Nejste přihlášen/a.
S mužem žiji v manželství hafo let. Máme děti. Vše bylo dlouhou dobu ok, dokud jsme se nepřestěhovali. Satelitní komunita nás nepřijala, resp. ženy nepřijali mne /potažmo manželé manžela/. To byl počátek nějaké frustrace. Společné přátele jsme od té doby prostě nenašli. Další problémy nás de facto v osamění za pár let dostaly společně se stereotypem do fáze ustrnutého bodu. Muž se rozhodl řešit vše pitím a já snahou o žití. Je mi líto každé představy na nevěru, nebo dokonce rozvod. Ale cítím se ...vyhořelá, navíc s alergií na chlast. Vím, že nevěra nic nevyřeší. Chci být muži oporou. Nelíbí se mi myšlenka opustit jej. Nechci dětem ukazovat, jak neschopně řešit problémy. V neposlední řadě svého muže stále miluju. Ale... potřebuju "doping", nějakou slušnou zdařilou iluzi, splnit si potřeby, zažít zase dotyk, polibky...možná to vypadá jako rozmazlené jájínkování, ale je to řev intercelulárních prostor mezi disciplínou, rozumem a vším tím emotivním snažením něco zlepšit bez většího efektu. Zažil někdo něco podobného? Nějaký tip?
Ano, mám tip. Přestěhujte se, než to prostředí zahubí vás dva jako pár, vás jako rodinu a každého samostatně jako člověka. Už máte solidně nakročeno.
Nevěra nejen, že nic nevyřeší, naopak to ještě víc po.ere.
Něco podobného jsem zažil jako chlap před padesátkou. Žena, kterou jsem si vzal z lásky najednou byla cizí a protivná. Přesto mi nevěra připadla jako nemyslitelná a dnes toho lituju, že jsem se neodvázal. Po rozvodu jsem řádil jako bejk vyztužený viagrou a dnes si cením nejvíc svého soukromí. Zkus nezávaznou malou nevěru, buď chytrá, aby to manžel nepoznal. Je to úžasná duševní hygiena. Manžel nebude žárlit na někoho, když nebude mít ani potuchy, že sok existuje. Kdyby náhodou začal něco větřit, nechej ho v tom. Na to jsou ostatně baby odborníky, že?
bruno, podvádět a být nevěrný dokáže každý primitiv, ale postavit se k problému čelem, řešit ho a vyřešit ho, to už chce člověka, který je trochu na jiné úrovni.
Proč neřešíte problém společně, ale každý sám? Muž pítím a Vy přežíváním vedle něho. Pokud vám oběma na vztahu záleží, hledejte řešení společně. Třeba nějaký společný nový koníček, který by Vám dodával energii a manželovy myšlenky odváděl od pití..Pouvažujte a hlavně spolu komunikujte, abyste se vzájemně dozvěděli co vás trápí a ubíjí. Co byste chtěli jinak, jak to změnit, co jste ochotni udělat proto, aby váš vztah klapal a byli jste v něm spokojení oba dva..
Satelitní komunity vs. starousedlíci je celkem dobře známé téma. I lidé, kteří v obci bydlí spoustu let se stále cítí jako tak zvaná náplava, jen proto, že se starousedlíky nechodili do školy a ani jejich rodiče s rodiči místních. Normálně to nevadí, ale někdy to mohou nově přistěhovalí nebo přivdané nebo přiženění nějak podvědomě cítit.
U satelitů nebo obcí s novou výsavbou a novými obyvateli se nejsnáze seznámí maminky když jezdí s dětmi do poradny k dětské lékařce, později do školky, do školy a také když nově přistěhovalí jezdí společně s původními místními autobusem nebo vlakem do práce. Co rozděluje, jsou auta. Noví obyvatelé jezdí auty do práce, na nákup a s místními nebo místní s novými nemají možnost promluvit a poznat se. Mnohdy se noví obyvatelé rychle zapojí do sboru dobrovolných hasičů, do sokola, na cvičení žen, do kroužku šití, nebo do jiných podobných aktivit a rychle se sžijí. Možná se i vy časem sžijete s místním prostředím, navážete nějaké dobré sousedské vztahy.
Také můžete začít společně s manželem nějaké vlastní aktivity, jezdit na víkendy na kolech a tam se možná setkáte a seznámíte s dalšími zajímavými lidmi. V létě můžete jet na vodu, na hory a jistě se seznámíte a oživíte váš společný rodinný život i v širší komunitě.
Možná se v létě popadnete s mužem za ruku a uděláte si hezký výlet do Tater, jen tak s batůžkem, jedním tričkem, bundou a kalhotami, nebo na kolech po okolí Kuksu, nebo jiné vaší oblíbené krajině, zkuste si udělat několikadenní výlet s pohodlným ubytováním třeba na jih Moravy s nějakým zajímavým programem, hlavně, abyste měli čas na sebe a společné zážitky. Výhoda šlapání na kole je, že nemusíte moc mluvit a něco řešit, ale pouze spolu prožívat něco zajímavého a pak si udělat společné "vyhodnocení".
Můžete sledovat i kulturní dění kolem a normálně se účastnit. Místní novoroční ohňostroj, výlov rybníku, otvírání nové hasičárny, besídku školních dětí, kázání vaší místní církve, brigádu při odstraňování větví po vichřici, záplavách, apod., společná práce sbližuje, atd.
- možná na nějakou "nevěru" čas skutečně dozrál - ale je to nebezpečné, to je snad jasný ! - abyste sem za chvíli nevkládala otázku - manžel mne opustil, milenec mne nechce - co mám dělat?
