Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za jídlo v tramvaji

Od: martina30* odpovědí: 16 změna:

Dnes jsem byla svědky jak revizor v tramvaji fotí člověka co seděl měl batoh a na něm rohlík zabalen v obalu a kousl si do něj.Revizor přistoupil a on mu ukázal lístek ,ale revizor chtěl občanku za to,že jedl v tramvaji.Foto pořídil soukromím telefonem a nezeptal se zda ten člověk v dnešní29 stupních nemá cukrovku že jí.Ten člověk si jen kousnul a dával si jídlo do batohu,ale revizor mu napařil 700kč za jídlo a chtěl na něj zavolat policiji.Byla jsem svedkěm a nestačila se divit,jelikož třeba beru léky a musím pravidelně jíst .Jaká jsou práva a jak se ted zachovat.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

To snad ani není možné. Kdyby to nepsala Martina a někdo to vyprávěl, tak si myslím, že si dělá srandičky. Třeba si revizor potřeboval přivydělat. :D Martino, chtělo by to poslat na magistrát email a zeptat se. To by člověk nesměl sníst ani třeba jablko a nebo děcko sušenku. Neříkám, kdyby se choval nevhodně a cákal třeba pití po lidech a nebo si otíral mastné ruce o souseda, *bzum* to by mě také vadilo. Ale tohle je normální buzerace. Hezký večer!

martina30*
hodnocení

Ano je to buzerace a stalo se to známému.Jak někdo může foti a dokázat,že zrovna tramvaj nejela a pokud je mi zle ,tak přece kousnutí nemůže nic udělat.Chtěl zavolat i policiji,jelikož máme známe na kriminálce,tak ihned jsem tam volala a pokud to půjde podá trestní oznámení.Samozřejmě,že se třeba nesmí jíst v tramvaji ,ale zabalené jídlo a ještě,kteréschovával a když se mu řeklo,že jak si dovoluje fotit,bylo nám řečeno,že od právnika to maj povolené,ale to by nesměl mít soukromí telefon.No celá tramvaj na něj hleděla a to ,že tam byl bezdomovec bez lístku ho vůbec nezajímalo.

martina30*
hodnocení

Byl novej a tak kolem 25 a známí 35 .Znám všechny revizory a vždy v pohodě,ale ten byl novej.Zajímámě,zda se ho neměl zeptat na zdravotní stav a pak udělat zápis a to do zápisu nic nechtěl dát,ale já jsem držka a poradila mu,aby napsal ,že jídlo bylo v obale a neoprávněně fotil.

hodnocení

2x

Tak jsem hledal...

cestující nesmí...nastupovat do vozidla...jidlo...znečistit...

Takže jíst může, ale uvidíme, co napíše dopravní podnik Olomouc.

martina30*
hodnocení

Milane můžete mi to poslat odkaz děkuji moc.

Martinko, pro Vás téměř vše.

dpmo.cz/...

do hledání "nesmí", "kontro""Kč"... a napsal jsem jim.

martina30*
hodnocení

Děkuji Milane jste zlatíčko,ale nejde mi to otevřít můžete mi jen stručně napsat jak je to s tím jídlem.Děkuji:)

Martinko, dpmo.cz/...

a vlevo nahoře je přepravní řád...

martina30*
hodnocení

Já vím,ale mě to nejde.Skáknu k sousedům se na to juknout.Mě se to neotvírá.

doplněno 01.09.09 21:04:

U sousedů mi to šlo a je jasné ,že nic neporušil.Půjde to do novin a pokud se to povede i do TV.

to je dobrý Martinko, vi si klidně skáknete k sousedům stáhnout soubor?

máte skvělé sousedy. Vy jste od Olomouca?

martina30*
hodnocení

Ano jsem ted kousek od Šternberka a bydlím v lese a balada a je nás tu asi 20 rodin co bydlíme v lese i přes zimu.*slunce*

celp*

Přispěju také s troškou do diskuze.Cestující nesmí zejména:(mimo jiné)

k) Vnášet do vozidla nebalené potraviny a nápoje nebo je ve vozidle konzumovat

martina30*
hodnocení

Tak ,ale v našem městě a řádu o nebalených potravinách nic není.U nás v řáddu ,že jíst se může,ale nesmí se ohrozit jiný cestující.

doplněno 10.09.09 19:28:

Tak rozuzlení pokuty bylo jako první přestupek odpuštěno,ale poučeno,že se nesmí jíst ani pít v tramvaji(prostě nikde)*placni*

hodnocení

0x

Martino, postupovat podle přepravního řádu. Co když v přepravním řádu stojí, že:...

O jaké město šlo?

martina30*
hodnocení

Olomouc,ale pokud mám jídlo zabalené a jen si kousnu a mám jízdenku a nedělám bordel,tak je to šikana.Co ,tak děcka co jí v tramvaji Ti ,také dostanou za to,že pijí a matka je v tramvaji krmí a co určitá národnost co kolem sebe dělá bordel a bezdomovci.

Jak píše Liduška, nevěřím, ale když je to od Martiny tak to tak bylo. Ale proč se tak choval revizor!?!?!?!?!

Jaký byla asi věk mezi revizorem a cestujícím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]