Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se rychle zbavit začínajícího oparu

Od: brda odpovědí: 8 změna:

Dobrý den mám opar teda dnes ráno se mi udělal mám zub.kartáček curaprox a jednosvazkový kartáček tepe +jazykoškrabku bylo to celkem drahé do hromady asi 300kč mám ten opar na rtech zatím začínající poradte mi jak se ho rychle zbavit jo a jak si mám čistit zuby když mám opar slyšel jsem že po skončení oparu by se měly dentální potřeby vyhodit prej aby se nevytvořil zase je to pravda prosím poradte.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Opar, to je virové onemocnění. Propukne, kdykoliv máme narušenou imunitu. Proto se říká, že když nás "střepne", z leknutí a já nevím z čeho všeho se opar vyrazí. V lékárně dostanete koupit maličkou tubičku, která léčení uspíší a pomůže vira zlikvidovat. Také se dá, do té doby, něž mastičku koupíte, natřít opar zubní pastou. *hej*Bacha, je to infekční, takže žádné líbání!

dam®

Občas to bývá z blbě umytého skla z kterého se napiješ, občas z popraskaných rtů, občas z kouzelné výměny bacilů nebo taky jen ze sluníčka. Pokus to chytneš doma, tak hned při prvním pocitu nečekat a potřít zubní pastou, v hospodě malou vodku a prstem namáčet. V obou případech doufat, že to zabralo. Ta malá tubička mi jednou zabrala, ale podruhé už né.

jabraka*
hodnocení

2x

Já používám k zastavení oparu borovou mast.Před padesáti lety mi ho naordinoval vojenský lékař a od té doby to stále bezpečně zabírá.Jedna tuba mi vystačí na dva roky.Funguje to i na podobné výjevy obličeje.

JABRAKA

otylka
hodnocení

2x

Já používám olej z australského čajovníku - Tea Tree Oil . Hned jak začne takový ten nepříjemný pocit na rtu,začít potírat. Krásně to zklidní a opar se vůbec neudělá. Olejíček mám trvale v lékárničce . Používám i při nachlazení inhalace ,kloktání. V létě na poštípání hmyzem . Je to účinné přírodní antiseptikum. Doporučuju vyzkoušet. Od té doby co jsem objevila, mám stále po ruce. :)

danys*
hodnocení

1x
Kupte si mas herpesin. Napadené místo rychle vysuší a opar rychle zmizí a samozřejmě za krátkou dobu přestane svedit

hodnocení

0x

Pokud je místo pouze červené bez puchýřku, oloupu stroužek česneku, který rozpůlím a potírám pokud to vydržím. Opakuji několikrát, ale vždy s novou půlkou česneku. Vždycky to zabralo a opar se nerozvinul.

hodnocení

0x

Pokud je místo pouze červené bez puchýřku, oloupu stroužek česneku, který rozpůlím a potírám pokud to vydržím. Opakuji několikrát během dne, ale vždy s novou půlkou stroužku. Vždycky to zabralo a opar se nerozvinul.

otylka
hodnocení

0x

...a ještě k těm dentálním potřebám...nevyhazovala bych.ale nechala vydesinfikovat v roztoku Tee Tree Oil ( ev. potřít ) neředěným. Když dokáže zlikvidovat virovou nákazu člověka, zvládne myslím i případné viry na dentálních pomůckách. Hodně štěstí a brzké uzdravení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]