Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu ještě růst?

Od: rust* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli mám nějaké alespoň sebemenší šance na to, abych ve svých čerstvých 25 letech mohl vyrůst do výšky. Měřím 176 cm a tolik měřím od mých 13ti let, kdy se zastavil můj růst, jinak do té doby jsem patřil vždy k nejvyšším ve své věkové kategorii. Myslím si, že k zastavení růstu došlo, když jsem začal trénovat bojový sport
a při tom jsem i posiloval s činkami a se zátěžemi a do toho ještě začal běhat, abych ubral na váze, toto mi příjde jako nejvíce možný důvod, proč jsem zhruba ve 13 letech přestal růst. Další možnou příčinou by mohlo být něco s hormony, protože trpím gynekomastií (zvětšení prsou u mužů) a na muže mám při své nadváze velký zadek i celkem vysoký hlas, dále se zhruba od 11 až 12ti let léčím na astma, ale to si nemyslím, že by mohlo způsobit nějaké problémy s růstem.
Nejvíce by mě teď zajímalo, zda existuje nějaká šance na to, že bych ještě mohl o něco málo vyrůst. Celkem dost přemýšlím nad tím nechat si udělat rentgen růstových chrupavek, jestli se už uzavřely či ne, nebo navštívit nějakého jiného odborníka. Případně, když bych zjistil, že bych ještě mohl růst, že se mi chrupavky neuzavřely, je nějaká šance na růst, či na léčbu? Ze své celé rodiny jsem co do výšky nejmenší i moje sestra je o 5cm vyšší. Díky za reakce

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ve Vašem věku už neporostete. Růst a osifikace kostí probíhají zhruba do 21. roku věku.

Nic si z toho nedělejte. Viděl jste někdy, co je všude menších děvčat? Jistě se Vám nějaká zalíbí. A v 25 letech už byste měl na vztah čas.

Spíš to bude mít těžší ta Vaše sestra. Ženská se 181 cm si bude těžko hledat muže postavou k sobě. Těch dlouhánů zase tolik není. Jaga.

dustycz*
hodnocení

0x

Chrupavy se tuším zavírají ve 21 letech, 25 by byl extrém asi už je budeš mít uzavřené. Mně je 16 a měřím 171 pouze, takže taky scháním kde udělat ten rentgen, kde si ho plánujš dělat?

Ty hormony pochybuji, můžeš mít málo růstového hormonu, ale to bych neřekl. Kolik měří tvý rodiče?

rust*
hodnocení

Ahoj, promin za zpožděnou odpověď, ten rentgen nevím kde si budu dělat a můj otec měří 180 cm a matka stejně jako já 176 cm.

figurek*
hodnocení

0x

176 cm ale přece není zas tak málo a skoro bych vám řekl : Buďte rád.

Jsou i takoví co přestali růst při výšce 193 a do šířky rostou ještě teď. Mají problém ve vlaku, když chtějí projít chodbičkou ve které někdo stojí, mají problém nastoupit do normálního auta, protože hlavou narážejí do horní hrany rámu dveří, mají problémy i v autobuse, protože se přes kolena nevejdou na sedadlo, mají problém si koupit košili, protože ty čínské jsou většinou stavěné tak maximálně na lidi vaší velikosti atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]