Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úzkost x strach

Od: hog odpovědí: 7 změna:
Mohl byste někdo svými slovy popsat, v čem je rozdíl mezi úzkostí a strachem?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Při úzkosti má člověk pocit ohrožení, ale neuvědomuje si z čeho, nemá konkrétní podnět. Když má člověk strach, tak ví z čeho.

roman68*

zvláštní je , že když mám úzkost, pak vím z čeho ;)

ale zase se tady tak obnažovat nebudu - vy nejste můj supervizor

pt®
hodnocení

2x

Úzkost je nepříjemný emoční stav, jehož příčinu není možné definovat.

Strach je určitou odpovědí na konkrétní nebezpečí.

cs.wikipedia.org/...

slzicka*
hodnocení

1x

Strach je z něčeho méně nebo více reálného, ale z něčeho. Příklad: máš strach protože je tma - rožneš světlo.

Úzkost je stav, který se může proměnit v nemoc, pak je potřeba ho léčit. Není na reálném, aktuálním základě.

ivik*
hodnocení

0x

Já cítím úzkost jako další,horší stádium strachu.Strach mohu mít z toho, že spadnu ze schodů.Ale úzkost už mám jako vyšší stupeň strachu , např.o něčí život když vím, že mu takové nebezpečí může hrozit.

roman68*
hodnocení

0x

i příčinu úzkosti lze odhalit - ale to je trochu náročnější k vysvětlení. Souvisí to s naší sebeúctou a sebedůvěrou (sebeprosazením) ve vnějším světě...

zralý a psychicky zdravý člověk není závislý na názorech (odsudcích) druhých lidí) a jevech přicházejícíh k němu z vnějšího světa.

tedy nelpí na něm- a pokud na něm nelpí a našel sám sebe ,není žádný důvod k úzkosti - strachu ze zranění od "vnějšího světa" - nemá sevřené, ztažené "srdce", které se tímto brání.

ale naopak je otevřený i s tím vědomím , že může být raněn..ale už ví, že tuto bolest ze zranění lze zpracovat a také ví, že

to vše je o našem EGU a o tom na jakých základech je postaveno !

doplněno 31.12.15 13:14:

velmi nesnadno se mi to vysvětluje- mezi svými volím jiný slovník...tadyse pokouším používat obecně přijatelných formulací.

pt®

Karlíku IV, tak hoďte Ego, strach i úzkost za hlavu a je to...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]