Nejste přihlášen/a.
Prosim znovu o radu,ex manžel mi neplatil výživné na dítě obrátila jsem se na soudního exekutora,vyřizoval mi to právník a říkal mi že výživné mi bude posílat exekuror alespon jáá to tak pochopila,výživné mi mělo dorazit do 20.12.ale nic nedorazilo,telefon na právníka je hluchý,,,já vlastě ani nevím kdo mi má posílat alimenty jestli to dostal nařízené ex manžel exekutorem nebo je má posílat exekutor,každopádně nic mi nedošlo a vánoce za dveřmi,zkopíruju sem co mi napsal právník třeba mi někdo poradíte------k vymožení přednostní pohledávky oprávněného ve výši 25.000,- Kč (dlužné výživné), a dále ve výši 5.000,- Kč měsíčně od 20.12.2015 (běžné výživné), a povinnosti povinného uhradit oprávněnému náklady oprávněného ve smyslu § 87 odst. 2 zák. č. 120/2001 Sb. a soudnímu exekutorovi náklady exekuce provedl dne 03.12.2015 v sídle Exekutorského úřadu Praha 5, Malátova 645/18, 150 00 Praha
Jak já to chápu, exekutor na Vašem manželovi vymůže výživné a pošle ho Vám. Máte dostat 25 000 + od 20.12. měsíčně 5000 Kč. Nechci Vám kazit vánoce, ale myslím, že letos ty peníze ještě nedorazí, až někdy v lednu... Pochybuji, že by pan exekutor se angažoval přes vánoce či mezi svátky. Ale hlavně mu nejdřív Váš manžel musí ty peníze poslat.
Měla jsem za to když jsem podala podmět na výživné exekučně že exekutor bude strhávat ex manželovi to výživné z učtu,pokud by je mel ex manžel posílat exekutorovi tak se jich nedočkám nikdy
Dobře, ale pokud Váš manžel těch 25000 na účtě nemá, exekutor mu je strhnout nemůže. Pokud soud povolil srážky z platu Vašeho manžela, pak tyto peníze jdou na účet exekutora, a poté by Vám je měl exekutor přeposlat. Musejí to být srážky z platu, nikoli z účtu, protože to by váš manžel nemusel mít na účtě nic, a tudíž by se nemělo z čeho strhávat.
Podstata exetutora není starat se o váš nárok na výživné a jeho průběh placení, od toho je sociálka a soud, on se jen bude snažit pro vás vymoci původní dlužnou sumu z které si uzme pro pro svou praxi, /to zaplatí dlužitel/. Pokud na dlužitelově holé dlani ani chlup nenajde, tak máte smůlu.
Jestliže manžel nemohl poslat peníze, zřejmě asi nemůže. Sama jste si zařídila že už žádné další asi nedostanete. Blahopřeji. Těch 25000 jste mu namnožila tak, že se z toho nedostane vůbec. Vaše chamtivost a bezohlednost je příkladná. Exekutor neřeší přednostně vaše pohledávky ale pouze své a až co zbyde dostanete vy. To je dáno. Já jsem dostal syna do své péče a nikdy jsem nedostal ani 1 Kč, slovy ani jednu Korunu. Nemusela podle soudu platit, protože byla na mateřské a měla dvojnásobně vyšší příjmy než já ! Já v tu dobu přišel o práci a soud to nezajímalo. Ale přežili jsme to, aniž jsem si musel někde půjčovat a naštestí syn o matce nikdy už neslyšel, což tak chtěla sama. Kde je tedy právo a spravedlnost? Chlap má zdechnout, jen aby žena dostala své alimenty? Asi podle myšlení společnosti ano.
Asi vás nic nezajímá a tak to dopadá.
karlosi, nejde ani tak o to, co má dostat žena, jako o společné dítě. Jak si může průměrně inteligentní chlap pořídit dítě a pak ho neživit? Nejsou všechny ženy jako ta \vaše.
Kartos2 o jake chmtivosti to mluvite?co by jste delal vy kdyby jste nemel co dat diteti na talir?Chlap vydelava o mnoho vic jak zena,dru od rana do vecera a vydelam na byt a hypoteku kterou plarim taky za neho protoze je to lempl,znacne jste me rozcilil,on ma platy kolem 50 tisic ale nepriznane,hloupe zakony ,,,kdybych byla chlap nic bych neresila zadne alimenty proste proto,ze chlapi maji vyssi vydelky
Karlosi, fakt chudák chlap co "zdechá" hlady. Peníze jsou pro jeho dítě a to je na první straně, před ostatními věřiteli. Měl jste asi hodně špatného právníka.
Pro tazatelku, exekutor vám nic posílat nebude, pokud má ex plat, exekukčně se mu strhne výživné, pokud nemá, obraťte se na sociálku.
výživné neplatil a věděl že se obrátím na soud bylo mu to jedno,je mu jedno i to ze bydlim v byte na hypoteku kterou mame spolecne,platim ji sama i pres to ze nechce udelat majetkove vyrovnani ani platit pul hypo,s dcerou se nestyka,kasle na ni,nabral si pujcky a hodne a ja se ted tresu co bude pokud mi zadluzi byt,jo nektery chlapi to vidi jinak,protoze maji jine vydelky,me zbyde na mesic na skolu a jidlo necelych pet tisic,kvuli hypo nemam narok na soc.davky,odstehovat se nemuzu,nepovoli mi byt prodat,tak kde je nejaka spravedlnost?Pry stat dela vse pro deti,zatim vidim ze je vse proti detem,chlap si uziva,jezdi na drahe dovolene a nikdo s nim nic neudela,uz bojuju o alimenty pul roku...
Paní Jano, proč jste ještě nenavrhla soudní rozdělení majetku?
Vlastníte-li něco společně s bývalým manželem, který je zadlužený,
"půjde" exekutor i po společném majetku.
Dobrý den paní Jano,
ač je Váš příběh smutný a rozhodně nezáviděníhodný, ale nemůžu si odpustit otázku - proč jste si takového chlapa vůbec brala a proč jste si s ním pořídila dítě? Tolik kritiky na jeho osobu - to jste nevěděla už dříve? Přece jste musela poznat už v době, kdy jste spolu chodili, co je to zač, a přesto jste s ním šla do manželství a do dítěte. Možná je Vaše současná situace tak trochu i daň za Vaši špatnou volbu partnera, nemyslíte? Jsou chlapi, kteří se o své děti vůbec nezajímají, ale také je milion jiných, kteří se o své děti zajímají, výživné platí a dluhy nedělají - proč jste si nevybrala někoho z této kategorie mužů?
Jinak abych vám také trochu poradila - co se týče společného majetku, měla jste ihned po rozvodu podat žalobu na vypořádání společného jmění. Jestli jste to ještě neudělala, tak to udělejte hned. Budete pak klidnější.
mate pravdu,byla jsem tak hloupa ze jsem si myslela ze spatne se chova jen k ostatnim ze ke me se tak chovat nebude,,,vykaslal se i na deti z prvniho manzelstvi,,,joooo,jsem vazne tak blba a myslela si ze me se to nikdy tykat nebude,majetkove vyrovnani udelat nemuzu,na katastru nemovitosti je zapis ze je na ex vedena ekekuce,cekam na vymaz exekutorem,pak teprve se muze udelat majetkove,pokud se stihne,pokud na byt nepadne dalsi exekuce protoze nic neplati,,,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.