás pošle na kolonoskopii.Žádný strach,nejhorší je to hladovění před výkonem,aby střeva byla prázdná.Jinak je to pohoda a rozhodně příjemnější vyšetření,než když mi tu hadici strkali krkem.To byl hnus*blee*,ale druhou stranou o tom člověk skoro neví.Opravdu se není čeho bát,jen si člověk lehne na bok v tom"andělíčku" a během sekundy sestra zavede hadici.Kamerou zjistí o co jde a určitě to nebude poslední vyšetření.Chodí se povinně i v pozdějším věku.

Pomůže zlepšit jídelníček a životní styl.Nejíst nezdravě-smažené,tučné,nekouřit moc,jíst hodně vlákniny,hodně pít a sportovat,ať se střeva hýbou!Pohyb prostě k tomu taky patří.

lucka321*
hodnocení

Byla jsem u doktorky a ta mi udělala vyšetření. Žádná krev nebyla. Řekla mi, že to může být hemeroid, prasklina nebo zánět střev. Předepsala mi čípky a mast. A že by se to mělo do čtrnácti dnů zlepšit. Ale já už na toaletě skorem nic neudělám, spíš je víc té kve a bolesti. Úzké, malé a ani né příliš pevné.

Lucko, tak ať se brzy uzdravíte*slunce*

lucka321*
hodnocení

Děkuji Vám :)

pohanka*

Pokud tedy paní doktorka nedoporučila doplnit jídlo vlákninou, tak já jsem toto doporučení od pana doktora dostala. Kupte si Physilium třeba od dr. Popova. Návod k použití je vždy přiložen.

No a pokud se rady a léky minou účinkem, stále bude problém, tak po těch 14-21 dní znovu dojít k vyšetření a MUDr. by měla doporučit kolonoskopii. Prohlídku tlustého střívka optikou .

lucka321*
hodnocení

Více vlákniny se snažím jíst. Ale nevíte prosím, jak dlouho mám mast a čípky brát, když mi to přestane? Jestli mám s tím přestat a nebo brát, aby to bylo těch 14 dní?

Připojila se mi k tomu bolest nebo spíš křeče v podbříšku, ale nejspíš to bude tím, že se nemohu dostatečně vyprázdnit.

pohanka*

Neporadím, měla jsem vysloveně bouličku a šla brzy pryč přístrojem Hemoron.

Ale těch čípků nebývá v balení moc. Asi bych to vybrala, zároveň mazala. Po 14 dnech se uvidí. Možná, že se něco více dá dozvědět z příbalového letáku.

lucka321*
hodnocení

Právě, že té masti je málo oproti těm čípkům. Jak vypadala ta boulička?

pohanka*

Byl to venkovní hemeroid, je to vlastně křečová žíla u řitního otvoru, různě velká. Když se to nechá, tak samozřejmě se zvětšuje. Nebo po stolici, po tlačení se zvětší. Jinak základní informace třeba na stránkách www.chirurgiedvor/..., nebo přímo obrázky, jak kreslené, průřezy, tak i případy - foto na www.google.cz - hledat - hemoroidy - obrázky -.

To jenom aby člověk věděl a viděl, jak tělo funguje a co se v něm nachází.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]