Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení živnosti a pracák

Od: dynamotom odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

pokud dneska pozastavím (nebo zruším) živnost, odhlásím se ze sociálky, zdravky a půjdu na pracák, kdo za mě zaplatí leden zdravotní a sociální? Bude to stát nebo já, protože už je 4. ledna? Nikde jsem nenašel odpověď.

Díky za ochotu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Pokud se zaregistrujete dnes,tak za vas zdravotní a sociální zaplatí stát
iz*

Stát za nikoho nehradí sociální pojištění.

Stát hradí pouze zdravotní pojištění.

pt®
hodnocení

0x

Pokud zrušíte živnost a půjdete do evidence ÚP, tak nemusíte platit nic. Soc. a zdr. poj. musí být zaplaceno do osmého dne v měsíci, ale vy skončíte dnes, půjdete do evidence ÚP a zdr. pojištění za Vás bude platit stát. Soc. pojištění se neplatí, ani Vy ani ÚP, protože nevykonáváte prac. činnost, nepodnikáte a nejste ani v prac. poměru.

dynamotom
hodnocení

0x

Děkuji za odpovědi. Teď jsem došel z živnostenského odboru a je to tak, že datum pozastavení živnosti je 4. ledna 2016 (stejné bude i pro finančák, nedá se to posunout). Nicméně, na tom papíře je i kolonka pro ZP a SSZ (je to jeden chlíveček) datum pozastavení pro ně a to mi na požádání paní vyplnila na 31.12.2015 (rovnou jsem jí nasolil, že nechci platit zdravotní a sociální za leden). Do 8. se musím přihlásit na pracák. Jestli by byl výsledek stejný i v případě, že bych měl stejný datum všude, tzn. 4. ledna, to netuším.

Snad to někomu někdy pomůže...

iz*

Na ÚP se dojděte zaregistrovat hned zítra nebo nejpozději ve středu.

Jinak se Vám podpora (pokud splníte podmínky pro její přiznání) nevypočte

z Vašich příjmů, ale z průměrné mzdy (pobíral byste minimální podporu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]