Hygienicke normy pro restaurace

Od: Datum: 03.01.16 17:24 odpovědí: 7 změna: 03.01.16 19:12

halo potreboval bych vyhlasku ktera urcuje co musi splnit provozovna nap.kavarna z hlediska hygieny ale nemuzu to najit.prosim help.hanys


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: cicko
Datum: 03.01.16 17:30

Nejedná se o jednu "vyhlášku", ale o celý soubor předpisů, který není problém na netu vyhledat. Pokud chcete znát jen jednu konkrétní věc, tak dotaz upřesněte.


doplněno 03.01.16 17:52:

Asi to nebude dle Vašich představ, ale jedná se nejspíš o stavbu podléhající stavebnímu povolení, tudíž by měl být zpracován projekt od projektanta znalého dané problematiky. Z vlastní zkušenosti vím moc dobře kam vede amatérizmus, byť sebelépe myšlený. Toto jsou věci, které je třeba perfektně ovládat a ne si jen něco někde přečíst. V žádném případě Vás nechci podceňovat, ale poradit co nejlépe.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.01.16 17:41

budu zarizovat provoz kavarna,cukrarna a vyrobna- rekneme cukrarskych zalezitosti,a zajimajima mne kolik wc,satny atd.

Od: uska®
Datum: 03.01.16 17:51

Nejde vypsat všechny zákony, paragrafy, vyhlášky atd. Zjistěte si kdo vás bude kolaudovat (konkrétní osoba). s ní se poraďte, dá vám odkaz na konkrétní úřady a také co konkrétně bude u kolaudace vyžadovat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.16 19:12

diky uska,to mam v planu po nedeli,ja jen jsem netrpelivy a zrovna se nudim.

Od: mate59
Datum: 03.01.16 18:11

Budete muset mít vypracovám systém kritických bodú HACCP.Zkuste k tomu pohledat,určite k tomu neco najdete.Já než jsem volal hygienu, tak jsem tam zašel a referentky mi poradili.Vím, že něco o počtu umyvadel, pisoárú a toalet jsem kdysi četl v Poradce podnikatele,ale je to dávnejší.Hygienu zajímali omyvatelné veci,pulty,nože,nářezové stroje,dvoudílné skřínky pro zaměstnance,oddelené uskladňování potravin masových,sýrových,zeleniny,aby se to nekřížilo.

Zaměstnanci musí mít svúj záchod,muži, ženy zvlášť.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.01.16 19:11

hacap mam,mam jednu provozovnu,ale ted budu delat daleko vetsi,na projektu se zacalo pracovat,ale potrebuji mnozstvi lidi na 1 wc ,jak musi nebo muze byt wc pro postizene atd.pry je nejaka novela vyhlasky.zitra skocim na hygienu co budou chtit.diky za napomoc

Datum: 03.01.16 18:46
avatar

Zákl. norma je zák.258/2000 o ochraně zdraví, vyhl. 107/2001 a jejich novely, nějaké základní věci třeba tady:

http://www.ipodnikatel.cz/Bez…potravinarske-provozovny.html

http://www.ipodnikatel.cz/Bez…i-ke-zpracovani-potravin.html

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.