Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlužím společnosti CS finanování group

Od: sara3* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

asi před 3 lety jsem s touto společností sepsala smlouvu o zprostředkování úvěru se zástavou nem., byla mi zprostředkována jiná společnost, kde se mi ale nelíbily obchodní podmínky, tudíž jsem si tento úvěr nevzala a svůj fin problém jsem nakonec vyřešila za pomoci rodiny. Ovšem podpis na této smlouvě mne zavazoval k zaplacení odměny za zprostředkování cca 17 tis smluvní pokuta za každý den z prodlení v % i v případě, že si tento úvěr nevezmu. Na to jsem v té době neměla finance a bohužel tuto záležitost řeším až po 3 letech, kdy jsem všechny ostatní své dluhy zaplatila. Bohužel jsem zjistila, že jsem při stěhování ztratila tuto smlouvu, takže již nevím jaké tam byly přesné obchodní podmínky, č. účtu apod. Toto nelze nikde zjistit a tuto firmu nechci zatím kontaktovat, než se o dalším postupu poradím s právníkem. Chtěla bych zatím zaplatit alespon oněch 17 tis a o smluvní pokutě a úrocích se s nimi pak zkusit domluvit.

Moc prosím, může mi někdo pomoci a poskytnout nějaké bližší informace?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki
hodnocení

0x

První bych velmi potichu čekal na uplynutí promlčecí lhůty 3 let.

sarah3
hodnocení

Děkuji za radu. Bohužel jsem zjistila, že u smluvní pokuty se promlčecí lhůta posouvá o každý den, takže se den po dni promlučují ty, které jsou starší než 3 roky. Jistinu tedy zaplatit musím, abych stopla pokutu a úroky, které každý den narůstají, mají to opravdu dobře jištěné. Ale jak mám zjistit jejich číslo účtu, když jsem ztratila smlouvu... Promlčením se ztíží sice vymahatelnost, ale dluh mi nezmizí. Nechci se dál schovávat a bát se, jistinu jim zaplatím a o tom zbytku se s nimi budu muset zkusit dohodnout. Oni zatím mlčí a já už vím proč. Jsem z toho dost neštastná, protože dnes nemám žádný majetek a tento jediný dluh, který mi zbyl po jediném podpisu mne asi zatíží na dost dlouhou dobu. Krom toho jsem první rok na mateřské, takže místo své dcerušce nacpu všechny své peníze této firmě. Vím, že za blbost se platí, ale že až tak moc?

mischa*

Bylo by asi dobré najít onu smlouvu, či ji nějakým způsobem získat od někoho jiného, protože podle mne šlo o Smlouvu o zprostředkování za předem dohodnutých podmínek. Jinými slovy: jedna zlodějská firma Vám dohodila druhou zlodějskou firmu, se kterou jste měla uzavřít smlouvu. Podmínky zlodějské firmy Vám však nevyhovovaly, a tudíž jste smlouvu neuzavřela. Je otázkou, zda ve smlouvě bylo, že musíte zaplatit za zprostředkování i když smlouvu neuzavřete, protože Vám nabízený produkt nevyhovuje. Podle mne je to napadnutelné soudně, protože nebyla naplněna smlouva o zprostředkování. K naplnění by došlo, pokud byste s onou zprostředkovanou firmou smlouvu uzavřela. Určitě bych před jakýmkoliv odesláním peněz vyhledala právníka, který se případu ujme ,a už vůbec by nebylo od věci si na tuto "státem požehnanou zlodějinu" trochu "posvítit"! Držím palce v boji s těmi, kteří zneužívají děravých zákonů (co není zakázáno, je dovoleno) a okrádají ty, kteří se dostali do finančních problémů.

CS FINANCOVÁNÍ GROUP s.r.o.

Masarykovo Náměstí 1484
Pardubice

IČ: 261 94 198
DIČ: CZ 261 94 198

Volejte:
+420 737 048 475

sara3*
hodnocení

Moc děkuji za radu.

Prosím, najde se tu někdo, kdo s touto společností má zkušenost, sepsal takovouto smlouvu a může mi příp. poskytnout její obsah a jaké jsou jejich obchodní podmínky?

doplněno 04.09.09 11:33:

Ještě by mne zajímalo, co by se stalo, kdybych jim pro začátek odebrala písemně souhlas se zpracováním mých osobních údajů, který je samozřejmě součástí každé takové smlouvy.

sara3*
hodnocení

Moc prosím, může-li mi někdo pomoci, napište mi na e-mail danca.sc@centrum.cz.

Děkuji.

Dlužím společnosti CS finanování group

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]