Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolena prace

Od: jdjd odpovědí: 5 změna:

Dobrývečer,máme přes svátky zákaz brani dovolenych , ale nutne ji potrebuji jelikož dojizdim velkou dalku nějakých 200 km a vlaky a autobusy ve svátek me nenavazuji ale dovolenou nedostanu prosím o radu jesli mam říct ze je mi špatně jako ráno zavolat nebo k doktorovi zajit? Nebo jak by jste to resily dekuji v

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Podle zákoníku práce jste povinna/povinen odpracovat všechny naplánované pracovní směny.

Dopravu do zaměstnání si musíte zajistit sama/sám.

Další možnost je zajistit si nocleh v místě pracoviště.

Pokud se pokusíte zaměstnavatele podvést "fingovanou" nevolností nebo neschopenkou,

počítejte s kontrolou zaměstnavatele nebo OSSZ (možná i obojí).

_________

Poznámka:

Otázkou na porušování zákona (ZP) porušujete i zdejší pravidla.

albatros498022*
hodnocení

0x

Já pracuji také o svátcích a prostě to neřeším s tím jsem musel počítat když jsem tu práci bral s ohledem na kolegy, kteří by museli jít místo mne by mi připadalo dost sposté se hodit marod, ale to je každého svědomí, Scvátek je den jako každý jiný,

hodnocení

0x

souhlasím s Albatrosem - jestli máte zákaz dovolených, předpokládám, že vaše přítomnost v práci má nějaký smysl, a né že jen sedíte v kanceláři a nudíte se... pokud by za mě musel někdo zaskakovat, bylo by mi blbé předstírat nemoc... jestli tam jste pouze na ozdobu a nebudete chybět, zvažte, co vám projde a podle toho jednejte...

pohanka*
hodnocení

0x

Zkuste dojít za vedoucí-m, že nemáte spojení. Pokud nemá za Vás náhradu, zkuste se domluvit o přespání u nějaké dobré kamarádky-kolegyně. Nebo není u Vás v práci osamocená paní, starší pán? Třeba by jim to udělalo radost, že by měli jeden večer společnost. Nebuďme tak upjatí a nebojme se požádat o pomoc. Možná, že navážete přátelství s někým, s kým byste to ani neodhadla. Na oplátku můžete pozvat na víkend, až bude hezky a ukázat kraj, kde bydlíte. V dnešní době si velmi chráníme soukromí a je to někdy na škodu. Potom už zbývá hostel. Nelze přespat v práci v kanceláři? Šatny jsou většinou i se sprchami.

repkin*
hodnocení

0x
Budto si najit jinou praci nebo si poridit auto. Existuji ruzne aplikace jako napr. Spolujizda apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]