Nejste přihlášen/a.
Prosím fundované rádce o radu: Dcera má trv.bydliště v Praze,zaměstnavatele ale v Pardubicích a je na mateřské dovolené.Bude si podávat daň.přiznání daně z příjmu sama.Kam má DP podat?Prý podle trv.bydliště,je to ,prosím,opravdu tak? Děkuji...
Myslím, že Vaše dcera může podat daňové přiznání na kterémkoli FÚ. Alespoň mě to tak v Berouně nabídli. Nesl jsem tam svoje přiznání. Přiznání manželky a syna jsem chtěl odvést do Prahy. Akorát paní v podatelně podotkla, že se to o pár dní zdrží, neboť oni ta přiznání stejně dají do obálky a pošlou ho místně příslušnému FÚ dle trvalého pobytu poplatníka. Na VZP můžete taky přehled podat kdekoliv.
Daňové přiznání se podává na místně příslušný finanční úřad, tzn. finanční úřad v místě Vašeho trvalého bydliště. V případě, že bydlíte v jiném městě, daňové přiznání lze poslat místně příslušnému finančnímu úřadu poštou nebo elektronicky (ale jen v případě, že jste vlastníkem elektronického certifikovaného podpisu).
Doklady přikoňujte dovnitř na poslední stranu přiznání. Nijak nečíslovat. Na poslední straně DP vyplníte soupis příloh a jejich počet.
Udělejte kopie všech přiložených dokladů včetně DP a to vše vám orazítkují v podatelně při podání.
Děkuji za informaci.A mohu se ještě zeptat? K DP budeme přikládat několik různých lejster,různá potvrzení,doklady a pod.Jak se ty papíry k DP přikládají? To se jen vloží dovnitř?Nějak se to čísluje?Co když se nějaký doklad ztratí?
Daňové přiznání lze podat elektronicky i bez podpisu či datové schránky. Je ale nutné doručit do 5 dní vlastnoručně podepsané Potvrzení z podání, které obsahuje souhrn údajů z daňového přiznání. Toto lze provést i doporučeným dopisem. Dříve jsem to takto dělal, protože jsem se chtěl vyhnout frontám. Nyní používám datovou schránku. Ideální je použít přímo aplikaci EPO od MF ČR - pěkně to spočítá a zkontroluje, zda máte správně vyplněno a přiloženy potřebné přílohy. Vše odešle elektronicky a vytvoří jednostránkovou sestavu, kterou vytisknete, podepíšete a pošlete poštou.
Děkuji všem za rady...
Ještě jedna otázka,prosím: Když bude přeplatek, tak FÚ posílá složenkou nebo na účet poplatníka?
Ještě prosím o radu: Pokud bude dělat DP daňový poradce - účetní, je termín do 30.6.2016 nebo to platí jen pro podnikatele? Dcera je fyz,osoba,nepodnikající,na rodič.dovolené...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.