Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co oblékat na sádru v tomhle počasí

Od: gabca36 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Dcera (13) si na silvestra během turnaje ve florbalu nějak blbě zvrkla kotník. S brekem přijela domů a já nelenila a zavezla ji do nemocnice. Na rentgenu zjiztili zlomenou kůstku v kotníku a dostala sádru a dřevěné berle pod ramena. Chtěla bych se zeptat, já nikdy nic takového neměla, tak bych potřebovala poradit, jak ji oblékat a obouvat. V pondělí bude muset do školy a já nějak nevím, jak a čím jí do školy vystrojit. Venku je poměrně sychravo, námraza a nasněžilo. Takže vůbec nevím co jí dát a na co se s ní v tomhle případě nachystat. Děkuji za rady a vaše zkušenosti. Ahoj

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

2x

Asi nějaké tepláky,nebo šusťáky,rifle přez sádru nenavlékne. Když jsem to měl já, taky kotník v sádře tak jsem si ušil takovou velkou botu(bačkoru) na suchý zip,aby nemrzli prsty.Něco jako je na odkazu

polojasno.cz/...

gabca36
hodnocení

Aha, tohle je zajímavá věc. Bohužel nejsem švadlenka, tak to asi nezvládnu stvořit. :(

hodnocení

2x

rozstřihnout nohavici,,viděla jsem to hodněkrát

gabca36
hodnocení

No to asi budeme muset, tak široké kalhoty, které by přes to přetájla doma nemáme :( Strach mám jen že jí bude zima...:(

mytrix*
hodnocení

1x

Nějakou velkou teplou ponožku pokud máte. Používá se i sáček kvůli vlhku/sněhu venku.

Nicméně vzhledem k tomu jaké je počasí by ji měl do školy / ze školy někdo pomoci. Je to lidově řečeno o hubu chodit o berlích v takovém počasí a ještě mít tašku na zádech..

gabca36
hodnocení

Ponožku? a jakou? To budeme muset kouknout jestli něco seženeme. As tím sácčkem to myslíte jak? No, dcera se taky bojí jak bude zvládat, autobus má zastávku asi 100 metrů od domu a z autobusu do školy je to ještě o kousek dál. Tak nevím no...

mytrix*

No problém je, že sádra je studená. V takovém počasí ji prostě bude zima, proto je vhodné se pokusit alespoň nějakým způsobem se pokusit ten kotník zahřát. Používali se dost často takové ty babičkovské pletené ponožky, které se dokážou dost roztáhnout.

Ten sáček je myšlena jen jako ochrana sádry před vlhkostí. Nemělo by dojít k jejímu namočení. Prostě omotat a stáhnout páskou.

Pokud má cestu takto autobusem, určitě by s ní někdo měl jít, minimálně nějaký kamarád/kamarádka. Když není na berle zvyklá, mohla by si ještě sama ublížit.

gabca36
hodnocení

Aha chápu. No to bude problém něco u nás najít.Nedávno jsme se stěhovali a spousta věcí zůstala doma bývalému příteli. Tak jsem zvědavá jak se s touhle blbou situací popasujeme. :( Jak jsem psala, já sama tohle nikdy něměla, tak jsem taková bezradná. S tím cestováním do školy to asi nebude sranda, to budeme muset nějak vyřešit. Dcera má berle taky poprvé, zatím chodí jen po bytě, venku jsem s ní ještě nebyla. :( Máme to třeba vyzkoušet nějak?

mytrix*

Určitě se jít ven projít ať si to trochu nacvičí.Ideálně vyzkoušet tu cestu do školy, ať ji nemůže nic překvapit.

Každopádně opravdu opatrně, není to sranda na těch berlích a hodně to klouže v takovém počasí. V případě sněhu/náledí - nevím kde bydlíte a jak jsou cesty upravené - se dělají i takové protiskluzy např. ezdravotnicke-potreby.cz/...

to by měli mít nejspíš ve zdravitnických potřebách.

gabca36
hodnocení

aha, to je dobrý nápad s těmi protiskluzy, jenže mám pocit, že ty pasují pouze na ty druhé berle...:(

hodnocení

0x
Měl jsem zateplené sustaky Nike z výprodeje. Bez ponožky i v minus deseti cesta MHD se dala zvládnout. Užil jsem si to skoro dva měsíce. :)
Nejhorší je dlažba v budovách, s kombinací mokra a berle je vražedná. Skoro jsem si rozbil hu*u...
gabca36
hodnocení

To se máme teda na co těšit asi :( Máte ještě nějaké zkušenosti nebo tak? Ať víme na co s e s tím nachystat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]