Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Ucházel jsem nyní se o práci vrátného (ostraha) kde mají volné místo, ale řekli mě, že mně nemohou zaměstnat když jsem v té továrně již roky dřív pracoval. Před několika měsíci mě propustili z výroby, že jsem měl zdravotní potíže. Nyní už se můj stav zlepšil, mám ale sníženou pracovní schopnost OZZ, a rád bych znovu nastoupil alespoň na tu vrátnici. Prosím o vysvětlení jak to tedy je. Manželé tam mohou dělat, manžel ve výrobě, manželka na vrátnici (znám takové případy) a bývalý zaměstnanec tam vrátného dělat nemůže? Prý je to tak nějak v zákonu o zaměstnávání. Předem velice děkuji za objasnění.
Je to krávovina žádný takový zákon neexistuje, pracuji v této oblasti a jen se vymlouvají, buď na vás dostali špatné reference a je jim žinantní prozradit proč ne, nebo mají signály že by se mohlo dít něco nekalého...jí bych vás zaměstnal protože by jste byl spíš pro službu přínosem z důvodu znalosti prostředí - pokud by tedy neplatilo to popsané výše...
Místa na vrátnici jsou ve velké většině určena pro lidi se změněnou pracovní schopností, s těmi, kteří pobírají invalidní důchod. Přijímali nedaleko na vrátnici víc lidí, zdravé hned odmítali. Oni mají snad nějaké dotace na to, že zaměstnávají invalidy, kteří by těžko jinde hledali práci.
Navíc v současné době vyžadují, aby pracovník měl osvědčení o získání profesní kvalifikace - Strážný, 68-008-E. Toto proškolení si musí zajistit a zaplatit sám. Dříve to bývalo prostřednictvím bezpečnostní agentury, ale je to nákladné, pro ně nevýhodné /lidi jezdí na konzultace, mění se směny.../ Tak dneska vyžadují, aby toto lidé měli už při případném nástupu.
To jsou možná ty důvody. Také je možnost /nerada bych se Vás dotkla, nemyslím to osobně/, že zaměstnance, který už v podniku pracoval, všichni dobře znají, vědí, jaký byl pracant, jaké měl chování, zda neměl problémy. V případě, že ano, jsou rádi, že se rozešli a dál s ním spolupracovat nechtějí. Ale to jistě není Váš problém. Jaga.
Děkuji. Nedotkla jste se mně . Ale nemáte pravdu. Já myslel že zde dostanu kvalifikovanou odbornou odpověď. Já měl v práci dobré jméno. Ale bezpečnostní agentura mně tvrdí, že mně nemohou zaměstnat proto, že jsem v té firmě dělal a znám tam plno lidí. Takoví zaměstnanci ostrahy se pak mohou domluvit se zaměstnanci co tam dělají a něco mohou snáze ukrást. Proto, že vznikl tento jakýsi zákon, že bývalé zaměstnance této firmy firma nemůže zaměstnat jako vrátné s ostrahou. A je mně divné, že ty manžele mohou. Já mám zjištěné že by mně vzali kdybych tam dřív nedělal. Zkoušky ostrahy mají zajištěné a status OZZ osoba zdravotně znevýhodněná tu mám. Je pro ně stejně důležitá jako osoby v invalidním. Vyjde to pro ně nastejno.
Tatka1: v podstatě ste si odpověděl sám. Je to kvůli tomu že bejvalej zaměstnanec by se mohl domluvit s lidma který zná na nějakejch nekalostech. (Jako kdyby ten kdo tam dřív nedělal to udělat nemohl).
Oporu v zákoně to nemá. Jenom je to podložený bohatejma zkušenostma páchanejch trestnejch činů ze strany některejch (bejvalejch) strážnejch. Takhle mi to kdysi vysvětlil jeden maník z hlídací agentury, u který sem se kdysi ucházel o práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.