Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panický záchvat

Od: katie* odpovědí: 5 změna:
Zdravím, mám takový dotaz. Nevíte, z čeho jsou panické záchvaty? Zkoušela jsem hledat na internetu, ale našla jsem jen rady jak jim předejít, atd.
Díky za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím, že panické záchvaty vznikají náhle z vnitřního neklidu, úzkosti, strachu a napětí.

"Kapička" má pravdu,ovšem s tím rozdílem,že nevznikají náhle...
Vznikají pozvolna,po dlouhých stresech,po dlouhodobém duševním a psychickém vypětí a traumatech.

hodnocení

1x

Kapka to napsala správně. Prostě z ničeho nic najednou propadnete panice a začnete jednat neracionálně, bez přemýšlení a zbrkle. Ale je faktem, že to co píše rádkyně Wamp pod ní, je také pravda. Ale příčiny má každý člověk úplně jiné. Pokud si znova přečtete ty rady jak jim předcházet atd. tak čtěte dobře, protože tím máte zároveň popsáno z čeho různým lidem vznikají. Ta rada jak panice předejít a čemu se máte vyhnout, abyste se do stresu nepropadla, je právě ta odpověď kterou hledáte. Jednodušeji řečeno, když Vám řeknu že se spálíte, když položíte ruku na rozpálenou plotnu, budete vědět, že popálenina vznikne když položíte ruku na plotnu. Tedy rozpálená plotna je důvodem popálení. A tak dál. Ono se to špatně vysvětluje, ale doufám, že jsem to zase příliš nezamotala...

doplněno 21.12.15 18:39:

Většinou bývá důvodem záchvatu to, že problém nebo něco nepříjemného, do čeho se Vám nechce, neřešíte a odsouváte to na pozdější dobu. Jenomže tím to pouze oddalujete, a pak si najednou uvědomíte, že to, co se Vám zdálo zprvu jako prkotina, nabylo obřích rozměrů a zpanikaříte. Stává se to hodně lidem, kteří pomalu zabředávají do půjček a myslí si, že to časem nějak zvládnou. A pak si najednou, až když je skoro pozdě uvědomí, v čem se to vlastně plácají a zpanikaří. Jak říkám důvody jsou různé a může se to stát každému z nás a každý z nás bude mít jiný důvod...

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, loni jsem si prožila hodně panických ataků s několika příjezdy na pohotovost. U mě to rozjel úraz - pád na zem, po kterém jsem kvůli naprasklému žebru nemohla dýchat. No a tak nějak to vyústilo v noční panické chvilky. Předejít se jim nedalo, jeden čas jsem se bála jít do postele spát a zhasnout, protože jsem věděla, že to přijde. Naštěstí mě z toho dostal dobrý kamarád na telefonu coby psychická podpora - a taky čas. Nějak to odeznělo samo, ovšem našla jsem si dva nové koníčky, takže možná taky proto.

hodnocení

0x

Příčinou jsou nepravidelnosti v zásobení mozku krví a v aktivitě noradrenalinu. Více viz anglická teta Wiki: en.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]