Nejste přihlášen/a.
Prosila bych o radu.Zrušila jsem životní pojištění které jsme měli dva a půl roku nechala jsem se nalákat od nového finančního poradce na lepší životní pojistku pro mou rodinu.Dala jsem si nové už jsem zaplatila druhou platbu.Dnes mě přišel dopis od staré pojistky kterou jsme zrušili, že vzhledem k tomu nárok na odkupné v souladu s platnými podmínkami nevznikl,zaniklo pojištění bez finanční náhrady.
Pojištění bylo v platnosti od data počátku pojistné smlouvy až do dne svého zániku.Pojišťovně vzhledem k této skutečnosti patří podle § 13 odst. 1 zákona č.37/2004 Sb.,o pojistné smlouvě,pojistné za období 1.11.2013-15.11.2013 v celkové výši 9701,-.
Také jsme využili odpočet pojistného od základu daně. Máme vrátit i částku za celé období,kde nám byl základ snížen?Jelikož jsme u staré životní pojistky částku navyšovali proto je to jen za tohle období.Platili jsme 1700,- měsíčně tak nás tahle částka překvapila, nikdo nás neupozornil že budeme platit nějakou sankci když jsme přechazeli na novou životní pojistku.Prosím o radu jak postupovat a vyhnout se tak velké platbě.Děkuji za celou mou rodinu,chybami se člověk učí ...
Nu mám obavu, že se placení nevyhnete, životní pojištění má poměrně přísné podmínky, které jste předčasnou výpovědí porušili. Můžete "poděkovat"svému finančnímu poradci... on si namastí kapsu na provizi a vy proděláte i kalhoty.
nevím nač lidé myslí, je toho plný internet a noviny... viz:
A co se týká odečtu daně... novinky.cz/...
Neznám nikoho kdo by se dostal do takové špatné situace,věřila jsem našemu finančnímu poradci,který nám chce dobře nastavit smlouvu a zaroveň ušetřit i náš rodiný rozpočet,někde i ušetřil pojistka na auto,proto ta důvěra .Bohůžel skutečnost je nakonec jiná.Teď jak jde o naše peníze si vše pořádně prostuduji a už nikdy nedám na dobré doporučení...Bohůžel zprávy nesledujem,mám malé děti tak vše se točí kolem nich...Jen jsem doufala,že je možnost se stéhle špatné situace ještě nějak dostat ven.Odstoupit od nové smlouvy a vrátit se k té původní...Každopádně děkuji za vaší odpověd a přeji pěkný večer.
Souhlasím se Štírečkem, i podle mne je životní pojištění jenom vyhazováním peněz.
A souhlasím i s jeho radou:
Při uzavření nového ŽP máte pár týdnů na odstoupení bez sankce. Takže já bych nové pojištění zrušila, vrátila se ke starému a pokračovala v něm.
To pro Vás podle mne bude nejmenší ztráta.
doplněno 03.12.13 03:01:Poznámky (nebrat prosím jako kritiku!):
Téměř všichni "finanční poradci" hledí napřed na svou provizi, která je živí, a teprve potom na zájmy klientů.
Nikdo není povinen klienty nějak zvlášť upozorňovat na případné sankce, protože veškeré podmínky jsou uvedeny v uzavřených smlouvách a ve všeobecných obchodních podmínkách (VOP) pojišťoven, bank, operátorů, ...
--- Doporučuji důkladně pročíst starou i novou smlouvu, staré i nové VOP původní pojišťovny a VOP nové pojišťovny. Teprve potom se rozhodněte, co dál.
Děkuji všem za odpověď,určitě si pečlivě přečtu obě dvě smlouvy a pak se rozhodne co dál.Životní pojištění jsme si dali,kdyby se něco stalo nám, tak aby děti byly finančně zajištěny,ale teď když čtu vaše komentáře tak to asi nebude zas tak skvělé.Je fakt že pořád si říkám,kde je ta garance k dostání částky kterou máme u životní pojistky při úrazu,úmrtí (
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.