Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má to smysl?

Od: anon* odpovědí: 14 změna:

Pěkný večer, i když pro mě moc pěkný není. Asi se potřebuji jen vypsat. Nevím co si myslet o příteli. Normálně jsme si psali o různých věcech, pak se dostalo na téma pes. Trvdí že zvířata zbožňuje a že si chce jednou psa pořídit. Pak mi začal vyčítat, že můj pes je nevychovaný a že jsem ho neodnačila štěkat. Pak mě dorazil větou že je hrozně rád, že nemusí mít mého psa. Začali jsme se hádat, pro mě je to samozřejmě člen rodiny a zas tak moc neštěká, v klidu jsem se mu snažila vysvětlit, že je to prostě pes a pes hold občas štěká. Začal argumentovat tím, že je to otravné. No budiž, ne každý to má rád, ale proč si teda pak chce taky pořizovat psa a dělá ze sebe největšího milovníka psů? (nikdy psa neměl). Na otázku, jestli mu taky bude tak vadit řev dětí(které jsme plánovali), tak odpověděl, že to je něco jiného a že děti řvát můžou. Vůbec netuší, jak se pes vychovává (na to se mě už několikrát ptal), jaké má pes potřeby atd. Po nějaké době už jsem toho fakt měla dost a zeptala se ho, jestli mu třeba nevadí, že mi tím hrozně ubližuje, když tvrdí, že jsem neschopná majitelka psa a celkově psal tak nadřazeně, jako že on je nejlepší a všemu rozumí nejlíp. To jen suše odepsal, že ho to ani nenapadlo.

Tak si říkám, má vůbec smysl žít s člověkem, kterého vlastně ani nezajímá, jak mi je a jestli mi třeba něčím neubližuje?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemá. A pokud Vám na Vašem příteli toto vadí již nyní, bude Vám to vadit pořád.

hodnocení

1x

Nějak nevidím souvislost mezi obsahem dotazu (první odstavec) a otázkou kladenou na závěr. Ale odpovím na ni, smysl to samozřejmě nemá. Ale ohledně toho psa bych se asi na to, co říká, zkusila podívat z jiného úhlu pohledu. Na návštěvě jsme měli psa, 99% času lítal kolem a ňafal, šel lidem po nohách (ne ve zlém), do všeho strkal čumák, všechno olízal a oňufal, to zbylé 1% dělal přesně to samé, ale po lidech. Mně to nevadilo, ale když jsem řekla, že bych tak živé plemeno mít nemohla, tak na mě jeho majitelka udiveně koukla, že je to přeci úplně normální pes. Ne, fakt to bylo třeštiprdlo, co nevydrželo vteřinu v klidu a když nelítalo po bytě, tak zběsile kroužilo kolem člověka a páníčkové mají občas hodně zkreslený pohled na svého miláčka.

hodnocení

1x

první "předmanželská" krize? Jestli to jen "zametete pod koberec" a budete dál řešit hlouposti, do 2 let rozchod velmi pravděpodobný.

Vztah dvou lidí - partnerů - je o komunikaci, vstřícnosti, pochopení... pokud vás čokl a jeho "nevýchova" dokáže takto rozhodit, máte oba své ego, přes které nebudete chtít povolit kompromis. Chudáci vaši psi, chudáci vaše děti...

Zkuste to trochu probrat z jiné stránky - on se chlubí, že chce psa a že ho umí vychovávat - požádejte ho o pomoc s výchovou vašeho psa. Jestli to vy nebo on nedokážete, rozchod bude do měsíců a ne let...

hodnocení

1x

Smysl to má v tom, že při takovýchto diskuzích poznáte protějšek daleko lépe, než kdyby vám ve všem přitakával a vlastně se přetvařoval.Ve vztahu je důležitá upřímnost. Jestli s ním plánujete budoucnost, v přetvářce se celý život žít stejně nedá.To by vám vyhovovalo? Pravdou je, že kdyby byl dialog veden v mírnějším tónu, tak by vás to asi tolik nezasáhlo, ale on takto ukázal svou pravou tvář a vy si už úsudek musíte udělat sama.

danglar
hodnocení

1x

Toto je klasika dnešní doby...možná taky jedna z odpovědí na otázku, proč se rodí tak málo dětí a existuje tak velká rozvodovost. Lidé mají tak velká ega, že si nevidí ani na špičku nosu. Jen já - jenom já, kompromis a tolerance neexistuje. Dříve to bylo většinou tak, že ustoupila žena...dnes máme rovnoprávnost a tak nám sem musí vozit mouřeníny, abychom nevymřeli. S požehnáním frau Andělky Merkel :D

uska*
hodnocení

1x

Proč si o těchto problémech píšete? To neumíte si sednout, dát kafčo a popovídat? Navíc byste viděla i přítelovu reakci a ne jen suchá, psaná slova. Lépe by se vám rozhodovalo. Alespoň já to tak cítím. K dotazu, zda to má cenu, říkám velké NE.

