Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozchod s přítelem

Od: rebela® odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu. Přítel na mě naléhal, ať ho k sobě vezmu. Opravili jsme si po rodičích domek. Hodně z jeho peněz. Prodal byt. Všechno bylo dobré dokud jsem někde nešla. Je hozně žárlivý. Nebaví se se mnou, když někam jdu. Když jedu k synovi na vílend, tak je to hrozné. Teď jsem byla o svátcích na dvě hodiny u bratra a on se se mnou nebaví. Byl na noční, ale i tak by se mnou nešel. Nechce nikde chodit. Lidem se jak by vyhýbá. Nemá žádné kamarády, ani se sourozenci se nebaví. Nikoho si nemůžu ani pozvat. On neví o čem by se s kým měl bavit.Jsem zoufalá, nevím co mám dělat. Nevím jak bych ho vyplatila, kdyby chtěl vyrovnání za to co investoval. Hodně věcí je sice napsáno na mě, ale já vím, že by svoje peníze chtěl. Já nemám našetřeno a za rok a půl jdu do důchodu. Mám strach s ním zůstat doma. Udělala jsem velkou chybu, že jsem ho k sobě vzala. Prosím poraďte. Moc děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

1x

Než žít s přítelem v nejistotě co bude potom tak se ho rovnou zeptejte jak chce pokračovat dál.A domluvit se na dalším.Hezký večer.

pohanka*
hodnocení

0x

Nebudu Vám psát, že se přítel změní a bla, bla.

Jediné řešení a nejférovější bude domek prodat, přítele vyplatit a každý si pořídí svoje bydlení, podnájem apod.

garry
hodnocení

0x

S přítelem se musíte domluvit na pravidlech, které budou akceptovatelné pro vás i pro vašeho žárlivce. Druhou variantou je přítele vyplatit a rozloučit se s ním. Třetí možností, kterou považujte za nadsázku - můžete se s přítelem odstěhovat, někde na východ Turecka, tam můžete začít nosit nikáb nebo dokonce burku a bude po žárlivosti *smich*

marfusa*
hodnocení

0x

Dovolím si tvrdit, že není nic, co by toho člověka odvrátilo od jeho chování. Nejdřív bych řešila otázku ukončení vztahu a potom peníze. Myslím, že přítel na začátku Vašeho vztahu neukázal, co dovede. To tak bývá, krásný začátek a pak zklamání. Věřím, že všechno vyřešíte.

hodnocení

0x

Žárlivec pohřbí kdejaký vztah. Je daleko horší, než třeba lakomec či nepořádník. Vadí mu všechno a pokaždé. Nebyla bych s ním, utrápí Vás. Žárlit i na návštěvu u bratra, to je vážně na Chocholouška. Navíc jsem si původně myslela, že jste mladá, vymetáte třeba sama diskotéky apod., ale žárlit někdy v šedesátce - to je k smíchu. A nebo k politování.

Jak už rádci psali - společné bydlení prodat, najít si každý pro sebe a jít si svou cestou.

Jako příklad: znala jsem starší manžele, kolem 65 let. Pán neskutečně žárlil a ztrpčoval své paní život, i když ona už nebyla žádné poupátko a příčinu mu nezavdávala. Chtěla, aby ji odvezl do vzdáleného obchodu na velký nákup. Řekl, že nemá čas. Tak ona vzala tašky a šla pěšky. On po chvíli nasedl do auta a jel zpovzdálí za ní. Sledoval, koho potká, s kým se třeba zastaví, na koho se usměje...Pozdravila se za chůze s nějakým pánem, nic víc. A pak doma hrozný cirkus, kvůli jednomu DOBRÝ DEN. Kdo to byl, proč ji zdravil, co spolu mají...A tak, přestože oba už byli starší, rozvedli se. Divila jsem se sama, že to ta paní snášela až do stáří.

Tenhle rys povahy z něj nijak nedostanete, opravdu jedině rozchod. *zed*Je to smutné, ale je to tak. Jaga.

hodnocení

Děkuji moc za všechny odpověďi. Má to ale jeden háček. Žijí se mnou ještě dva svobodní synové.Do budoucna by tu mohli bydlet. Nemůžu je proto, že jsem byla tak naivní vystěhovat a dům prodat. A taky nemůžu po nich chtít peníze na to, abych přítele vyplatila. Jeden byl zásadně proti, když jsem si přítele vzala k sobě. Teď se to urovnalo. Smířil se s tím, že tu s námi bydlí. Naše problémy před nimi tajím, ale jsem opravdu zoufalá. Přítel si ještě ani nerozbalil vánoční dárky. Ještě se mnou nemluví a to jenom proto, že jsem byla na návštěvě u bratra. Ještě jednou moc děkuji za rady.

uska*

Rebelo, netajila bych před syny tyto problémy, vždyť i jich se dotýkají. Hrdost stranou, seďte si se syny a zkuste najít řešení ve formě půjčky společně a pak vyplaťte přítele. Na půjčlku jste tři, tak by neměl být problém jí získat. Život v šedesáti nekončí. Až zde nebudete, tak synům stejně domeček připadne. Neodkládejte řešení, samo se nic neudělá.

doplněno 29.12.15 21:47:

Pokud váš přítel je takový trucant kvůli návštěvě syna, tak choďte z domu do pryč ob den. Co se stane? Nic. Nemluví teď, nebude mluvit ani potom. Vy si užijte života, třeba se odstěhuje sám.

ju*

Čím jste myslela když prodal byt a prachy vrazil do oprav vašeho domu, udělali jste smlouvu či nějakou dohodu? Chlapíci - synkové, jsou již dospělí, že, tipnul bych mateřské pudy a mamánci...no prostě pošupajdí z domu a bude / nebo zůstanou a buou muset přispět/, barák se odhadne a dohodnete se na vypořádání závazků s druhem, přitelem ...jiná cesta není a ani bych ji nedoporučoval, zadělala jste si bohužel, a ne z mladické nerozvážnosti na těžký a špatně řešitelný problém, každé řešení bude bolestivé a nepříjemné, naběhla jste si a musíte to řešit, v každém případě bych si s chlapem sedl a nalil si čistého vína - pokud to nefunguje a nebude fungovat jdeme od sebe a provedeme to takto... v každém případě bych si vám dovolil poradit návštevu právníka a vyslechnutí si jeho návrhu řešení problému - obávám se že jste zřejmě neobsáhla v pár větách celý problém, bude to stát peníze ale co naděláte...

moucha

Paní, když nemluví, tak nemluvte taky. Udělejte se pro sebe, at má svůj pokoj, vy taky a mluvte s ním jen v naléhavých případech. Máte tam dva syny tak samotou nemusíte trpět. Dělala bych jako kdyby neexistoval. Nerozbalil si dárky, tak si je vezměte zpátky, dejte je dětem a hotovo. O něj bych nezavadila ani pohledem, kdyby něco říkal, tak se domluvte na pravidlech, at si najme někde byt, když se mu tam nelíbí. Nedolejzejte za ním, uvidíte co to udělá. Peníze co dal do baráku bych mu splácela po stovkách, nebo jak by určil soud.

Pokud si 29. 12. ještě nerozbalil dárky ze Štědrého dne, je to doopravdy hňup. Dárky mu seberte, schovejte, když si jich neváží, dejte mu je zase příští Vánoce a budete mít o starost a o vydání míň. A to můžete praktikovat každý rok, dokud se papír neošoupe! *smich*

Nebo je příští Vánoce dejte někomu jinému, kdo si je víc zaslouží.Tomuhle už nic, neocení to. *cert* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]