Nejste přihlášen/a.
Po roční nemoci jsem se vrátil do zaměstnání.Podnikoví lékař mi doporučil lehčí práci jelikož nemají takovou práci nabídli mi dvouměsíční výpovět bez nároku na odstupné.Mám 3 roky do duchodu proto vás žádám o radu jak je to s odstupním.Děkuji za pochopení
Může být rozdíl v tom, jestli Vám tu lehčí práci jen doporučil, nebo máte od něj máte písemné vyjádření, že dosavadní práci dál vykonávat nesmíete (pak asi nemáte jinou možnost, než opravdu po 2 měsících odejít).
Vím, že zdraví má člověk jen jedno a riziko si musíte odhadnout sám, ale spousta lidí, kteří mají krátce před důchodem, by se pokusila co nejdéle v práci vydržet a příp. častěji s daným problémem marodit. Můžete se samozřejmě stále pokoušet hledat vhodnější zaměstnání. Rozhodně to není nejlepší varianta, ale v některém případě to může být menší zlo, než zůstat na dlažbě. Záleží na mnoha okolnostech.
Dobrý den,
bohužel, je to tak. Dle zákoníku práce se Vás týká §52 písm. a, kdy zaměstnavatel může dát zaměstnanci výpověď v případě, pozbyl-li zaměstnanec vzhledem ke svému zdravotnímu stavu podle lékařského posudku vydaného zařízením závodní preventivní péče nebo rozhodnutí příslušného správního úřadu, který lékařský posudek přezkoumává, dlouhodobě způsobilosti konat dále dosavadní práci. V tomto případě zaměstnanci nepřísluší odstupné (§67 ZP). Výpovědní doba je 2 měsíce, pokud nemáte ve smlouvě sjednánu delší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.