Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nemohu pracovat na vrátnici?

Od: tatka1* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Ucházel jsem nyní se o práci vrátného (ostraha) kde mají volné místo, ale řekli mě, že mně nemohou zaměstnat když jsem v té továrně již roky dřív pracoval. Před několika měsíci mě propustili z výroby, že jsem měl zdravotní potíže. Nyní už se můj stav zlepšil, mám ale sníženou pracovní schopnost OZZ, a rád bych znovu nastoupil alespoň na tu vrátnici. Prosím o vysvětlení jak to tedy je. Manželé tam mohou dělat, manžel ve výrobě, manželka na vrátnici (znám takové případy) a bývalý zaměstnanec tam vrátného dělat nemůže? Prý je to tak nějak v zákonu o zaměstnávání. Předem velice děkuji za objasnění.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

2x

Je to krávovina žádný takový zákon neexistuje, pracuji v této oblasti a jen se vymlouvají, buď na vás dostali špatné reference a je jim žinantní prozradit proč ne, nebo mají signály že by se mohlo dít něco nekalého...jí bych vás zaměstnal protože by jste byl spíš pro službu přínosem z důvodu znalosti prostředí - pokud by tedy neplatilo to popsané výše...

hodnocení

1x

Bývaly časy, kdy dlouholetí zaměstnanci na vrátnici dosluhovali posledních pár let do penze.

hodnocení

0x

Místa na vrátnici jsou ve velké většině určena pro lidi se změněnou pracovní schopností, s těmi, kteří pobírají invalidní důchod. Přijímali nedaleko na vrátnici víc lidí, zdravé hned odmítali. Oni mají snad nějaké dotace na to, že zaměstnávají invalidy, kteří by těžko jinde hledali práci.

Navíc v současné době vyžadují, aby pracovník měl osvědčení o získání profesní kvalifikace - Strážný, 68-008-E. Toto proškolení si musí zajistit a zaplatit sám. Dříve to bývalo prostřednictvím bezpečnostní agentury, ale je to nákladné, pro ně nevýhodné /lidi jezdí na konzultace, mění se směny.../ Tak dneska vyžadují, aby toto lidé měli už při případném nástupu.

To jsou možná ty důvody. Také je možnost /nerada bych se Vás dotkla, nemyslím to osobně/, že zaměstnance, který už v podniku pracoval, všichni dobře znají, vědí, jaký byl pracant, jaké měl chování, zda neměl problémy. V případě, že ano, jsou rádi, že se rozešli a dál s ním spolupracovat nechtějí. Ale to jistě není Váš problém. Jaga.

tatka1*
hodnocení

Děkuji. Nedotkla jste se mně :) . Ale nemáte pravdu. Já myslel že zde dostanu kvalifikovanou odbornou odpověď. Já měl v práci dobré jméno. Ale bezpečnostní agentura mně tvrdí, že mně nemohou zaměstnat proto, že jsem v té firmě dělal a znám tam plno lidí. Takoví zaměstnanci ostrahy se pak mohou domluvit se zaměstnanci co tam dělají a něco mohou snáze ukrást. Proto, že vznikl tento jakýsi zákon, že bývalé zaměstnance této firmy firma nemůže zaměstnat jako vrátné s ostrahou. A je mně divné, že ty manžele mohou. Já mám zjištěné že by mně vzali kdybych tam dřív nedělal. Zkoušky ostrahy mají zajištěné a status OZZ osoba zdravotně znevýhodněná tu mám. Je pro ně stejně důležitá jako osoby v invalidním. Vyjde to pro ně nastejno.

Tatka1: v podstatě ste si odpověděl sám. Je to kvůli tomu že bejvalej zaměstnanec by se mohl domluvit s lidma který zná na nějakejch nekalostech. (Jako kdyby ten kdo tam dřív nedělal to udělat nemohl).

doplněno 04.01.16 16:27:

Oporu v zákoně to nemá. Jenom je to podložený bohatejma zkušenostma páchanejch trestnejch činů ze strany některejch (bejvalejch) strážnejch. Takhle mi to kdysi vysvětlil jeden maník z hlídací agentury, u který sem se kdysi ucházel o práci.

Považoval bych to za diskriminaci a zeptal bych se na úřadu práce, co proti tomu dělat.

tatka1*
hodnocení

Sper odpověď. Určitě se na tom úřadě na to ještě přeptám. Ale děkuji za odpovědi všem.

repkin*
Diskriminace by byla, kdyby tam nevzali jen tazatele oni tam ale nevezmou zadneho byvaleho zamestnance. I tak by to mohla byt diskriminace skupiny ale to uz ma zamestnavatel pokryte a nejak si to udovodni. Otazkou je jak.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím.Ten zaměstnavatel bezp. služby je hloupý,když Vás nechce zaměstnat.Asi tam jsou pitomci/bývalí stb,vojáci atd./

Žádný takový zákon není. Ovšem také není takový, který jim nařídí, že vás mají zaměstnat, pokud nechtějí.

Ale je, ten zákon se jmenuje antidiskriminační.

repkin*
hodnocení

0x
V ruznych firmach neberou lidi co tam uz jednou pracovali ale proc to vedi jen oni.
doplněno 05.01.16 06:24: ra252 to funguje stale, ale tazatel jiz zamestnancem neni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]