Nejste přihlášen/a.
Jím vcelku zdravě. Nechci jíst tablety jako Simvastatin, Rosuvastin a j. , protože všechny obsahují statiny, které mi nedělají dobře. Ovšem, když je vysadím,, jde cholesterol nahoru, zkoušela jsem Cholesten, Lecitin, cibuli,česnek, bohužel. N abízejí se tablety na příroní bázi, bohužel ´ty co jsem našla obsahují B12, který mám přísněš zakázán.
Nemáte někdo dobré zkušenosti, jak snítžit cholesterol přírodní cestou? Děkuji
Položila jsem tu otázku spíše na n ějaké tablety na přírodní bázi, úprava stravy nestačí, to vím.
Dobré recenze od kolegyň jsem slyšela na hlívu ústřičnou.Ta je běžně k dostání v tabletách.
No jo , mladej jí minulý týden dotáhl plnoý koš docela velký a z lesa (tedy z nějakého tlejícího kmenu stromu), jednou byla smaženice klasika a pak hubník prostě houbová jakoby buchta zapečená v troubě , všude se tomu říká asi trochu jinak.
A tu hlívu jsem jedl porvé v životě (a to už něco pamatuji) a byla fakt moc dobrá , možná taky proto že u nás letos skoro houby nebyly kvůli suchu.
Přírodní lék samozřejmě existuje, ale pro mnoho lidí je nepřijatelný, proto raděj sahají po lécích nebo drahých "přírodních" zázračných tobolkách, které vysávají peněženku.
Takže zcela jednoduše - vynechte živočišnou stravu a začněte konzumovat opravdu přírodní léky - veškeré syrové ovoce a zeleninu. Třeba jablko snižuje hladinu LDL cholesterolu. To vše bez jakýkoliv vedlejších účinků, zároveň se upraví váha na rozumnou hodnotu, člověku se budou vyhýbat další nemoci a bude se cítit skvěle. Pokud neomezíte příjem živočišné stravy a různých polotovarů, nic jiného vám nepomůže.
Aja - nechci vás nijak omezovat v jídelníčku, ale očividně o tom nic nevíte. Tvrzení, že jablak okyselují organismus není pravda. Až na vyjímky je veškereé ovoce a zelenina strava zásaditá, takže nemůže okyselovat organismus. Právě naopak, veškerá živočišná strava, mléko, cukr a mouka jsou silně okyselující potraviny. Musíte se dívat na celkové složení minerálů, na na to, jak to chutná. I citron je zásaditý a má na organismus blahodárný vliv. Rostlinné potraviny navíc obsahují hodný HDL cholesterol, ten právě vytěsnuje LDL a pokud nebude LDL pojídat ve stravě, neznám cestu, kterou by se do těla dostal. Mojí mamce delší dobu trvalo změnit zažitý jídelníček, ale nyní léky na cholesterol skoro vůbec nepotřebuje. Občas si koupí kvalitní šunku, když dostane chuť, ale stejně ji nesní kvůli tomu jak je slaná. Prostě si na to odvykla a navíc výrazně omezila v průběhu času léky na tlak.Nebudu vám váš názor vyvracet, ale změna jídelníčku v boji s cholesterolem pomáhá, píše se to všude, najdete to na wikipedii. Pokud budete tvrdit že ne, tak můžu jenom konstatovat, že změna jídelníčku není dostatečná.
Z vlastní zkušenosti můžu doporučit chia semínka. Od jara jsem je přidávala do stravy a krapet se mi chol. snížil. Mají se užívat dvě polévkové lžíce, já to dost flákala. Taky mám užívat statiny a nedělají mi dobře. Stravu jsem nijak neomezovala. Než půjdu na další kontrolu, budu se snažit do sebe dostat dvě lžíce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.