Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nastupuji do svého prvního zaměstnání. Zaměstnavatel mne vybavil žádostí o provedení lékařské prohlídky. Závodní lékař není, byl jsem u svého praktického lékaře. Ten mi vystavil stvrzenku na přijatou částku. Je povinností zaměstnavatele mi tuto částku za vstupní lékařskou prohlídku proplatit?
Dobrý den. Viz. 373/2011 Sb. Zákon o specifických zdravotních službách
§ 59
2) Vstupní lékařskou prohlídku hradí osoba ucházející se o zaměstnání. Zaměstnavatel hradí vstupní lékařskou prohlídku, pokud uzavře s uchazečem o zaměstnání pracovněprávní nebo obdobný vztah, nestanoví-li jiný právní předpis jinak. Věta první a druhá se nepoužije, jestliže osoba ucházející se o zaměstnání se s případným zaměstnavatelem nebo zaměstnanec se zaměstnavatelem dohodne jinak nebo stanoví-li právní předpis jinak.
Celé znění zde: podnikatel.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.