Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prodávám zboží přes Aukro , vždy když mi přijde objednávka , vytisknu doklad-fakturu se 14-ti denní splatností ,zabalím a čekám už jen na peníze. Teď se mi ale stalo , že pani umne zakoupila 17.12.2015 a splatnost byla 31.12.2015. Včera , tedy poslední den splatnosti mi psala , že se omlouvá a že peníze ihned zašle. Teď ale řeším dilema , jelikož na fakturu vydanou v roce 2015 mi přijdou peníze až v roce 2016 a po splatnosti. Kdyby to bylo v průběhu roku , vem čert , prostě napíši peníze přijaty ten a ten den a hotovo ,ale tady tovyšlo takto přes rok.
Myslel jsem , že bych tento doklad-fakturu stornoval pro nezaplcení a vystavil k dnešnímu dni fakturu novou s pořadovým číslem 1/2016 , aby v tom nebyl zmyatek , můžu to takto udělat?
Děkuji za rady.
Proč to tak komplikujete? Z výpisu bankovního bude jasně vidět, že platba za zboží dorazila až v lednu 2016, tudíž budete zdaňovat v roce 2016...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.