Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrat do práce po nemoci vs výpověď

Od: odpravnika odpovědí: 2 změna:

Po roční nemoci jsem se vrátil do zaměstnání.Podnikoví lékař mi doporučil lehčí práci jelikož nemají takovou práci nabídli mi dvouměsíční výpovět bez nároku na odstupné.Mám 3 roky do duchodu proto vás žádám o radu jak je to s odstupním.Děkuji za pochopení

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mamcazmoravy*
hodnocení

1x

Může být rozdíl v tom, jestli Vám tu lehčí práci jen doporučil, nebo máte od něj máte písemné vyjádření, že dosavadní práci dál vykonávat nesmíete (pak asi nemáte jinou možnost, než opravdu po 2 měsících odejít).

Vím, že zdraví má člověk jen jedno a riziko si musíte odhadnout sám, ale spousta lidí, kteří mají krátce před důchodem, by se pokusila co nejdéle v práci vydržet a příp. častěji s daným problémem marodit. Můžete se samozřejmě stále pokoušet hledat vhodnější zaměstnání. Rozhodně to není nejlepší varianta, ale v některém případě to může být menší zlo, než zůstat na dlažbě. Záleží na mnoha okolnostech.

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

bohužel, je to tak. Dle zákoníku práce se Vás týká §52 písm. a, kdy zaměstnavatel může dát zaměstnanci výpověď v případě, pozbyl-li zaměstnanec vzhledem ke svému zdravotnímu stavu podle lékařského posudku vydaného zařízením závodní preventivní péče nebo rozhodnutí příslušného správního úřadu, který lékařský posudek přezkoumává, dlouhodobě způsobilosti konat dále dosavadní práci. V tomto případě zaměstnanci nepřísluší odstupné (§67 ZP). Výpovědní doba je 2 měsíce, pokud nemáte ve smlouvě sjednánu delší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]