Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám otázku, jemi 21 let a prakticky od děctví jsem neměl moc kamarádu, velmi mě to moc štvalo a štve, lidi mě nikdy nemuseli a sám jsem to tak i cejtil že to tak opravdu je, vždycky jsem záviděl lidem který maj vysoký sebevědomí a jak se umí ve společnosti chovat, vždycky jsem si říkal že bych chtěl být jak oni ale že nemůžu protože to nejde už jsem se parkrát snažil se změnit a bez uspěchu. Měl jsem vždycky problém vtom že z kolektivu jsem byl vždycky vyhozen, problém byl hlavně vtom že nejsem kuřák a že nepiju, a moc slušně vychovanej což mě taky štve protože potom se semnou nikdo nechce bavit. Ani moc nechodim do společnosti protože si většinou s těma lidma nemám co říct i když se snažim snima mluvit tak mi nic nenapadá a jsem proto i ticho, většinou si mám co říct s lidma co jsou podobný v chování jako jsem já, ale takhle to nemůže být na vždycky aby to tak bylo. Mám dojem že jsem introvert, ve společnosti moc nemluvim a většinu trávim čas doma a nebo někde sám venku, společnost mi dělá problém, když mě kamarád chce vytáhnout někam mezi lidi jde namě strach, odvozuje se to od toho že jsem byl vždy před lidma k smíchu a jen proto že se nechovám tak jak oni by chtěli ale to mě vždycky hrozně štvalo že mě mezi sebe nechtěli , lidi se některý kemně hnusně chovaj a to i bez toho aniž by měli nějak důvod k tomu, většinou mi nadavaj rozebíraj mě
, každá volovina mě dokáže naštvat nebo si to moc beru k srdci, štve mě i ta citlivost jakou mám, chci být jako ostatní lidi který jsou vážený který jsou společenský chci být jak oni a žít život na plno
, nechci být introvert
, strašně mě to níčí
, chtěl bych se nějak změnit
chci sebevědomí
, nevíte v čem může být problém?
, už na základce jsem měl problémy s dětma a to i s učitelema
, nikdy jsem problémovej kluk nebyl spíše jsem byl pro lidi vždy snadný terč vždycky si namě dovolovali i bez důvodu, jen proto že nejsem společenskej i když bych strašně moc chtěl
.
Ahoj Davide. Zkusil jsi navštívit psychologa? Ten Ti odborně poradí. Většinou sebevědomí souvisí se vztahy v rodině. Pokud si tě neváží nejbližší lidé doma, tak si nevážíš ani moc sám sebe. Měla jsem to podobně, navštívila psychologa a je to tím. Stačí v rodině jeden manipulátor a ten zmanipuluje všechny a nemá tě rád nikdo. Bere sebevědomí a energii i po telefonu. Nemusíte ani spolu být doma. Žít s nimi doma je horší. Mám manipulátorů v rodině hned několik. Prý jich je jen 3%. Třeba se mýlím a nemáte v rodině manipulátora, ale ten bere sebevědomí. Nezavděčíš se mu nikdy, jen kritizuje a hledá chyby. Jeho oběť musí být dokonalá. Navštiv psychologa, který ti bude sedět a ten by ti měl poradit, co dělat. Netrap se a nevzdávej se. Hodně štěstí!
Davide, nevím, jestli se tobě poradit dá. Jsi plný rozporů. Nadáváš a pohrdáš lidmi a přesto s nimi chceš být. Máš pocit, že tě lidi nechtějí, ale neuděláš nic, aby ses alespoň projevem přizpůsobil. Každá volovina tě dovede naštvat a lidi tě rozebírají a nadávají ti. Kamaráda, který tě má rád pošleš pryč samotného. Odsuzuješ to, po čem vlastně toužíš. Spousty mladých nekouří a nepijí a přesto patří do party. Nepovídej, že sedíš, tiše si s někým povídáš a někdo ti příjde nadávat. Nemusíš mít seběvědomí až do nebe, ale přesto můžeš mezi lidmi existovat. Můžeš si najít postoj, takovou jako masku, kterou si vždycky nasadíš. K tomu, abys dosáhl přátelství nebo alespoň místo ve společnosti, stačí úsměv, tolerance a několik slov uznání. Nikdy nesmíš stavět své přednosti na tom, že budeš poukazovat na slabiny nebo nedokonalosti druhých. "Kdo háže blátem, nemůže zůstat čistým".
osobně si myslím,že máš strach z lidí z ponížení ,že se strapníš.Tohle je závod u tebe na delší dobu. Myslím si ,že začni pomalu chodit do společností ale téma rozhovorů raději nezačínej spíše se snaž odpovídat těm co pokládají otázky.Nikdy při tom nepoužívej alkohol jinak se strapníš na dobro a na dlouho jde jen o to si najít téma.Holky,politika a nebo jídlo+počasí
je toho hodně jak ve společnosti můžeš fungovat. Jak se říká musíš být připravený a o daných tématech něco vědět. Potom se to podá a satrych z tebe spadne .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.