hfncb
hodnocení

1x
No a napadlo vás, že toho psa třeba vážně máte nevychovaneho? Něco mi říká ze se na sebe nedokazete podivat kriticky.

hodnocení

1x

Dost mě překvapilo, když se svěřujete, že spolu žijete, tak proč si píšete. On někam odjel? Jinak by bylo úplně nejlepší si to vyříkat "do huby", jak tvrdil Vlasta Burian. Proč si o psovi psát, když si o tom můžete promluvit?

Jinak - pes je přece členem rodiny. Tráví svůj čas ve společnosti ostatních, když je sám, strádá. A že štěká? Ať ho tedy Váš druh zkusí naučit třeba kokrhat. Skoro každé zvíře, kromě němého čápa, se projevuje nějakými zvuky. Pokud Váš druh chodil do mateřské školy a vzdělání v ní mu nedělalo problémy, jistě se už tam učil, že pes dělá haf, kočka mňau, slepice kokodák, koza mééé atd. A také se tam dozvěděl, že ten rámus dělá pes proto, že hlídá. Tak proč mu brát jeho přirozenost? To by i Vám za chvíli mohl zakázat mluvit.

Záměrně nepoužívám to populární slovo "přítel", protože tohleto tedy přítel opravdu není. Jak se chová nyní, bude se chovat pořád a bude se to stupňovat. Navíc je pokrytec. Něco jiného tvrdí a jinak se chová. Nevěřila bych mu ani slovo. A dítě bych s ním nechtěla. Jednou by ho pořádně obtěžovalo a dával by to najevo.

Pana druha bych poslala do pryč. A našla si jiného. Nejlíp při venčení svého psa. Pokud on bude venčit taky, poznáte snadno zpřízněnou duši, která má zvířata doopravdy ráda, nejen o tom falešně kecá. Jaga.

kratos*
hodnocení

0x

Hezký večer.

Ono to tak trochu vypadá, že na Vašeho psa z nějakého důvodu žárlí. Třeba se pletu, ale kdyby jste psa neměla, nejspíš by si našel jiný důvod, který by Vám vyčetl...

Partner nejspíš bude tak trochu manipulátor. Otázkou je, co tímto postupem sleduje. No v každém případě se mějte na pozoru.

eulalie*
hodnocení

0x

Nemá to smysl. Jednání vašeho přítele je vám protivné. Lepší to už nebude, vás přítel nejspíš na psa žárlí. Láska nemá být s podmínkami.

pt®
hodnocení

0x

V rukou takového člověka, bude pes chudák...*plac*

loly
hodnocení

0x

No jo přítel není pejsek a rozdílnost názorů prostě bude vždycky patřit k životu lidskému. Nejspíše proto je dnes tolik pejskařů a méně vydařených párů neb pejsek dělá téměř vždy přesně to, co od něj chceme, mlčí a vrtí ocáskem.

hodnocení

0x

Tady vůbec nejde o nějakého psa, ale o to jak s vámi jedná. Pokud vám řekne, že máte nevychovaného psa, že je rád, že "nemusí mít vašeho psa" atd., a když vás to raní a upozorníte ho, a on napíše, že ho ani nenapadlo o tom přemýšlet, tak je něco špatně. Tady tohle bych brala jako varování. Pokud se teď zajímá jen o sebe, nikdy se nezmění. Otázka ale je (psali jste si = chybí řeč těla a mimika), jestli to myslel opravdu jako urážku. Jestli spíš nechtěl říct něco, že psa bych chtěl, ale vychovaného, tichého, co poslechne atd. (a logicky přirovnal k prvnímu "nevychovanému" psu, co ho napadl - ten váš). Prostě, že to neměl být útok na vás, ale jenom konstatování faktu a to "to mě ani nenapadlo" bylo ve smyslu "Jaké city? Jak ubližuju? Co jsem řekl? Jenom jsem psal, že chci vychovaného psa. To je špatně?"

Takže správná otázka je: jak se zachoval potom od "to mě ani nenapadlo"?

hodnocení

0x

To je tak, když si lidé myslí, že pes může nahradit člověka. Zde je názorně vidět, že NEMŮŽE! Proto v dnešní době potkáváme tolik babiček se psy, místo toho aby chodily ven se svými vnuky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]