Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovské dávky pro Slovenku

Od: markt odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

mám přítelkyni ze Slovenska a plánujeme, že se odstěhuje ke mě do ČR, respektive neplánujeme neb už to nelze odkládat, prodala právě v SK garzonku. Napadlo mě, kdyby otěhotněla, jak to bude s mateřskou a rodičovským příspěvkem? Patrně by tady hledala nějakou dobu práci, moc nemocenského pojištění by tak asi zaplaceno neměla.. Jak postupovat efektivně, aby měla vůbec přítelkyně v ČR na nějaký příspěvek nárok..? A kdyby jako "cizinka" otěhotněla, měla by nárok na to, aby za ni v mateřství stát platil například zdravotní a/nebo sociální pojištění?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

0x
Byla by asi oznacena jako zatez soc.systemu. Podle bodu by pak vyplynulo zda ma na davky narok.

markt
hodnocení

Podle tohoto textu níže by asi měla nárok na rodičovský příspěvek..bez zohlednění jejich příjmů ze Slovenska..Pokud má někdo jiný názor, jsem jedno ucho :D

cicpraha.org/...

fidonet*
hodnocení

0x
(Chybne odeslano - prosim delete)

fidonet*
hodnocení

0x
Ani to nectu. Nedelam zateze pro SSP. Uz v 1. vete stoji: jste zamestnana? Tim se mysli u nas.
Ale vazne. Na to Vam odpovi pouze pouze vas pracovnik. Zbytek jsou dohady
doplněno 03.01.16 10:29: Postupovat efektivne myslite jak to zaonacit, aby ze socialniho systemu vymamila neopravnene davky? Predpokladam, ze na ne nema narok ani v SK.
Takze chcete navod jak podvadet? Vsechno mit zadarmo nebo podvodem nelze.
markt
hodnocení

Co to tu melete, nikdo nechce nic podvádět. Na rodičovský příspěvek má nárok, stačí mít v pořádku pobyt v ČR, což jako Slovenka (EU) nebude problém. Nic netřeba onačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]