- ještě bych dodala - pokud jste nespokojená - a máte s kým být nevěrná - tak asi opravdu nevěrná být chcete - sice to komplikuje život - ale většinou člověk "brečí" až, jak se říká "nad rozlitým mlékem". Ale může to dopadnout i dobře ! - možný je všechno.
No vidíte a já se z města do vesnice odstěhoval proto, abych měl klid od lidí a lidi tady si k tělu nijak připouštět nechci. Mám rád takový trošku osamocený život a tak mě to naprosto vyhovuje.
K tomu pití, myslím si, že vše se dá řešit jinak než pitím a že k tomu již musel mít dřív sklony a ted jen vypluly na povrch. Kdyby nepil kvůli místním poměrům, začal by pít kvůli něčemu jinému.
Vám jde spíš o obnovu vlastního sebevědomí, na to někdy stačí flirt s cizím. Na doteky - třeba společná koupel, mytí zad, hlavy apod. Stereotyp je dost sviňa zákeřná, pomalu se vloudí do domácnosti, usadí se a pak začne řádit jak kulový blesk, někdo uklízí pospolitě a nebo balí kufry a odchází, hlavu skloněnou a znechucen... Vstříct novým zítřkům s předsevzetím, že už takhle nikdy, než...
Zkuste využít vánoc, je na debaty čas a klid (samozřejmě myslím až po Štědrém dni, až odpadne ten hlavní vánoční stres)... Zeptejte se ho "na férovku", jak si představuje budoucnost, zda ho současný život baví, a zda, upřímně, si myslí, že alkohol vaše problémy řeší...
Já vidím tři možnosti:
1. Odstěhujete se (ale tady není jistota, že po přestěhování problémy "zmizí", a manžel přestane pít
2. Najdete si milence (tady ale není rovněž jistota, že problémy zmizí, a navíc je riziko, že se to proflákne, a manžel bude pít ještě víc.
3. Vyhledáte společně odbornou pomoc
Záleží na tom, nakolik chce manžel dát váš společný život dopořádku.
Pak je samozřejmě ještě možnost č. 4., a to definitivní, rozvod. Protože koukat se na někoho, koho jste milovala, jak se upíjí k smrti, není život...
no zda se, ze chcete... k baraku nejake to popijeni patri, ale vypada to, ze pije z nudy, kdybyste si byvala nake to vino dala s nim uz by to mohl byt potencionalne pekny vecer. Jako chlap musim rict, ze muz se casto chova podle protejsku, takze pokud tam sedite jako pecka, cumite na Ulici a v hlave vam jedou tyhle myslenky, tak ne kazdy je Brad Pitt, aby prestoze tam sedi utahana polomrska kravka, ji zahrnoval laskou a kvetinami... to je myslim velka chyba zen, ktere si casto preji, aby muz byl jako driv... jenze nevidi, ze na druhe strane gauce sedi druhy, ktery si preje nemlich to samy A tak tam vedle sebe sedi a cumi a cekaji na zazrak, ze se to najednou vyplni.
Jaky je on material to vite jen vy a vas nezname Se mnou byste se rozhodne nenudila, ale ja zas nesnesu decka, holt si nevyberete
Takze bud udelate neco s tim dotycnym, ktery asi jeste nic netusi a nebo holt udelate neco s nekym jinym
Jestliže půjde o úlet a vše bude při starém, proč ne. V 99 % to ale vždy naruší vztah. Možná by pomohla kamarádka a zkouška 2+1 udělá zázrak. Dva + jedna většinou zázrak neudělá a vše jen urychlí. Lidské myšlení je šíleně komplikované a neexistuje žádné rozumné řešení. Než mít ale doma impotentního ožralu, který prochlastá peníze a vy ztratíte roky přemýšlením, tak to raději zajděte do kavárna a seznamte se s někým, kdo má podobné problémy. Nejsme na světě tak dlouho, abychom ztráceli čas nesmyslama. To je skutečnost.
nejrozumnější mi přijde odpověď od Danyse. Problém řešte s manželem. Ale co je to za důvod, že vás nepřijala komunita? To jiní lidi nejsou? Z dřívějška, z práce, rodiče dětí z kroužku? Vy máte toto jen jako zástupný důvod. Kdyby jste byli tak dobrý pár, zabavíte se sami. Sobotní výlet, muzeum, příroda. A navíc, kde je napsáno, že nemůžete část volného času trávit každý sám, se svými přáteli? Jenže ta iniciativa ke zlepšení musí vzejít od vás obou. Nezlobte se, ale vyspat s ani padesáti chlapama vám prostě nepomůže. Takže buď budete chtít ve vztahu zabrat oba, budete spolu mluvit, nebo manžel nebude chtít a nepřestane pít, tak si každý půjdete po svém. Ať už v manželství kvůli dětem, nebo každý sám po rozvodu, když se s manželem nedohodnete. Nejsem nijak zaujatý proti nevěře, i když rozlišuju důvody a většinou ji beru jako selhání. Ale nelžete si, že to chcete podstoupit jako oběť pro záchranu vztahu.
Každý na to má svůj pohled i radu.Začněte u sebe,kadeřník,masáže...Ať žárlí,jednoduše ho vyprovokujte k nějaké aktivitě.Rozhýbat ho,aby si začal Vás všímat.Rozhodně se není za co stydět a zajít se poradit k někomu s diplomem.Začnou plesy,dohodněte se s kamarády a běžte.I s manželem.Ale dejte mu jasně najevo,že pití není hlavní náplní večera ani života.Budete muset být aktivní.Najděte si společného koníčka.Lehce se to říká,ale...život letí.Na komunitu se klidně vy...te.Nevěra není řešení.Možná si něco dokážete...ale budete se stejně vnitru užírat.Je to běh na dlouhou trať.Pohádáte se,ale snad za záchranu manželství to stojí. Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.